پخش زنده
امروز: -
رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: صحن علنی باید ۵ دقیقه مانده به اذان ظهر به اتمام برسد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، آقای محمدباقر قالیباف در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: همیشه به نواب و دوستان اشاره کرده ام که از زمانی که ساعتها تغییر کرده و صبحها یک ربع به هشت میآییم، حتما ۵ دقیقه قبل از اذان ظهر جلسه باید پایان پیدا کند.
رئیس مجلس تاکید کرد: تبصره یک ماده ۹۷ آیین نامه داخلی نیز این را میگوید، اما چند نوبت این اتفاق افتاد که حین اذان ظهر، مجلس هنوز ادامه داشت که این معنی ندارد و خلاف آیین نامه داخلی است و نباید انجام شود.
وی اظهار داشت: متاسفانه دیروز هم موقع رفتن به برادر عزیز آقای نیکزاد و آقای حاجی تاکید کردم، ولی با وجود آغاز اذان ظهر، جلسه علنی تعطیل نشد، که خلاف آیین نامه رخ داد. از این رو از ملت عزیز و نمایندگان عذرخواهی میکنم.
رئیس دستگاه قانونگذاری کشور بیان کرد: ضرورت دارد صحن علنی ۵ دقیقه به اذان به اتمام برسد و طبق آیین نامه داخلی مجلس میتوان بعد از اذان جلسه را ادامه داد، اما چون ۴ ساعت ما پر میشود طبیعتا جلسه خاتمه مییابد.
رصد هیات نظارت سه قوه بر روی تبلیغات صداوسیما
رئیس مجلس گفت: هیات نظارت سه قوه بر روی تبلیغات صداوسیما نظارت دارند و اگر مصداقی خلاف شرع بود، باید از آن جلوگیری شود که تاکنون بحثی صورت نگرفته است.
آقای مالک شریعتی نیاسر در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در تذکری با استناد به اصل ۴۹ قانون اساسی گفت: براساس این اصل دولت باید ثروتهای ناشی از ربا، غصب، رشوه، اختلاس، سرقت، قمار و سوءاستفاده را که ناشی از دایر کردن مراکز فساد است، به صاحب حق رد کند و در صورت معلوم نبودن صاحب، آن را به بیت المال بدهد. اما در متن طرح اصلاح مواد (۷۰۵) تا (۷۱۱) کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی به موضوع رد مال به صاحب حق اشارهای نشده است که لازم است مورد توجه قرار گیرد.
نماینده مرم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس یازدهم در تذکر دیگری بااستناد به بند ۱ اصل ۳ قانون اساسی افزود: این بند درخصوص ایجاد محیط مساعد برای رشد فضایل اخلاقی براساس ایمان، تقوا و مبارزه با کلیه مظاهر فساد و تباهی است، اما سازمان صداوسیما که مدیری فاضل، صاحب اندیشه، دانشمند و همچنین انگیزه تحول دارد، انتظار است تبلیغات صداوسیما را مورد توجه قرار داده، چرا که در برخی از مسابقات و تبلیغات آنها شائبه قمار و مظاهر آن وجود دارد، لذا لازم است این مسائل مورد توجه قرار گرفته و برطرف شود.
وی همچنین در تذکری خطاب به هیات رئیسه با استناد به بند ۱۱ ماده ۲۲ آیین نامه داخلی مجلس گفت: جلسه گذشته رئیس جلسه نامه رئیس جمهور را در معرفی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش قرائت میکرد که برخی از همکاران که تعدادشان ۱۰ الی ۱۵ نفر بود، هنگام قرائت نامه «دو دو» کردند. فارغ از محتوا، مقام معظم رهبری در مجلس هشتم زمانی که آقای احمدی نژاد رئیس جمهور وقت در مجلس حاضر شدند، در حالی که مجلس به ایشان انتقاد داشت، هنگام صحبت ایشان تعدادی از نمایندگان «دو دو» کردند، تذکر شدیدالحنی دادند.
شریعتی نیاسر تصریح کرد: تذکر مقام معظم رهبری درخصوص «دو دو» کردن نمایندگان بدین شرح بود که «اینها مجلس را جلوی مردم بی آبرو میکنند، اینهایی که «دو دو» میکنند، از نظر تعداد در اقلیت هستند. باید به آنها تذکر میدادید و این اقلیت را به مردم معرفی میکردید، این شأن شماها نیست. من جداً معترض هستم، این مسائل متناسب شما نیست. بساط این «دو دو»ها و این هوچی گریها را از مجلس جمع کنید. حیف است مجلس تبدیل شود به مکانی برای هوچی گری. شما میخواهید بگویید مجلس با رئیس جمهور همراه نیست، خب رأی ندهید و حرفش را نپذیرید.» بنابراین بحث من محتوا نیست. لازم بود تذکر میدادید.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم خاطرنشان کرد: ما زمانی که خواهان رأی دادن یا رأی ندادن به موضوعی هستیم، «دو دو» کردن یا «چهار چهار» برای تبلیغ ایرادی ندارد، اما زمانی که نامه رئیس جمهور قرائت میشود، در شأن مجلس و شأن رئیس جمهور نیست که «دو دو» کنیم.
محمدباقر قالیباف در پاسخ به اخطار این نماینده گفت: در رابطه با اصل ۴۹ تذکر شما وارد نیست، چرا که اصل ۴۹ به خودی خود تاکید دارد که دولت موظف است ثروت ناشی از مسائل مطرح شده را گرفته و اموال نامشروع را بازگرداند، اما در جزئیات زمانی که وارد بررسی طرح شدیم، پیشنهادات ارائه شده تا مدنظر قرار گیرد.
وی ادامه داد: در رابطه با تبلیغات صداوسیما، هیات نظارت سه قوه بر روی مسائل نظارت دارند و اگر مصداقی خلاف شرع بود، باید از آن جلوگیری شود که تاکنون بحثی صورت نگرفته است.
رئیس قوه مقننه کشورمان خاطرنشان کرد: درخصوص تذکر پایانی شما، بحث این است که عقلانیت انقلابی و اخلاق لازمه کار قرار گیرد، بنابراین لازم است در زمان صحبت کردن و ارائه نکات، مسائل رعایت شود.