پخش زنده
امروز: -
علی سلاجقه رییس سازمان حفاظت محیط زیست در نشست جهانی آب و هوایی سازمان ملل متحد گفت: انسانیت گروگان مسائل سیاسی شده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از لندن، علی سلاجقه، معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشورمان گفت: انسانیت گروگان مسائل سیاسی شده است.
آقای علی سلاجقه عصر سه شنبه به وقت محلی در بیست و ششمین نشست جهانی آب و هوایی سازمان ملل متحد به میزبانی انگلستان در اسکاتلند، نمایندگان کشورها، نهادهای بین المللی و حاضران در این نشست را به یافتن پاسخ این پرسش دعوت کرد که چرا باید با تحریم ها، انسانیت به گروگان گرفته شود و علاوه بر رنج مردم کشورها، توان آنها برای مقابله با تغییرات اب و هوایی تقلیل یابد؟
وی با انتقاد از تروریسم اقتصادی علیه کشورمان گفت: هنگامی که موضوع همکاریهای بین المللی پیش میآید کشور ما با موانع بسیاری مواجه میشود که تروریسم اقتصادی ایجاد کرده است.
معاون رئیس جمهور کشورمان، تروریسم اقتصادی را تهدیدی نوظهور در مسیر توسعه پایدار دانست و افزود: وقتی با پرسشهایی درباره تعهدات و توافقات در نشست آب و هوایی پاریس مواجه میشویم باید به این موضوع توجه شود هنگامی که کشور من با شدیدترین تحریمهای اقتصادی مواجه است و نمیتواند با ارگانهای بین المللی و جامعه جهانی از لحاظ فنی و مالی ارتباط داشته باشد چگونه میتواند به توافقات و تعهدات به طور کامل عمل کند و این پرسشی است که همچنان بی پاسخ مانده است.
آقای سلاجقه تغییرات اقلیمی را چالشی جهانی با پیامدهای جدی و گسترده برای کشورهای جهان دانست و بر ضرورت رفع موانع و فراهم کردن شرایط اقدام کشورها برای مقابله با گرمایش کره زمین و تغییرات اقلیمی تاکید کرد و گفت: اگر اکنون این شرایط مهیا نشود با هزینههای برخاسته از انفعال مواجه خواهیم شد که بسیار بیشتر از هزینههای اقدامات عملی و ملموس است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشورمان شناسایی منشاء و علتهای اصلی تغییرات آب و هوایی را پیش نیاز اقدام عملی و موثر برای مقابله با تغییرات آب و هوایی و گرمایش کره زمین دانست و افزود: آشکار است که در طول تاریخ بیشترین سهم در آلودگی هوا و تولید گازهای گلخانهای پس از انقلاب صنعتی روی داده است، اما کشورهای توسعه یافته درباره اینکه متناسب با سهم خود در آلایندگیها، باید در مبارزه با تغییرات اقلیمی پیشگام باشند تردید دارند.
رییس سازمان حفاظت از محیط زیست کشورمان گفت: کشورهای توسعه یافته باید در این باره مسئولیت پذیر باشند و به تعهدات خود عمل کنند.
وی فراهم شدن امکان استفاده برابر کشورها از فناوریها و همکاریهای اقتصادی و فنی را برای دستیابی به اهداف ترسیم شده در مبارزه با تغییرات آب و هوایی و اقلیمی ضروری دانست و بر رفع نابرابریها و تبعیضها در این باره تاکید کرد.
پینگلیش؟