پخش زنده
امروز: -
آیین بزرگداشت ولادت خورشید تابناک ری، سید الکریم حضرت عبدالعظیم الحسنی (ع) در بارگاه ملکوتی آن حضرت برگزارشد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان تهران، همزمان با چهارم ربیع الثانی جشن ولادت محدث و مجاهد پارسا حضرت عبدالعظیم الحسنی (ع) با رعایت شیوه نامههای بهداشتی در آستان مقدس آن حضرت برگزار شد.
مدیحه سرائی ذاکر اهل بیت عصمت و طهارت (ع) و ایراد سخنرانی از دیگر برنامههای این مراسم نورانی بود.
ویژه برنامههای بزرگداشت ولادت حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) ۱۶ تا ۲۲ آبان در بارگاه ملکوتی آن حضرت برگزار میشود و به صورت پخش زنده از شبکه قرآن و معارف سیما و شبکه رادیویی قرآن پخش خواهد شد.
حضرت عبدالعظیم الحسنی (ع) فرزند عبدالله بن علی از نوادگان حضرت امام حسن مجتبی (ع) است که نسبش با چهار واسطه به آن حضرت میرسد و از این رو به حسنی شهرت یافته است.
میلاد مبارک آن حضرت در سال ۱۷۳ ه. ق در مدینه منوره نقل شده است و ۷۹ سال عمر با برکت ایشان، با دوران امامت چهار امام معصوم یعنی امامان معصوم موسی کاظم (ع)، علی بن رضا (ع)، محمد تقی (ع) و علی النقی (ع) مقارن بوده است.
عبدالعظیم الحسنی (ع)، محضر مبارک امام موسی کاظم (ع)، امام رضا (ع)، امام محمد تقی (ع) و امام هادی (ع) را درک کرده و احادیث فراوانی از آنان روایت کرده است.
حضرت عبدالعظیم علیه السّلام از دانشمندان شیعه و از راویان حدیث ائمه معصومین علیهم السّلام و از چهرههای بارز و محبوب و مورد اعتماد، نزد اهل بیت عصمت علیهم السّلام و پیروان آنان بود.
توصیف ائمه معصومین علیهم السّلام از ایشان، نشان دهنده شخصیّت علمی و مورد اعتماد ایشان است؛ حضرت امام هادی علیه السّلام گاهی اشخاصی را که سؤال و مشکلی داشتند، راهنمایی میفرمودند که از حضرت عبدالعظیم الحسنی علیه السّلام بپرسند و او را از دوستان حقیقی خویش شمرده و معرّفی میفرمودند.
در روایتی از حضرت امام هادی علیه السلام نقل شده که ایشان فرموده اند هر کس قبر او (حضرت عبدالعظیم حسنی) را زیارت کند، بهشت بر او واجب میشود و همچنین ابن قولویه در کتاب کامل الزّیارات از محمّد بن یحیی اشعری عطّار قمی روایت کرده که شخصی از اهل ری گفت، بر حضرت ابوالحسن عسکری امام هادی علیهما السّلام وارد شدم، آن جناب از من پرسید در کجا بودی؟ عرض کردم: به زیارت سیّدالشّهداء علیه السّلام رفته بودم، فرمود: آگاه و متوجّه باش، اگر قبر عبدالعظیم (ع) را که در نزد شماست زیارت کرده بودی، مثل این بود که حسین بن علی علیه السّلام را زیارت کرده باشی.