پخش زنده
امروز: -
خطر داشتن یا نداشتن استفاده از ظروف آلومینیومی در پخت غذا را در اين مطلب وب گردي دنبال کنيد.
به گزارش وب گردي خبرگزاري صدا وسيما، شاید برای شما هم این سؤال پیش آمده باشد که آیا استفاده از ظروف آلومینیومی خطر دارد و سبب بیماریهایی نظیر سرطان میشود.
پایگاه «یو اسای تودی» در گزارشی با عنوان «بررسی واقعیت قرار گرفتن در معرض آلومینیوم از طریق غذا سبب ایجاد مشکلات عصبی یا سرطان نمیشود» به این مسأله پرداخته است.
در این گزارش آمده که ادعا شده است گرما سبب میشود تا آلومینیوم به غذا نفوذ کرده و سبب زوال عقل، آلزایمر، پارکینسون و سرطان میشود. یک مقاله بدون تاریخ در حال گردش در شبکههای اجتماعی است و هشدار داده که پخت و پز در آلومینیوم سبب میشود این ماده وارد غذا شده و سبب سرطان و دیگر بیماریهای عصبی از جمله زوال عقل، آلزایمر، و اختلالات اوتیسمی میشود.
گزارش در ادامه نوشته، آلومینیوم در بسیاری از محصولات خانگی، از وسایل و ظروف آشپزی گرفته تا فویل غذا، بیکینگ پودر و حتی داروهای بی نسخه وجود دارد آلومینیوم، رایجترین فلز در روی زمین است که ۸ درصد از جرم زمین را تشکیل میدهد و به همین دلیل، آلومینیوم به معنای واقعی کلمه در همه جا وجود دارد؛ آب نوشیدنی، برخی میوهها مانند مرکبات، آلومینیوم بیشتری به نسبت بقیه دارند.
ظروف آلومینیومی
به شکل طبیعی، به ندرت آلومینیوم به شکل فلزی آن دیده میشود معمولا آلومینیوم در محیط زیست به شکل نمکهای آلومینیوم یا دیگر ترکیباتی مانند «سیترات آلومینیوم» یافت میشود این مواد در محیط و شبکه غذایی به گردش در میآید افراد بزرگسال به شکل طبیعی بین ۳۰ تا ۵۰ میلی گرم آلومینیوم در هر زمانی در بدن خود دارند.
در ادامه این گزارش آمده است آلومینیوم یک ماده غذایی نیست؛ اما در افزودنیهای غذایی، ترکیبات آلومینیومی به عنوان نگهدارنده، رنگ یا خمیر نان بدون مخمر استفاده میشود سخنگوی سازمان غذا و داروی آمریکا در ایمیلی تأیید کرد این سازمان استفاده از آلومینیوم را در غذا، آماده سازی غذا و دارو بی خطر میداند.
ظروف آلومینیومی یکبار مصرف
درست است که در معرض آلومینیوم قرار گرفتن با برخی بیماریها از جمله زوال عقل، اختلالات عصبی و تحریک ریه مرتبط است؛ اما این موارد با کارهای روتین و روزانه و نیز رژیم غذایی و پخت و پز معمولی که افراد دارند، اتفاق نمیافتد.
به نوشته این گزارش، زوال عقل و انسفالوپاتی مرتبط با آلومینیوم در افراد سالمندی دیده شده که دارای اختلال در عملکرد کلیه هستند باید گفت این موارد گاهی اوقات (به شکل نادر) زمانی که محلول دیالیز توسط آلومینیوم آلوده شده است، اتفاق میافتد در واقع زمانی که کلیهها کار نمیکنند، آلومینیوم رژیم غذایی میتواند در بدن انباشته شود و باعث زوال عقل شود. دیالیز قرار است سبب از میان بردن چیزهایی شود که یک کلیه مشکل دار و نارسا قادر به حذف آن نیست؛ بنابراین اگر محلول دیالیز توسط آلومینیوم آلوده شود، این امر سریعتر اتفاق میافتد.
همچنین موارد دیگری که آلومینیوم سبب مشکلات در سیستم عصبی میشود نیز خیلی نادر است؛ به مانند زمانی که کارگران در معرض مقدار کم و یا زیاد غبار و یا دود آلومینیوم در مکانهایی مانند کارخانه جات آلومینیوم و یا معادن آلومینیوم قرار گیرند.
همچنین اگرچه گفته میشود که میان آلزایمر و اختلالات اوتیسمی با آلومینیوم ارتباط وجود دارد؛ اما در هیچ موردی، مدرکی قطعی مبنی بر اینکه آلومینیوم سبب این موارد شده است، وجود ندارد.
همچنین این ادعا که آلومینیوم باعث سرطان میشود نیز غلط است. نقش آلومینیوم در ایجاد سرطان هرگز ثابت نشده است. اگرچه کارگران کارخانه ذوب آلومینیوم در خطر بالاتری از ابتلا به سرطان قرار دارند؛ اما این به دلیل آن است که آنها در معرض دیگر مواد شیمیایی در آنجا قرار دارند.
نتیجه پایانی
گزارش در انتها آورده است که : بر اساس تحقیقات ما این ادعا که آلومینیوم از طریق گرما وارد غذا میشود و سبب آلزایمر، اوتیسم، زوال عقل و سرطان میگردد «تقریبا نادرست» است. با اینکه این مطلبی درست است که غذا و آب اغلب دارای آلومینیوم است و سطح آلومینیوم در غذا در گرما و شرایط اسیدی افزایش مییابد؛ اما این که بودن در معرض این آلومینیوم با عوارض و پیامدهای جانبی سلامتی در افراد بزرگسال همراه است، نادرست است.