بازنگری شیوه نامههای بهداشتی مقابله با کرونا در مراکز اقامتی
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نامهای به معاون گردشگری وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی نسخه بازنگری شده جزئیات شیوه نامههای بهداشتی مبارزه با ویروس کرونا در مراکز اقامتی را اعلام کرد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت میراث فرهنگی؛ آقای کمال حیدری معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نامهای به آقای علیاصغر شالبافیان معاون گردشگری وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی نسخه بازنگری شده شیوه نامههای بهداشتی مبارزه با بیماری کرونا در مراکز اقامتی با رویکرد طرح مدیریت هوشمند محدودیتها را در راستای صدور دستور، اقدام و پیادهسازی ارسال کرد.
در این نامه آمده است: ضمن ابلاغ این شیوه نامهها به واحدهای تابعه کشوری و استانی، حسن اجرا و نظارت این شیوه نامه با جنابعالی و واحدهای تابعه مرتبط است. مراکز فوق با رعایت شیوه نامه ها، مجاز به فعالیت در تمامی شرایط رنگبندی بوده و در صورت تغییر در مصوبات ستاد ملی، مکلف به انجام مصوبات در هر زمان هستند.
این وزارت و واحدهای تابعه دانشگاهی و شهرستانی وابسته، بر اساس مصوبات ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا ناظر عالی بوده و مکلف به نظارت مستمر هستند و در صورت مشاهده هرگونه تخلف و مغایرت، برخورد قانونی لازم را به عمل میآورند. همچنین انعکاس گزارش مستمر نظارتها توسط آن سازمان و واحدهای تابعه مربوط به این وزارت و دانشگاههای علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی سراسر کشور مورد انتظار است.
در این شیوهنامه که آبان ۱۴۰۰ تهیه و تدوین شده، آمده که دامنه کاربرد آن، هتلها، متلها، مهمانسراها، مسافرخانهها، مراکز اقامتی گردشگری و بوم گردی هستند. همچنین این مراکز به شرط انجام واکسیناسیون شاغلین یا آزمایش PCR منفی با اعتبار حداکثر ۷۲ ساعته، مجاز به فعالیت طبق طرح هوشمند محدودیتهای مصوبه ستاد ملی هستند. همچنین مشاغل این گروه برای ادامه فعالیت دارای کارت واکسیناسیون یا تست منفی باشند و صحتسنجی کارت واکسن توسط ناظران انجام شود.
یکی دیگر از موارد برای کاهش مواجهه و قطع زنجیره انتقال، رعایت فاصلهگذاری اجتماعی اعلام شده است که در این راستا نیز مواردی را متذکر شدهاند از جمله جلوگیری از ورود افراد بدون ماسک یا رعایت فاصله دو متری بین مشتریان، کارکنان و مهمان. استفاده از ۸۰ درصد ظرفیت سرنشین خودرو برای جابجایی کارکنان در صورت فعال بودن سرویس ایاب و ذهاب، کاهش مواجهه چهره به چهره کارکنان با مشتریان یا مهمان، رعایت حداقل چهار مترمربع برای هر مهمان، استفاده از ظرفیت ۵۰ درصدی آسانسور، غربالگری شاغلان، مراقبت از گروههای آسیبپذیر از دیگر موارد اشاره شده است.
همچنین در بخش رعایت بهداشت مواد غذایی آمده که عرضه غذا به شکل سلفسرویس فقط در شرایط قرمز کرونایی در محل ممنوع است. توزیع هر گونه آشامیدنی باید به صورت بستههای یک نفره دارای نِی پوششدار باشد. کلیه تجهیزات مورد استفاده در طبخ و فرآوری به طور مستمر گندزدایی شوند.
در حوزه بهداشت ساختمان نیز آمده است که باید محلهای تجمع در مراکز اقامتی گندزدایی شوند. همچنین از دکمههای سنسور بدون تماس در آسانسورها استفاده کنند. آبخوریها و آبسردکنها نیز به طور موقت حذف شود. از تهویه طبیعی در مراکز اقامتی استفاده کنند و توصیه شده که با توجه به اینکه در فصل پاییز و تابستان امکان باز کردن پنجرهها فراهم نیست، دستگاههای مجهز به فیلتر مناسب در اتاقهای فاقد پنجره نصب شود.
در این شیوه نامه آمده که در صورت رعایت نکردن موارد ذکر شده، این مراکز اقامتی اجازه فعالیت نخواهند داشت و مسؤولیت نظارت و کنترل آنها با سازمان صادرکننده مجوز آن واحد اقامتی خواهد بود. در بخشهای دیگری از این شیوه نامه درباره روشهای آموزشی مناسب جهت رعایت شیوه نامه ها، روشهای درست شستشوی دستها نیز ذکر شده است.