پخش زنده
امروز: -
منابع اعتباری دانشگاه علوم پزشکی مشهد محدود است و توسعه زیر ساختها در این حوزه نیازمند کمکهای خیران است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، در مراسمی از خیران سلامت در مشهد تجلیل شد.
حجت الاسلام والمسلمین مروی تولیت آستان مقدس رضوی در این مراسم با تجلیل از نقش خیران سلامت گفت: بیش از 190مرتبه در قرآن کریم درباره موضوع احسان و روابط اجتماعی سفارش و تاکید شده است و یکی از محوری ترین موضوعات این کتاب آسمانی احسان، نیکوکاری و انفاق در راه خداست.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم در این مراسم گفت: متوسط سرانه تخت بیمارستانی به جمعیت در کشور 1.9 است و در خراسان رضوی این میزان 1.5 است.
دکتر کیانی گفت: بر این اساس برای ارائه خدمات استاندارد در حوزه درمان، این استان با کمبود دوهزار و 200تخت بستری روبروست در حالی که سالانه حدود ۳۰میلیون زائر از مناطق مختلف کشور برای زیارت بارگاه منور حضرت علی ابن موسی الرضا(ع) به مشهد مشرف می شوند و ممکن است که نیازمند خدمات حوزه سلامت این دانشگاه نیز شوند.
وی افزود: حوزه بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با مشکلات زیر ساختی جدی روبروست و بسیاری از زیر ساخت های این حوزه قدیمی و در شان زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی نیست.
کیانی گفت: تا کنون اقدامات متعددی در توسعه و نوسازی زیر ساخت های بهداشتی و درمانی شده است اما پاسخگوی نیازها نیست و بر اساس آمارهای رسمی، استان خراسان رضوی کمترین میزان سرانه تخت به جمعیت تحت پوشش را در کشور داراست.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گفت: بیمارستانهای مهم این شهر همچون قائم و امام رضا به ترتیب بیش از ۵۰و70 سال قدمت دارند و 177مرکز بهداشتی درمانی استان هم استیجاری، فرسوده و قدیمی است که از این تعداد 148مرکز در مشهد فعال و در حال خدمات رسانی است.
وی گفت: منابع اعتباری دانشگاه علوم پزشکی مشهد محدود است و علیرغم تلاشها نمی توان در توسعه زیرساختها اقدام موثری را انجام داد و در این حوزه خیران سلامت می توانند نقش موثری در بهبود زیرساختهای بهداشتی و درمانی و توسعه کیفی خدمات داشته باشند.
دکتر کیانی ضمن قدردانی از مشارکت و خدمات اثر بخش خیران سلامت گفت: خیران سلامت در دوران همه گیری ویروس کرونا دانشگاه را بیش از پیش در خدمات رسانی به بیماران و بهبود کیفی خدمات یاری نمودند که جای قدردانی دارد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: خیّران سلامت نقش موثری در توسعه زیرساختهای بهداشتی و درمانی و بهبود کیفی و کمی خدمات رسانی به زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی دارند.
مشاور امور اجتماعی سرپرست دانشگاه علم پزشکی مشهد هم گفت: میزان مشارکت خیران نیکاندیش حوزه سلامت در ایام بحران کرونا به نسبت سالهای قبل از این بحران نزدیک به 3برابر افزایش داشته است.
دکتر سیدمرتضی احتشام فر گفت: تا پیش از ایام بحران کرونا از ماسک فقط در اتاق عمل استفاده میشد و بهطور میانگین در هر اتاق عمل ماهانه 100ماسک مورد استفاده کادر درمان قرار میگرفت، اما با شیوع ویروس کرونا در ایران و جهان مصرف این محصول چند هزار برابر افزایش یافت.
وی افزود: در یک نمونه مشارکتهای خیران نیکاندیش حوزه سلامت کمک 230 میلیون تومانی آنان را در بحث تهیه ماسک موردنیاز کادر درمان بیمارستاها داشتیم و نمونه دیگر این مشارکتها را در تهیه دستگاه های ونتیلاتور و اکسیژن ساز، توسعه ICUها و افزایش تختهای بیمارستانی داشتیم و کمکی که این گروه در ایام بحران کرونا کردند بسیار اثربخش و تأثیرگذار بود.
احتشام فر گفت: در سال1397 مبلغ 50میلیارد تومان و در سال1398 مبلغ 54میلیارد تومان از سوی مردم خیر و نیکاندیش حمایت شد، اما در سال1399 که بحران کرونا را داشتیم میزان این حمایتها نزدیک به 3برابر سالهای قبل از کرونا افزایش یافت و به مبلغ 130میلیارد تومان رسید و میتوان گفت که این عدد فقط 50درصد کمکهای مردمی بوده و بسیاری از مردم بودند که کمکهای ارزشمند زیادی داشتند، اما به جهت آنکه فقط خواستند با خدا معامله کنند هیچ سند ثبتشدهای در خصوص نوع و میزان کمکشان نداشتند.
سرپرست معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم در این مراسم گف: در سالهای اخیر تعداد دانشجویان این دانشگاه افزایش دو تا سه برابری داشته است و در این راستا باید زیرساختهای آموزشی دانشگاه متناسب با تعداد دانشجویان گسترش یابد.
دکتر خواجوی راد گفت: دانشجویان پزشکی پیش از ورود به عرصه بالین بیمار، باید آموزشهای لازم را در مراکز شبیه سازی شده و مهارتی دریافت نمایند و تامین دستگاه های شبیه ساز بسیار هزینه بردار است به گونه ای که مولاژ شبیه ساز راه های هوایی 100میلیون تومان، مولاژ احیاء قلبی تنفسی 200میلیون تومان و مولاژ شبیه سازی زایمان بیش از 170میلیون تومان ارزش دارد.
وی گفت: تجهیزات کمک آموزشی در اتاق عمل نیز بیش از یک میلیارد تومان هزینه دارد و با توجه به افزایش تعداد دانشجویان لازم است که زیرساختهای آموزشی به ویژه در حوزه مراکز مهارتی و شبیه ساز تقویت و گسترش یابد و در این زمینه نیازمند یاری و کمک خیران سلامت هستیم.
یعقوبعلی نظری استاندار خراسان رضوی هم در این مراسم با قدردانی از خیران سلامت گفت: خیّران سلامت جایگاه مهم و ارزشمندی در حوزه سلامت دارند که کمکهای ایشان در این عرصه خدمت رسانی بسیار حائز اهمیت است.