پخش زنده
امروز: -
هدف از تأسیس شورای حل اختلاف، کاهش مراجعات مردم به محاکم قضایی، رفع اختلافات محلی و نیز حل و فصل اموری که ماهیت قضایی ندارد و یا ماهیت قضایی آن از پیچیدگی کمتری برخوردار است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان ، شوراهای حل اختلاف که در اجرای ماده ۱۸۹ قانون برنامه سوم توسعه تأسیس شده بود، به موجب ماده ۱۳۴ قانون برنامه چهارم نیز تنفیذ شد و بالاخره در میان نظرات موافق و مخالف، قوه قضائیه لایحه قانونی استمرار کار این شوراها را تحت عنوان "لایحه شوراهای حل اختلاف و قاضی تحکیم" به مجلس شورای اسلامی تسلیم کرد و مجلس شورای اسلامی سرانجام در تاریخ ۱۳۸۷.۴.۱۸ قانون مربوطه را تحت عنوان "قانون شوراهای حل اختلاف" به تصویب رسانید.
رئیس توسعه حل اختلاف خوزستان میگوید: تعداد پروندههای سازشی در نیمه نخست امسال ۱۸ هزار و ۴۹۸ مورد بوده است که با همکاری شوراهای حل اختلاف مختومه شده اند.
بیشتر بخوانید: قاتل فراری خود را به مراجع قضایی معرفی کرد
باوی با بیان اینکه با وجود شورای حل اختلاف امروز شاهد کاهش نزاع و جرائم در برخی از پروندهها بسیار مهم هستیم، تصریح کرد: اعضای شورای حل اختلاف در زمینه ایجاد صلح و سازش از ظرفیتهای خاصی برخوردار هستند و اعضای شوراهای حل اختلاف و همچنین ستاد صبر که اقدام به ایجاد صلح و سازش میکنند از ظرفیتهای شخصی، رفتاری، هنری، مهارتی و حرفهای برخوردار هستند که هنگامی وارد منازعه میشوند، با مهارت آن را به پایان میرسانند.