هدف جشنواره معلمان هنرمند، اصلاح چرخه فرهنگ و هنر است
مدیرکل فرهنگی هنری، اردوها و فضاهای پرورشی وزارت آموزش و پرورش، گفت: هدف از برگزاری جشنواره معلمان هنرمند، شناسایی معلمان هنرمند است تا بتوانیم با استفاده از ظرفیت معلّمان هنرمند، در راستای اصلاح چرخه فرهنگ و هنر در کشور گام برداریم.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، آقای علی رمضانی در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت افتتاحیه دومین جشنواره معلمان هنرمند در شیراز برگزار شد، با اشاره به حضور بیش از ۲۲ هزار معلم در جشنواره معلمان هنرمند گفت: برای برگزارکنندگان جشنواره کشف این تعداد معلم هنرمند بسیار غافلگیرکننده بود و قصد داریم با شناسایی این هنرمندان، در فعالیتهای فرهنگی، هنری از آنها بهره ببریم.
آقای رمضانی ادامه داد: بیش از ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر-رشته در مسابقات فرهنگی هنری شرکت کردند، که با توجه به کمبود نشاط و شادابی در جامعه، این فعالیتها میتواند مهارت ایجاد کند و این مهارتها میتواند نقصان را نیز برطرف کند.
وی با تأکید براین که ما معتقدیم معلم با نشاط میتواند در دانشآموزان نشاط ایجاد کند، گفت: وقتی از معلمان برای داوری و مربیگری فعالیتهای هنری استفاده شود، کمتر دچار مشکل میشویم و فعالیتها و مهارتهای هنری در مسیر صحیح قرار میگیرند.
مدیرکل فرهنگی هنری، اردوها و فضاهای پرورشی وزارت آموزش و پرورش، با تأکید بر این که هزار و ۸۰۲ کانون فرهنگی در کشور داریم که همیشه برای تأمین مربی آنها مشکل داشتیم، گفت: شناسایی معلمان هنرمند به ما در تأمین نیروی مربی در کانونها نیز کمک کرده است.
وی گفت: جشنواره معلمان هنرمند، به همت معاونت پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش، اداره کل فرهنگی، هنری، اردوها و فضاهای پرورشی و با همکاری اداره کل آموزش و پرورش فارس برگزار میشود که با توجه به تجربه فارس در برگزاری نخستین دوره این جشنواره در سال گذشته، دبیرخانه دائمی برگزاری این جشنواره به استان فارس داده شده است.
آقای رمضانی شاخههای این جشنواره را «آفرینشهای ادبی؛ نقد ادبی و هنری؛ رسانه و فضای مجازی؛ هنرهای آوایی؛ هنرهای نمایشی و فیلم کوتاه و هنرهای تجسمی» عنوان کرد و افزود: جشنواره معلمان هنرمند با ۵۲ رشته برگزار میشود.
وی ادامه داد: در نخستین جشنواره معلمان هنرمند ۳۶۶ نفر حائز رتبه اول تا سوم شدند که از این تعداد ۹۶ نفر رتبه اول، ۱۰۹ نفر رتبه دوم، ۱۶۱ رتبه سوم را کسب کردند و ۲۸۹ نفر نیز به عنوان شایسته تقدیر در این جشنواره شناخته شدند.
آقای رمضانی گفت: مخاطبان نخستین دوره جشنواره که در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ برگزار شد؛ معلمان تمامی دورههای تحصیلی شاغل در آموزش و پرورش شامل نیروهای رسمی، پیمانی، قراردادی و حق التدریس بودند که امسال نیز فرصت حضور در جشنواره برای بازنشستگان فرهنگی فراهم شده است.
مدیرکل فرهنگی هنری، اردوها و فضاهای پرورشی با اشاره به این که در دومین دوره از جشنواره معلمان هنرمند علاوه بر معلمان شاغل، بازنشستگان نیز میتوانند در جشنواره شرکت کنند، گفت: شاغلین در بخش هنرهای نمایشی میتوانند در تمامی رشتههای مرتبط شرکت و اثر خود را ارسال کنند، اما در تمام شرکت کنندگان از جمله بازنشستگان، میتوانند در بخشهای ادبی، نقد، رسانه و فضای مجازی، هنرهای آوایی و هنرهای تجسمی شرکت کرده، ولی در هر بخش فقط در یک رشته و یک اثر باید ارسال کنند.
وی ادامه داد: فرهنگیان بازنشسته علاقهمند به حضور در جشنواره میتوانند در رشتههای نقد شعر، نقد داستان، پادکست، نمایشنامهنویسی، فیلمنامه نویسی، خوشنویسی و نقاشی شرکت کنند.
وی با تأکید بر این که هر فرد فقط در یکی از رشتههای مذکور میتواند شرکت و تنها یک اثر ارسال کند، گفت: رشتههای نمایش عروسکی نخی، نمایش عروسکی دستکشی، ساخت عروسک نمایشی، نقاشی دیجیتالی و داستان مصور در دومین دوره حذف و رشتههای نمایش عروسکی در تمامی گرایشها، تئاتر خیابانی و محیطی به دومین دوره جشنواره اضافه شده است.
آقای رمضانی با اشاره به این که امسال چهلمین سال برگزاری جشنواره فرهنگی هنری دانش آموزان است، که از ۵ رشته به ۸۰ رشته در طول سالها رسیده است، گفت: در تلاش هستیم و که بتوانیم مجوزهای لازم ورود به دانشگاه را برای دانشآموزان و معلمان دارای رتبههای برتر جشنواره، از وزارت علوم و سازمان سنجش دریافت کنیم.
شایان ذکر است؛ دومین جشنواره فرهنگی هنری معلمان هنرمند سراسر کشور، امروز ۱۶ آبان در حافظیه شیراز افتتاح شد و معلمان و فرهنگیان بازنشسته میتوانند از یکم آذر تا ۲۰ بهمن با مراجعه به سایت جشنواره artistteachers.ir نسبت به ثبت نام در جشنواره و بارگذاری اثر خود اقدام کنند.