آغاز کلاسهای حضوری در دانشگاه جامع علمی و کاربردی
رئیس دانشگاه علمی و کاربردی از آغاز دورههای حضوری این دانشگاه در همه استانهای کشور خبر داد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، دکتر محمدحسین امید در نشست خبری گفت: از آنجا که مهارت آموزی با آموزشهای مجازی همخوانی ندارد بر اساس مجوز ستاد ملی مقابله با کرونا این دانشگاه نخستین دانشگاه در برگزاری کلاسهای حضوری در تمام استانهای کشور است.
وی افزود: در ۲۰ ماه گذشته توانمندی دانشگاه جامع علمی و کاربردی در آموزشهای مجازی گسترش یافته است و دروس عمومی و نظری به صورت مجازی تدریس میشود.
رئیس دانشگاه علمی و کاربردی اضافه کرد: ارائه دورههای ترکیبی به منظور استفاده از تمام ظرفیتهای آموزشهای مجازی و حضوری در این دانشگاه ادامه خواهد داشت.
دکتر امین تاکید کرد: ادامه آموزشهای مجازی به صورت ترکیبی تا پایان امسال برای درسهای عمومی و دروس نظری مشترک ادامه خواهد یافت و برای سالهای تحصیلی آینده نیز برنامه ریزی خواهد شد.
وی گفت: ارائه دورههای کوتاه مدت و توسعه دورههای آموزشی در دانشگاه در کنار اصلاح این دورهها بر اساس سند آمایش آموزشهای مهارتی در سراسر کشور از برنامههای این دانشگاه است.
فعالیت ۲۵۰ مرکز نوآوری در دانشگاه جامع علمی و کاربردی
رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی از فعالیت ۲۵۰ مرکز نوآوری این دانشگاه در سراسر کشور خبر داد.
دکتر محمدحسین امید در جمع خبرنگاران گفت: این مراکز تاکنون ۱۵۰ رویداد شتاب به منظور ارائه ایدهها و تبدیل علم به ثروت برگزار کردهاند.
وی افزود: در این رویدادهای شتاب ۴۰۰۰ ایده تاکنون ارائه شده است که بسیاری از آنها موفق به کسب سرمایه گذار و تولید شده اند.
دکتر امید گفت: هر سال رشتههای این دانشگاه بازنگری میشود و امسال ۲۵۰ کد رشته حذف و ۸۰۰ کدرشته در دانشگاههای جامع علمی کاربردی سراسر کشور اضافه شده است.
وی افزود: خوشبختانه این دانشگاه، دانشجوی خوابگاهی و غیر بومی ندارد از این رو بازگشایی کلاسهای حضوری با مشکلات کمتری در مقایسه با دیگر دانشگاهها مواجه بوده است.
دکتر امید درباره تعاملهای بین المللی این دانشگاه نیز گفت: نخستین کارورز این دانشگاه ماه گذشته به یکی از دانشگاههای صنعتی آلمان به منظور گذراندن دورههای مهارتی اعزام شده است.
ظرفیت ۴۰۰ هزار دانشجو در دانشگاه جامع علمی کاربردی
دکتر محمدحسین امید گفت: هم اکنون ۲۲۰ هزار دانشجو در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند و ظرفیت خالی زیادی در دانشگاه داریم.
وی افزود: در سال تحصیلی جاری ۱۰۹ هزار دانشجو از سازمان سنجش و آموزش کشور پذیرفته شده اند که فقط ۸۰ هزار نفرشان نام نویسی و در این دانشگاه آغاز به تحصیل کرده اند.
وی گفت: خوشبختانه در مقایسه با سال گذشته درخصوص میزان پذیرفته شدگان و نام نویسی دانشجویان با افزایش مواجه هستیم و در برخی از استانها نیز با رشد پذیرش مواجهیم، اما ظرفیت خالی این دانشگاه نیز زیاد است.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی افزود: سند آمایش آموزشهای مهارتی در بخش آموزش عالی کشور در این دانشگاه تهیه شده به گونهای که میدانیم در هر استان و منطقه چه مراکزی و یا دورههایی مورد نیاز است.
وی اضافه کرد: متون آموزشی در دانشگاه جامع علمی کاربردی بازنگری شده است و برای آموزشهای مجازی نیز تولید محتوا صورت گرفته است.
دکتر امید اضافه کرد: در هر نیمسال تعدادی از کدرشتهها در این دانشگاه حذف و تعدادی نیز اضافه میشود.
وی گفت: بر اساس نیازهای روز کدرشتهها اضافه شده و رشتههایی که با استقبال مواجه نشده اند و یا بازار کار آنها اشباع است، حذف میشود.
دکتر امید افزود: هر سال در شهریور فراخوان پذیرش مدرس در این دانشگاه داده میشود و مدرسهای جوان و آگاه به آخرین علوم روز در این دانشگاه پذیرفته میشوند که امسال مدرسان جدید از نیم سال دوم تحصیلی فعالیت خود را آغاز خواهند کرد.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی با اشاره به دوران دشوار شیوع کرونا در ۲۰ ماه گذشته گفت: در ابتدا شرایط آموزش مجازی به ویژه در بخش مهارت آموزی که نیاز به حضور دانشجو است، وجود نداشت، اما با تلاشهای دانشگاه، مدرسان و دانشجویان اکنون بیش از ۲۰ سامانه برگزاری صد هزار کلاس در هر نیمسال تحصیلی را در مراکز دانشگاه جامع علمی کاربردی سراسر کشور پوشش میدهند.
وی افزود: تهیه تجهیزات لازم، زیرساختهای مورد نیاز، تامین پهنای باند و تولید محتوای دروس در این مدت با تلاش و همکاری همگان فراهم شده است.
دکتر امید با بیان اینکه در این نیمسال تحصیلی دروس عمومی و نظری و از روز گذشته دروس مهارتی به صورت حضوری برگزار خواهد شد، گفت: این روش آموزش ترکیبی به احتمال زیاد در آینده نیز ادامه خواهد داشت.
وی با اشاره به فعالیت ۲۵۰ مرکز نوآوری و برگزاری ۱۵۰ رویداد "رشد" افزود: ۴ هزار ایده در این رویدادها ارائه شده است که ۲۵۰ ایده قابلیت سرمایه گذاری داشته اند و از این تعداد حدود ۳۰ ایده سرمایه گذاری و علم به ثروت تبدیل شده است.
دکتر امید اضافه کرد: رویداد تا ثریا نیز که شامل تمام ایدههای ارائه شده در این ۱۵۰ رویداد رشد بوده است با حضور سرمایه گذاران و خیران برگزار شد که در این رویداد نیز تعداد قابل توجهی از ایدهها موفق به کسب حمایتهای مالی شده اند.