پخش زنده
امروز: -
دبیر شورای فرهنگ عمومی استان قم، گفت: آیین نامه شورای فرهنگ عمومی پس از ۲۶ سال با توجه به تحولات اجتماعی نیازمند بازنگری جدی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، سید موسی حسینی کاشانی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، در برنامه گفت و گوی ویژه شبکه استانی قم، با بیان اینکه شورای فرهنگی عمومی یک قرارگاه است که باید دستگاههای فرهنگی را برای مقابله با آسیبهای مطرح شده توجیه کند، گفت: ۲۶ سال از آخرین به روز رسانی آیین نامه شورای فرهنگ عمومی میگذرد و این آیین نامه نیازمند بازنگری جدی با توجه به تغییر شرایط زندگی در کشور است.
وی با تاکید بر اینکه شورای فرهنگ عمومی مهمترین وظیفه اش رصد، پالایش، پژوهش و ارزیابی بحث فرهنگ در استان است، ادامه داد: ارائه راهکار و هماهنگی بین دستگاهی در حل مشکلات فرهنگی یکی از کارکردهای اصلی شورای فرهنگ عمومی در هر استان خواهد بود.
حسینی کاشانی گفت: مجموعهای از اعتقادات، باورها و آداب و رسومی که در بین جامعه رواج دارد، فرهنگ نامیده میشود و بعضیها اعتقاد دارند که آنچه در باور نیز است را نمیشود به جامعه منتقل کرد مگر اینکه رفتار منجر شود.
وی افزود: با رفتارسنجی میتوان فرهنگ جامعه را شناخت و هر چقدر ظهور و بروز کارهای فرهنگی در جامعه بیشتر باشد میزان هجمه به آنها نیز بیشتر خواهد شد.
دبیر شورای فرهنگ عمومی استان قم با اشاره به اینکه ظواهر یک جامعه از نظر فرهنگی برای دشمنان مهم تلقی میشود، افزود: این مسئله اولین خاکریز دشمن برای حمله است و وظیفه ما نیز توجه بیشتر به ظواهر است و آن به این معنا نیست که باطن را فراموش کنیم.
حجتالاسلام علی لقمان پور، مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان هم که به صورت تلفنی میهمان برنامه بود با بیان اینکه استان قم در برگزاری تعداد جلسات شورای فرهنگ عمومی در کشور در رتبههای بالا قرار دارد، گفت: مهمترین اهداف شورای فرهنگ عمومی اصلاح و ارتقاء فرهنگ عمومی، شناخت اطلاعات و پیگیری مصوبات این شورا است.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان قم با اشاره به اینکه وضعیت فرهنگی قم با توجه به ام القرای جهان اسلام بودن، پایگاه انقلاب اسلامی و حضور مراجع و بزرگان، مطلوب نیست، افزود: تشکیل کارگروههای مشورتی با حضور افراد اجرایی و متخصص و پیگیری مستمر مصوبات میتواند وضعیت فرهنگی قم را سامان دهد.
سید مرتضی اسماعیل طبا استاد دانشگاه و فعال فرهنگی نیز با بیان اینکه شورای فرهنگ عمومی در اجرای مصوبات و برنامهها موفق نبوده است، گفت: نداشتن ضمانت اجرایی مصوبات، نگاه حداقلی دولتها به مسئله فرهنگ، ضعف دبیرخانه کشوری شورای فرهنگ عمومی و به روز نبودن آیین نامه شورای فرهنگ عمومی مهمترین دلایل ناکارآمدی و عدم موفقیت این شورا در سطح کشور است.