پخش زنده
امروز: -
آذربایجانغربی درتولید محصولات علوفهای در کشور رتبه پنجم را داراست.
به گزارش خبرگزاری صداو سیما مرکز مهاباد؛ رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی گفت: سالانه حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن محصولات علوفه ای کم آب بر در استان تولید می شود که از این لحاظ این استان رتبه پنجم کشوری را دارد.
اکبر کرامتی افزود: سالانه حدود ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی استان زیر کشت محصولات علوفه ای از قبیل یونجه، ذرت و جو آبی و دیم می رود.
کرامتی تصریح کرد: سیاست وزارت جهاد کشاورزی تأمین علوفه مورد نیاز کشور با مصرف بسیارپایین آب است که باتوجه به بحران کم آبی دریاچه ارومیه و با بهره گیری از اراضی کشاورزی واقع درمحدوده آبهای مرزی شمال استان که مجهز به شبکه های فرعی آبیاری و زهکشی هستند، این ظرفیت در استان وجود دارد.
وی گفت: جایگزینی کشت نباتات علوفهای کم آب بر و مقام به سرما و پر بازده به جای کشت یونجه از قبیل سورگم، ارزن و گراس ها،خلر، ماشک، تریتکاله در کاهش میزان مصرف آب در اراضی کشاورزی مؤثر است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی، با تأکید بر لزوم ترویج یافته های تحقیقاتی جدید درخصوص کشت محصولات علوفه ای در بین کشاورزان، افزود: سیلو کردن به روش صحیح سبب افزایش کیفیت و کمیت علوفه تولیدی خواهد شد.
کرامتی اضافه کرد: با توجه به تغییر اقلیم و شرایط آب و هوایی باید گیاهانی کشت شود که مقاوم به شوری و خشکی بوده و ضمن حفاظت از خاک، از فرسایش آن نیز جلوگیری کند.