ظرفیت باتری گوشی مهمتر است یا سرعت شارژ؟
ظرفیت باتری در تلفن هوشمند مهمتر است یا سرعت شارژ؟
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، این روزها تلفنهای هوشمند جدید، یکی پس از دیگری از راه میرسند و مدعی میشوند که قابلیتهای ویژهای در باتری خود پنهان کردهاند. تعدادی از آنها ظرفیت باتری خود را افزایش دادهاند و تعدادی نیز با سرعت بیشتری شارژ میشوند؛ اما واقعا کدامیک از این فناوریها اهمیت بیشتری دارد؟
باتری تلفنهای همراه به اندازه دوران قدمت این گجتهای دوستداشتنی، یک بحران بزرگ بوده است. نکته غمانگیز ماجرا آنجاست که با پیشرفتهای بزرگی که در حوزه سختافزار به دست آمده، باتریهای تلفنهای همراه رشد خاصی نکردهاند و عملکردی ضعیفتر از حد انتظار دارند.
با این حال در سالهای اخیر فناوری جدیدی معرفی شده که بسیاری از کاربران را به باتری تلفنهای هوشمند امیدوار کرده است. این فناوری نوظهور که سرعت شارژ نامیده میشود، در حقیقت به تلفنهای هوشمند کمک میکند تا سریعتر از قبل شارژ شوند و به همین دلیل میتوانند زودتر از همیشه به ظرفیت کامل باتری دست پیدا کنند.
این فناوری نسبتا نوظهور، منتقدان بسیاری دارد. بسیاری از افراد تصور میکنند افزایش سرعت شارژ باعث میشود که باتری در میان مدت آسیبهای بسیاری ببیند. بنابراین، گروهی از کاربران، استفاده از باتریهای با ظرفیت بالا را ترجیح میدهند.
اگرچه باتریهایی که ظرفیت بیشتری دارند و از فناوریهای شارژ سریع پشتیبانی نمیکنند، با سرعت بسیار کم به ظرفیت کامل میرسند، اما در نهایت، عمر مفید بیشتری دارند. در چنین شرایطی طبیعتی است که برای بسیاری از کاربران یک پرسش اساسی مطرح شود؛ کدامیک اهمیت بیشتری دارد؟ ظرفیت باتری یا سرعت شارژ؟
چرا تولیدکنندگان تلفنهای هوشمند ظرفیت باتریها را افزایش نمیدهند؟
اصلیترین دلیل توسعه نیافتن باتریهای با ظرفیت بیشتر برای تلفنهای هوشمند آن است که باتریهای قویتر با ضخامت بیشتری همراه میشوند و به همین دلیل میتوانند ضخامت تلفن هوشمند را هم بیشتر کنند.
در چنین شرایطی شرکتهای تولیدکننده تلفنهای هوشمند که میدانند طراحی یکی از مهمترین ویژگیهای تلفن هوشمندشان است از قراردادن یک باتری ضخیم در تلفن هوشمند خودداری میکنند؛ زیرا باتری با ظرفیت بیشتر با ضخامت بیشتری همراه است و به همین دلیل ضخامت تلفن هوشمند را نیز افزایش میدهد.
آیا فناوری شارژ سریع واقعا کاربردی است؟
فناوری شارژ سریع به تلفنهای هوشمندی که در سالهای اخیر معرفی شدهاند، کمک میکند تا سرعت شارژ باتری خود را به شدت افزایش دهند. همین موضوع باعث شده است تا بسیاری از تولیدکنندگان تلفنهای هوشمند با توسعه فناوریهای شارژ سریع پافشاری کنند؛ زیرا فناوری شارژ سریع نه تنها باعث افزایش ضخامت تلفن هوشمند و تغییرات منفی در طراحی آن نمیشود، بلکه قابلیتی کاربردی و جذاب است که میتواند تبلیغات بسیاری برای شرکتهای بزرگ به همراه داشته باشد. بنابراین، تولیدکنندگان تلفن هوشمند به تبلیغ و معرفی این فناوری، علاقهمند هستند.
واقعیت آن است که فناوری شارژ سریع با وجود همه کاربردهایی که برای کاربران به همراه میآورد، فناوری خطرناکی به نظر میرسد. وارد کردن ولتاژ بالای برق به باتری تلفن هوشمند میتواند عمر مفید آن را در میانمدت کاهش میدهد. بنابراین، استفاده از آن چندان پیشنهاد نمیشود.
گرما؛ بزرگترین دشمن باتریها
افزایش دمای باتری تلفنهای هوشمند، آخرین چیزی است که باید برای این قطعه از تلفنهای همراه رخ دهد؛ اما متأسفانه به دلایل گوناگون، یک پدیده رایج است. استفاده سنگین از سختافزار باعث افزایش دمای قطعات میشود که در نهایت، باعث کمتر شدن باتری تلفن هوشمند میشود.
فشار به باتری، با استفاده از شارژرهای نامناسب یا خروجیهای برق که ایمن نیستند نیز میتواند به باتری تلفنهای هوشمند، آسیب شدید وارد کند. از آنجا که فناوری شارژ سریع، باعث گرم شدن باتری میشود، باید بدانید خطر بیشتری در تلفن هوشمند دارد.