پخش زنده
امروز: -
سندرم روده تحریک پذیر یا IBS، شرایطی است که در آن فرد نشانه ها و مشکلات مکرر شکمی همچون اسهال، یبوست یا هر دو را تجربه می کند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مهاباد، زمانی که فرد با سندرم روده تحریک پذیر دست و پنجه نرم می کند ممکن است متوجه شود که برخی از غذاها شرایط او را بدتر می کند یا باعث تحریک نشانه های موجود می شود.
چه غذاهایی باعث تحریک IBS می شود؟
اگرچه این غذاها ممکن است برای هر فردی متفاوت باشد اما پزشکان برخی از غذاهای محرک را شناسایی کرده اند که ممکن اشت به نشانه های گوارشی در افراد منجر شود. اگر فردی بخواهد شرایط خود را به خوبی مدیریت کند باید برخی از این غذاها یا همه آن ها را از رژیم غذایی خود حذف نماید و بعدا در صورت نیاز آن ها را به رژیم خود اضافه کند تا ببیند کدام یک از آن ها باعث بدتر شدن نشانه ها می شود.
غذاهایی که باید از خوردن آن ها اجتناب شود:
بیشتر پزشکان توصیه می کنند از رژیم غذایی به نام رژیم غذایی کم FODMAP استفاده شود تا از بروز نشانه های این بیماری جلوگیری شود. FODMAP به معنای غذاهای قابل تخمیر، الیگو(oligo)، دی(di) و مونوساکاریدها و پلی اول(polyol) هاست.
این نام ها نشان دهنده کربوهیدرات های مختلفی هستند که می توانند نشانه های سندرم روده تحریک پذیر را با ایجاد گاز، درد شکمی بدتر کنند و باعث بدتر شدن یبوست گردند.
موارد فهرست شده زیر، ۱۶ مورد از غذاهایی که در این رژیم غذایی باید از مصرفشان خودداری شود را نشان می دهد:
سیب
شیرین کننده های مصنوعی همچون سوربیتول، مالتیتول
حبوبات پخته شده
کلم بروکلی
کلم
نوشیدنی های کربناته
گل کلم
نخود
سالاد کلم
لاکتوز در محصولات لبنی همچون شیر، بستنی، خامه ترش و پنیر کلبه
عدس
گلابی
کلم ترش
سویا
هندوانه
پیتزا و سایر غذاهای سرخ شده
با شناسایی مواد غذایی تحریک کننده و اجتناب از مصرف غذاهایی که باعث بدتر شدن نشانه های موجود می شود، می توان از زندگیِ بدونِ نشانه های مرتبط با IBS لذت برد.