پخش زنده
امروز: -
شورای فرهنگ عمومی ۱۴ آبان را در تقویم سال ۱۳۸۷ به نام "روز فرهنگ عمومی" نامگذاری کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آبادان، فرهنگ راهنمای اعمال انسانها و معرف جهان بینیهای آنها در زندگی است.
روابط عمومی دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی اعلام کرد: در چهارصد و شصت و ششمین جلسه این شورا روز ۱۴ آبان که مصادف با تصویب آئیننامه شورای فرهنگ عمومی است، به نام روز فرهنگ عمومی مصوب شد.
در این جلسه همچنین اصلاحات دستورالعمل اجرایی آئین نامه نامگذاری شهرها، خیابان، اماکن و موسسات عمومی نیز بررسی و تصویب شد.
همچنین شورای فرهنگی عمومی، مسئولیت نامگذاری روزهای خاص را در تقویم رسمی کشور بر عهده دارد و مصوبات این شورا، پس از طرح در شورای عالی انقلاب فرهنگی نهایی میشود.
فرهنگ عمومی دارای دو جهت «عینی» و «اعتباری» است که باید هر دو را مدنظر قرار داد. هیچ کس بهتر از مقام معظم رهبری، آیت الله خامنه ای، این دو بعد فرهنگ عمومی را تبیین نکرده اند. از نظر ایشان فرهنگ عمومی دو بخش دارد: یک بخش آن ظاهری و بارز مثل: شکل لباس و شکل معماری است که تأثیر خاصی بر روی ذهنیات و خلقیات و منش و تربیت افراد دارد و بخش دیگرش مربوط به امور نامحسوس مثل اخلاقیات فردی و اجتماعی مردم، وقتشناسی، وجدان کاری، مهمان دوستی و احترام به بزرگترهاست.
فرهنگ عمومی مؤلفههایی از فرهنگ است که تأثیرات آن عام و فراگیر میباشد و عامه مردم در کیفیت آن نقش دارند و از شیوه رفتارهای عمومی مردم یا عرف و عادات و رسوم و زبان ساخته می شود.
دست کم به سه دلیل اصلاح فرهنگ عمومی ضروری است:
نخست آنکه: نسلهای تازه هر ملت باید راه و رسم زندگی را فرا گیرند و این امر از طریق «انتقال» فرهنگ رخ میدهد.
دوم آنکه: انتظار پذیرش بی، چون و چرای تجربه گذشتگان توسط نسلهای جدید، خارج از طبیعت آدمی است، میتوان گفت: که فرهنگ عمومی هر ملتی همواره در معرض ارزیابی نسلهای تازه است.
سوم آنکه: مسائل و نیازهای زندگی، اموری متغیر هستند و پاسخگویی به آنها ضرورت دارد.