فعال قرآنی:
تفسیر قرآن نیاز به تلاش وسیعی دارد
پیشکسوت و فعال قرآنی گفت: تفسیر قرآن نیاز به کار وسیع دارد که نقش اصلی را در این زمینه، حوزههای علمیه ایفا میکنند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، آقای رحیم خاکی در برنامه گفتگوی ویژه قرآنی با موضوع " پیگیری مطالبات قرآنی رهبر معظم انقلاب و میزان دغدغه مردم و مسئولان برای سبک زندگی قرآنی " با بیان اینکه در دوره کرونا محافل قرآنی مانند همه برنامههای حوزههای دیگر دچار آسیبهایی شد اضافه کرد: طبق فرمایش رهبر انقلاب، به تفسیر قرآن نسبت به موضوعات دیگر قرآنی خیلی پرداخته نشده است و جلسات تفسیر نیز در کل کشور به اندازهای نیست که بگوییم رجوع به تفسیر یا جلسات تفسیر گویی به اندازه کافی وجود دارد.
وی افزود: متولیان ترویج قرآن باید به بخش تفسیر حتماً بپردازند بحمدالله در بخش قرائت قرآن محافل انس با قرآن تنها بخشی بوده که به نحو مناسبی از قبل بوده است و مخصوصاً در طول دهه ۹۰ توسعه خوبی پیدا کرد.
آقای خاکی افزود:، اما آنچه مطالبه رهبر انقلاب است، نحوه قرآن خواندن و کیفیت قرآنخواندن همراه با معناگرایی قرآنخواندن همراه با خشوع و خضوع است.
آقای خاکی با اشاره به اینکه شنیدن قرائت قرآن و جلسه انس با قرآن مهم است، اما باید به کیفیت آن نیز بپردازیم گفت: یکی دیگر از فرمایشات رهبر معظم انقلاب این است که کار شما قرآنیها راهبردی و مهم است و باید توسعه پیدا کند که در این باره متولیان دولتی و نیمه دولتی قرآن باید ورود کنند و در مدیریت راهبری کلان به چهار اصل اولیه طراحی و برنامه ریزی ایجاد تشکیلات راهبری و کنترل نظارت توجه ویژه شود؛ ما سازمان مستقل قرانی که به صورت فراگیر جوابگو باشد نداریم در حالی که باید به صورت ملی و یک مجموعه ویژه در حوزه کلان به موضوع قرآن پرداخته شود.
وی درخصوص سبک زندگی قرآنی و علاقه مردم به زندگی قرآنی گفت: ما از پیش از انقلاب نیز این دلبستگی و علاقه مندی را به قرآن در مردم میبینیم و در حال حاضر هم میبینیم که مردم ۵۰ سال است که جلسات قرآن خود را ترک نمیکنند، اما مشکلات ساختاری در آموزش را در نوجوانان و جوانانهایی باید ببینیم که در دو دهه اخیر به دنیا آمده اند و باید ذائقه سازی خوبی در جوانان و نوجوانان ایجاد شود و ذائقه مردم زمان شکل میگیرد که به یک موضوع به خوبی پرداخته شود و وقتی میخواهیم به سلامت معنوی جامعه بپردازیم باید به قرآن توجه ویژه کنیم، اما باید بپرسیم در حوزه قرآن چه کرده ایم؟.
این فعال قرآنی افزود: بحمدالله، دولت و مجلس شورای اسلامی امروز در حوزه سبک زندگی قرآنی دغدغهمند است. بودجههای حداقلی مانند ۱۰ میلیارد نسبت به بودجههای چند صد و چند هزار میلیاردی برای اهمیت این موضوع عددی نیست و هنوز همین مقدار هم به این بخش اختصاص پیدا نکرده است و حتما باید به نهادهای قرآنی بودجهای تخصیص داده شود که نیازمند توجه دولت و سازمانها و نهادهای عمومی دولتی و مردمی است.