در پایان نشست تغییرات اقلیمی
ریاکاری کشورهای صنعتی به سبک گلاسگو
به گفته معترضان؛ کشورهای صنعتی و ثروتمند به ویژه دولتهای غربی عامل 80درصد آلودگی و تغییرات اقلیمی در جهان هستند .
به گزارش مجتبی قاسم زاده خبرنگار سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن ؛ نشست جهانی آب و هوایی به میزبانی انگلیس در حالی در میان موج گسترده اعتراضهای مردمی از گلاسگو در شمال انگلیس تا لندن ادامه دارد که سران ۱۱۰ کشور که حدود هشتاد درصد جنگلهای جهان در خاک آنها است متعهد شدند با سرمایه گذاری ۱۹ میلیارد دلاری جلوی تخریب جنگلهای موجود را بگیرند.
فعالان محیط زیست، اما با انتقاد از رویکرد دولتها به اجرای تعهداتشان خوش بین نیستند.
یک فعال محیط زیست در مصاحبه با خبرنگار صداوسیما گفت: مهمترین پیام ما این است که درباره بحران آب و هوایی حقیقت را به مردم بگوییم. دولتها به ویژه در کشورهای ثروتمند و صنعتی که مشکل اصلی محیط زیستند فقط سخنرانی میکنند و وعده میدهند.
این شهروند انگلیسی با انتقاد از دولت انگلیس که میزبان نشست جهانی آب و هوایی است افزود: بسیاری از دولتهای از جمله دولت انگلیس هنوز تعهداتی را که شش سال پیش در نشست جهانی آب و هوایی پاریس دادند عمل نکردند.
وی اضافه کرد: با حرف، مشکلات زیست محیطی کره زمین حل نمیشود امروز محیط زیست برای نجات به عمل نیاز دارد.
به گفته کارشناسان، پس از دی اکسید کربن، گاز متان دومین آلاینده عمده جَو و عامل ۲۵ درصد گرمایش کره زمین است. در نشست گلاسگو دومین تعهد سران درباره کاهش انتشار گاز متان است.
شماری از فعالان محیط زیست هم با انتقاد از عملکرد سران کشورها حتی برای حضور در نشست آب و هوایی گلاسگو میگویند آنان با اینکه میتوانستند با هواپیماهای عمومی خود را به این نشست برسانند با چهارصد فروند " هواپیمای اختصاصی" آمدند و همین کار آنان سبب شد بیش از ۱۳ هزار تن گاز آلاینده وارد جو کره زمین شود.
فعالان محیط زیست همچنین معتقدند انگلیس که میزبان نشست جهانی آب و هوایی است خود سالانه بیش از نیم میلیارد تُن دی اکسید کربن وارد جَو کره زمین میکند و یکی از کشورهای آلوده کننده عمده کره زمین است.
نهادهای ناظر بین المللی اعلام کردند: بیش از یک میلیارد و هفتصد میلیون نفر از مردم جهان از جمله در انگلیس طی ۱۰ سال گذشته از فجایع آب و هوایی آسیب دیدند و ۴۱۰ هزار نفر هم جان باختند.
بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت؛ سالانه حدود نیم میلیون نفر در اروپا از جمله بیش از چهل هزار نفر در انگلیس فقط به علت آلودگی هوا دچار مرگ زود هنگام میشوند.