پخش زنده
امروز: -
واکسیناسیون ضعیف مردم در برابر بیماری همه گیر کووید-۱۹ و رعایت نکردن موارد بهداشتی باعث اوج گیری دوباره کرونا در اوکراین شده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از کیف، بار دیگر کرونا در اوکراین اوج گرفته است. این گزارش می افزاید واکسیناسیون ضعیف مردم در برابر بیماری همه گیر کووید-۱۹ و رعایت نکردن محدودیتهایی کرونایی باعث شده است تا کرونا دوباره در اوکراین اوج بگیرد. صحنه مرگ افراد مبتلا به کرونا این روزها در اوکراین بیشتر و بیشتر دیده میشود، کشوری که دوباره با موج مرگبار کووید-۱۹ مواجه شده است. موجی که با واکسیناسیون ضعیف در بحبوحه بی اعتمادی مردم به واکسن ضد بیماری همه گیر کووید-۱۹، تشدید شده است. در سردخانه بیمارستان ها، اجساد پیچیده شده در کیسههای پلاستیکی سیاه روی میزها ردیف شده اند.
مدیر یکی از بیمارستان ها که ۷۰ درصد از ۴۵۵ تخت آن توسط بیماران کرونایی اشغال شده است، میگوید: از دیروز تا کنون ۵ نفر از بیماران ما فوت کرده اند. در بین بیماران بستری شده، فقط سه یا چهار درصد واکسینه شده اند. اوکراین، یکی از فقیرترین کشورهای اروپا با حدود ۴۰ میلیون نفر جمعیت، هفتههاست که با پیشرفت وحشتناک این همهگیری مواجه است. نوع ویروسی که اکنون در اوکراین شیوع پیدا کرده است سویه دلتا است که مسریتر و کشندهتر است. اوکراین با ۷۲۰ مورد مرگ در روز چهارشنبه، پس از آمریکا و روسیه، جز سه کشور بسیار آسیب دیده از شیوع کرونا چه از نظر مرگ و میر ناشی از آن و چه از نظر ابتلا است. این کشور همچنین نزدیک به ۲۳,۴۰۰ مورد ابتلا به ویروس بیماری همه گیر کووید-۱۹ را در ۲۴ ساعت ثبت کرد. شمار مبتلایان به ویروس بیماری همه گیر کووید-۱۹ در هفته گذشته حتی به ۲۷,۰۰۰ نفر نیز رسید.
برای جلوگیری از شیوع این بیماری، مقامات اوکراینی میخواهند مردم این کشور با یکی از واکسن های موجود مورد تایید سازمان بهداشت جهانی واکسینه شوند. تنها در کیف، مقامات حدود ۱۸۰ مرکز واکسیناسیون، از جمله در مراکز خرید و ایستگاههای قطار، افتتاح کرده اند. اما تا به امروز ۷.۶ میلیون نفر دو دوز دریافت کرده اند که این رقم کمتر از ۲۰ ٪ از جمعیت این کشور میشود. البته واکسیناسیون در ماه اکتبر تحت فشار مقامات که محدودیتهایی را برای افراد واکسینه نشده اعمال کردند، تسریع شد. مقامات اوکراین ارائه کارت واکسیناسیون کرونا را برای دسترسی به برخی اماکن سر بسته اجباری کردند و این امر باعث شد تا بخشی از مردم برای تزریق واکسن مجاب شوند. با وجود این، بسیاری از مردم ترجیح میدهند به دنبال کارت واکسن تقلبی باشند، اما واکسن نزنند. پلیس صدها تحقیق در این مورد آغاز کرده است. یکی از شهروندان با ابراز تاسف از اینکه برخی «به مزخرفات و خبرهای بی اساس» در مورد واکسن گوش میدهند، گفت: این رویکرد نشان میدهد که مردم به دولت بی اعتماد هستند.
افزایش مرگ و میر ناشی از کرونا در اوکراین
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، در مواجهه با سیل اطلاعات نادرست که در اینترنت در گردش است، از هموطنان خود خواست به آنچه که در شبکههای اجتماعی منتشر میشود توجه نکنند و هرچه زودتر واکسن بزنند. با این حال مردم حتی آنهایی که یک بار کرونا تزریق کرده اند، حاضر نیستند واکسن ضد بیماری همه گیر کووید-۱۹، دریافت کنند. سرگئی تساریکی حتی پس از ابتلا به این بیماری نظر خود را تغییر نداد. وی گفت: «چون واکسنها خیلی سریع ساخته شده اند، به آنها اعتماد ندارم. یک مرد شصت ساله نیز میگوید: من با واکسیناسیون مردم در برابر بیماری همه گیر کووید-۱۹، مخالف هستم، زیرا این واکسنها DNA را تغییر میدهد و بیماری دیگری را در افراد دریافت کننده واکسن به وجود میآورد. گالینا لیتووالتسوا، رئیس بخشی که این دو بیمار در آن درمان میشوند میگوید: بی اعتمادی به واکسن ها، پزشکان و داروها... کار ما را سختتر کرده است.
اگرچه کارشناسان از پویش و کارزار اطلاعاتی ناکافی دولت انتقاد میکنند، اما یولیا واکولنکو، رئیس بخش مراقبتهای ویژه میگوید: ترس هموطنان خود را درک میکند. این زن ۳۷ ساله در حالی که همکارانش با لباسهای محافظ، ماسکها و گیرهها در اطراف بیماران مشغول کار هستند، تأکید میکند: «وظیفه کادر درمان قضاوت نیست، بلکه درمان و مراقبت است». با توجه به اینکه بخش او در حال حاضر پر شده، وی در تلاش است در مواجهه با هجوم بیماران، مکانهای بیشتری برای درمان بیماران مهیا کند. واکولنکو خاطرنشان میکند: دیگر حالت کمتر وخیم وجود ندارد. همه بیماران در شرایط وخیم وارد بیمارستان میشوند و مرگ و میر در بخشهای مراقبت ویژه از ۳۰ درصد در بهار به ۴۸ درصد در ماه اکتبر افزایش یافته است. بسیاری از بیماران به اکسیژن نیاز دارند که افزایش مصرف آن در برخی مناطق باعث کمبود آن شده است.
وی ادامه داد: در سال ۲۰۲۰، بیمارستان چهار تا پنج تن اکسیژن در روز مصرف میکرد که معادل حجم سالانه قبل از شیوع بیماری همه گیر کووید-۱۹ در سراسر جهان و پیامدهای فاجعه بار انسانی و اقتصادی آن، است. اما امروز ما روزانه تا هفت تن اکسیژن مصرف میکنیم. ناتالیا اتنیس، سرپرست پرستاران کلینیک، در حالی که بسیار خسته است میگوید: ما باید اطلاعات بیشتری در مورد واکسنها بدهیم و از انتشار اطلاعات غلط در این باره جلوگیری کنیم.