پخش زنده
امروز: -
اولین خودرو تمامبرقی ایران که چند سال پیش با همت دانشجویان دانشگاه آزاد باراجین قزوین ساخته شد حالا با نام تجاری «یوز» راهی خیابان شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، ماجرای ساخت و طراحی این موتور سیکلت چهارچرخ برقی به ۶ سال پیش یعنی سال ۱۳۹۴ بر میگردد. زمانی که دانشجویان دانشگاه آزاد باراجین قزوین توانستند با تکیه بر دانش فنی خود طراحی و ساخت اولین خودروی برقی ایرانی را با نام «یوز» به سرانجام برسانند و پس از پنج سال تلاش و فرازو نشیب استانداردها و مجوزهای لازم برای شماره گذاری را کسب کنند.
خودروی برقی یوز که توسط متخصصان ایرانی طراحی و تولید شده است مجهز به یک موتور برقی در محور عقبی است که توانایی تولید ۲۰ اسب بخار قدرت یا ۱۵ kw را دارا است و با هر بار شارژ در حدود ۳ و ۳۰ دقیقه به طول میانجامد به اندازه یک اتو ، برق مصرف میکند. این خودرو با هربار شارژ توانایی پیمایش مسیری ۱۰۰ کیلومتری را دارد، اما درسفرهای درون شهری در جایی مانند تهران میتواند روزانه ۶۰ کیلومتر مسیر را طی کند.
یکی از مزایای مهم خودروی برقی نسبت به خودروی احتراقی کاهش قابل ملاحظه آلودگی هوا، کاهش گازهای گلخانهای و کاهش وابستگی به نفت است تا حدی که این مزایا موجب شده است برخی از کشورها و دولتها به منظور ترویج و گسترش بازار خودروهای برقی مشوقهایی برای استفاده از خودروهای برقی در نظر بگیرند.
علاوه برکاهش آلودگی در کلانشهرها، کم حجم بودن و ابعاد کوچک این خودروهای برقی، رانندگی آسان و کاهش خطر رانندگی و پایداری از جمله مزایای این خودروهای تمام برقی دانش بنیان است که در صورت تولید انبوه برای مصرفکنندگان آن بسیار کمک کننده خواهد بود.