توصیههای طب سنتی در فصل پاییز
بیشتر حکمای ایرانی، طبیعت پاییز را سرد و خشک دانستهاند. البته مزاج فصل پاییز بر اساس ارتفاع منطقه، عرض جغرافیایی، نوع خاک، میزان بارندگی و رطوبت، فاصله تا دریا، نوع بادها، وجود یا نبود کوهها و مواردی از این دست متغیر است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ بنابر اعلام دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در فصل پاییز با رعایت این نکات میتوان سلامتی خود را حفظ کرد:
- از مواجهه با گرمای ظهر و سرمای بامداد و شبانگاه پرهیز کرد و در طول روز متناسب با ساعات روز پوشش مناسب داشته باشید.
- از زیاد خوابیدن و بیداری بسیار اجتناب کنید.
- از مواجه با سردی به هر شکل (خوابیدن در جای سرد، استحمام با آب سرد، نوشیدن مایعات سرد) پرهیز کنید.
- از خوابیدن با معده پر چه در طول روز چه در طول شب خودداری کنید.
- انواع روشهای پاکسازی قوی از جمله مصرف مسهلهای قوی، فصد، حجامت و هر کاری که خون را کم کند و قی کردن را زیاد در این فصل ممنوع است مگر در فردی که به دلیل بیماری خاص، پزشک متخصص طب سنتی برای او تجویز کرده باشد.
- تا حد امکان از خواب میانه روز بویژه در نزدیکی غروب آفتاب پرهیز کنید.
- از مصرف غذاهای فرآوری شده مانند گوشت گاو و گوساله، کنسروها و کمپوتها، سوسیس و کالباس پرهیز کنید.
- از مصرف مواد مسبب خشکی در بدن مانند ادویههای تند و تیز، ترشیها، سرخ کردنیها، بادنجان، عدس، قارچ، پنیر شور، ماست و دوغ ترش، کشک، رب و سسها، غذای مانده، گوشت نمک سود، چای پررنگ، شوریها و... پرهیز کنید.
- از زیاده روی در مصرف میوههای سرد وتر تابستانی، لبنیات، قهوه، نسکافه، کاکائو، سیر و پیاز نیز پرهیز کنید.
- خوردنیها و نوشیدنیهای مایل به گرمی و تری مانند گوشت گوسفند، مویز، هویج، زیتون، عسل، حلوای طبیعی، شربت گل شکر، مغز خشکبار بویژه بادام درختی، آشهای ساده، مرباهای طبیعی مانند مربای به، هویج و انجیر توصیه میشود.
- میوههای مناسب این فصل مثل انار میخوش، انگور، انجیر، سیب، به و گلابی را فراموش نکنید؛ البته در یک وعده بیش از یک نوع میوه مصرف نکنید.
- بدن را با روغنهای مناسب مانند بنفشه و یا بادام چرب نگاه دارید.
- از کم خوری و پرهیز بی دلیل و گرفتن رژیم سنگین در این فصل خودداری کنید.
- از حرکات بدنی زیاد که منجر به از دست دادن رطوبت و افزایش خشکی بدن میشود پرهیز کنید.