بر اثر سرمازدگی و خشکسالی؛
کاهش ۳۰ درصدی تولید گردو در خراسان رضوی
مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: سرمازدگی و خشکسالی از پارسال تاکنون موجب کاهش ۳۰ درصدی تولید محصول گردو در این استان شده است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، محمد میری دیسفانی افزود: خراسان رضوی یکی از استانهای دارای ظرفیت
بسیار در تولید گردو است و کیفیت، طعم، چربی و سفیدی مغز گردوی آن به خاطر برخورداری از اقلیم مناسب جزو مزیتهای محصول تولیدی این منطقه است.
وی ادامه داد: هم اکنون در این استان پنج هزار و ۹۶۰ هکتار باغ گردو وجود دارد که از این مقدار حدود پنج هزار و ۱۵۰ هکتار بارور است و پیش بینی میشود امسال پنج هزار و ۲۰۰ تن گردو در استان تولید شود.
مدیرامور باغبانی جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: برداشت گردو در سال جاری با توجه به سرمازدگی اواخر سال گذشته و همچنین استمرار و تشدید خشکسالی و بروز کمآبی حدود ۳۰ درصد کاهش یافته که در این بین سایر عوامل همانند افزایش دما و بادهای گرم سبب شده است وزن مغز گردو نیز کاهش پیدا کند.
وی افزود: شهرستانهای چناران، جغتای و کلات به ترتیب جایگاههای اول تا سوم تولید گردو در استان را دارند و محصول این مناطق از کیفیت بهتری برخوردار است، از این رو سیاست سازمان جهادکشاورزی اصلاح و نوسازی باغات گردو است.
میری ادامه داد: از جمله اقدامات حمایتی انجام شده در راستای بهسازی و نوسازی باغات گردو میتوان به اجرای پروژه سرشاخه کاری در باغات قدیمی با هدف تغییر رقم و استفاده از ارقام بازارپسند و کوتاه کردن تاج درخت و همچنین تهیه، تامین و توزیع نهال اصلاح شده اشاره کرد.
وی گفت: در این طرح ها دولت به صورت یارانه ای، بخشی از هزینه اصلاح باغات را تقبل میکند.
خراسان رضوی با حدود ۳۰۰ هزار هکتار عرصه باغی، ۱۱.۱ درصد کل باغهای کشور را دارد.