پخش زنده
امروز: -
آژانس بین المللی انرژی روز چهارشنبه با انتشار نتایج تحقیقات جدید خود اعلام کرد انرژی های تجدید پذیر تا سال 2016، جای گاز را که پس از زغال سنگ دومین منبع تولید برق در جهان است، خواهند گرفت.
در گزارش واحد مرکزی خبر ،به نقل از خبرگزاری فرانسه ، آژانس بین المللی انرژی درباره «چشم اندازهای میان مدت انرژی های تجدید پذیر در جهان» آمده است:« تولید برق با استفاده از نیروی آب، باد، خورشید و دیگر منابع انرژی های تجدید پذیر تا سال 2016 از میزان برقی که با گاز تولید می شود فراتر خواهد رفت و دو برابر میزان برقی خواهد شد که از انرژی هسته ای در جهان تولید می شود.»
آژانس بین المللی انرژی که اعضای آن را کشورهای توسعه یافته تشکیل می دهند، در گزارش خود تصریح کرد بخش انرژی های تجدید پذیر در جهان در پنج سال آینده رشدی 40 درصدی را تجربه خواهد کرد.
در سال 2018، انرژی های تجدید پذیر 25 درصد از تولید برق جهان را به خود اختصاص خواهند داد در حالی که این رقم در سال 2011 بیست درصد و در سال 2006 ، نوزده درصد بود.
بنا به اعلام آژانس بین المللی انرژی از سال 2016 میزان تولید برق با استفاده از انرژی های تجدید پذیر در جهان سالانه شش هزار تراوات ساعت خواهد بود.
طبق گزارش آژانس بین المللی انرژی، رشد بخش انرژی های تجدید پذیر در جهان بیشتر با افزایش استفاده از انرژی باد و خورشید تحقق خواهد یافت.
ماریا وان در هوون، مدیر اجرایی آژانس بین المللی انرژی در این گزارش تاکید کرد رشد بخش انرژی های تجدید پذیر در جهان برای سامانه انرژی بین المللی که لازم است هر چه بیشتر پاک و متنوع باشد، خبر بسیار خوبی است اما این مسئله نباید دولت های جهان به ویژه اعضای سازمان همکاری و توسعه اقتصادی را اغوا کند. اگر در زمینه تولید برق در جهان، معیارهای زیست محیطی تقویت می شود نباید از دو بخش دیگر مصرف انرژی در جهان یعنی گرمایش و سوخت که هنوز انرژیهای پاک در آن جایگاه مناسبی ندارند، غافل بمانیم.
در گزارش آژانس بین المللی انرژی آمده است در حالی که گرمایش در جهان مهم ترین قسمت مصرف جهانی انرژی را به خود اختصاص می دهد اما در این بخش هنوز به انرژی های پاک و تجدید پذیر توجه چندانی نشده است. بنابراین لازم است که در این بخش و همچنین در بخش تولید سوخت، بیشتر از پیش به انرژی های تجدید پذیر روی بیاوریم.
طبق این گزارش، سوخت های زیستی احتمالا از سه و نه صدم درصد تقاضای جهانی نفت در سال 2018 فراتر نخواهد رفت این در حالی است که مصرف این نوع سوخت در فاصله سالهای 2006 تا 2012 از یک و نیم درصد به سه و چهار دهم درصد افزایش پیدا کرد.
آژانس بین المللی انرژی در گزارش خود از این که برخی از کشورها از جمله بلغارستان، جمهوری چک و اسپانیا حمایت های خود را از تولید و مصرف انرژی های تجدید کاهش داده اند، ابراز تاسف کرده است.
این آژانس در گزارش خود از برنامه جدید دولت آمریکا برای مبارزه با تغییرات اقلیمی حمایت کرده و آن را هدفی دانسته است که فراتر از یک دوره ریاست جمهوری محقق خواهد شد. آژانس بین المللی انرژی در این گزارش از کشورهای دیگر نیز خواسته است مبارزه با تغییرات اقلیمی را جدی بگیرند.