پخش زنده
امروز: -
استاندار: باید از تمامی ظرفیتها جهت مقابله با تهدیدات ناشی از دفع غیر بهداشتی پسماند بهره گیری شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز گیلان ، اسدالله عباسی عصر امروز در نشست شورای مدیریت پسماند گیلان گفت: در گام نخست وظایف هر یک از دستگاههای مرتبط جهت تعیین حدود مناطق دفع در سراسر استان مشخص شده و اعضا مکلفند اجرای این ماموریت را در نشست بعدی این شورا ارایه کنند.
وی همچنین بر ضرورت بهره گیری از کارکردهای مختلف آموزشی و فرهنگی برای کاهش سرانهی تولید زباله و تفکیک آن از مبدا تاکید کرد و دستور داد علاوه بر آموزش و پرورش، مسئولان دانشگاههای سراسر استان نیز از این پس در شوراهای استانی و شهرستانی مدیریت پسماند شرکت کنند.
استاندار همچنین این اقدامات را در زمرهی برنامههای کوتاه مدت مقابله با دفع غیر اصولی پسماند عنوان کرد و افزود: در برشهای میان مدت و بلند مدت پیگیریهای مداوم در بستر بهره گیری از ظرفیت وزارت کشور و مجمع نمایندگان گیلان برای پیش بینی اعتبارات لازم در لایحهی بودجهی سال بعد و قانون برنامهی هفتم توسعه به عمل خواهد آمد.
وی همچنین از اتخاذ تدابیر لازم جهت فعال نمودن ظرفیت کامل کارخانهی کود آلی رشت در آیندهای نزدیک خبر داد و افزود: تا پایان امسال روزانه ۵۰۰ تن از زبالههای تولیدی مرکز استان در این کارخانه تفکیک و به کمپوست تبدیل خواهد شد.
اسدالله عباسی شرایط دفع غیر بهداشتی پسماند در مناطق مختلف گیلان را غیر قابل تحمل دانست و تاکید کرد: باید از مجموع ظرفیت نخبگان، بسیج، سازمانهای مردم نهاد و صاحب نظران این عرصه بهره گیری شود.
مدیر کل حفاظت محیط زیست گیلان نیز در گزارشی روند جمع آوری و دفع زباله و پسماند در مناطق مختلف استان را تشریح کرد و گفت: در حال حاضر ۲۶ منطقهی دفع غیر بهداشتی زباله در استان وجود دارد که قرار بود در سالهای اخیر در ۶ منطقه تجمیع شود، اما تاکنون اینکار عملی نشده است.
ساسان کفایی افزود: در تیرماه سال گذشته حدود ۲ هزار ۵۵۸ میلیارد تومان اعتبار برای احیای تالاب انزلی اختصاص یافت، اما متاسفانه تاکنون یک ریال جذب نشده است.
امیر حسین علوی شهردار رشت نیز در سخنانی بهترین شیوهی مقابله با معضل پسماند در رشت را احداث و راه اندازی دستگاه زباله سوز عنوان کرد و افزود: تا زمانیکه این برنامه محقق نشود، دفع زباله در سراوان گریز ناپذیر است.