پخش زنده
امروز: -
۱۶ عضو هیات علمی دانشگاه مازندران در لیست ۲ درصد دانشمندان برتر جهان در سال ۲۰۲۱ قرار گرفتند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز مازندران، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه مازندران گفت: در پژوهشی که توسط دانشمندان دانشگاه استنفورد و با توجه به اطلاعات جمعآوری شده از پایگاه اطلاعاتی اسکوپوس انجام و در تاریخ ۱۹ اکتبر ۲۰۲۱ به چاپ رسیده است، فهرست ۱۰۰ هزار دانشمند پر استناد در تمامی رشتهها و نیز ۲ درصد برتر حوزههای علمی شناسایی و معرفی شدند.
دکتر علیرضا خصالی با تاکید بر اینکه در این پژوهش، دانشمندان در ۵ حوزه موضوعی اصلی، ۲۲ حوزه موضوعی فرعی و ۱۷۶ رشته طبقهبندی شده اند، افزود: شرط ورود پژوهشگران به فرآیند رتبهبندی انتشار حداقل ۵ مقاله بوده است و در مجموع تقریباً ۸ میلیون دانشمند مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفتهاند.
او تصریح کرد: در این پژوهش یک شاخص ترکیبی (Composite Score) پیشنهاد و با دو رویکرد مختلف بر مبنای استنادات به مقالات و شاخص هرش هر پژوهشگر محاسبه و اعلام شده است. حوزه موضوعی هر پژوهشگر، حوزه موضوعی در دستهبندی Science-Metrix است که پژوهشگر در آن بالاترین جایگاه را دارد. نتایج این پژوهش در مجله Plos Biology در مقالهای با عنوان August ۲۰۲۱ data-update for “Updated science-wide author databases of standardized citation indicators" منتشر شده است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه با اشاره به اینکه در این پژوهش دو لیست از دانشمندان ۲ درصد برتر اعلام شده است، گفت: در لیست اول که از اطلاعات ارجاعات دانشمندان طی ۲۴ سال اخیر (بازه زمانی سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۱۹) در پایگاه اسکوپوس استخراج شده است، هفت عضو هیات علمی دانشگاه مازندران به اسامی دکتر مصطفی اسلامی، دکتر کوروش نوذری، دکتر جهانبخش رئوف، دکتر محمد حسین فاطمی، دکتر موسی قائمی و دکتر رضا اوجانی و دکتر حسین جعفری در لیست نهایی دانشمندان ۲ درصد برتر جهان قرار گرفتند.
خصالی افزود: همچنین در لیست دوم که از داده های سال ۲۰۱۹ پایگاه اسکوپوس حاصل شده است، ۱۵ عضو هیات علمی دانشگاه مازندران به نامهای دکتر مصطفی اسلامی، دکتر موسی قائمی، دکتر جهانبخش رئوف، دکتر رضا اوجانی، دکتر حسین جعفری، دکتر احمدعلی ربیع نتاج درزی، دکتر بهزاد اسلام پناه، دکتر مرتضی قربانزاده آهنگری، دکتر شهرام قاسمی میر، دکتر حشمتاله علینژاد، دکتر کوروش نوذری، دکتر میلاد غنی، دکتر جعفر صادقی، دکتر علی بهاری و دکتر محمد غلامی در لیست نهایی دانشمندان دو درصد برتر قرار گرفتند.
یادآور میشود: نام دکتر بهروز ملکی که به تازگی از دانشگاه حکیم سبزواری به دانشکده شیمی دانشگاه مازندران منتقل شده است نیز در این لیست به چشم میخورد.