پخش زنده
امروز: -
مریم سبزهزاری، نوجوان قرآنی استان خوزستان است که با کسب رتبههای برتر در مسابقات قرآنی مختلف این مسیر را با تلاش و کوشش همواره ادامه میدهد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، مریم سبزهزاری ۱۵ ساله است و در پایه دهم رشته تجربی در مدرسه فرزانگان اهواز تحصیل میکند.
این بانوی ۱۵ ساله میگوید: پدرش قاری قرآن است و از کودکی همواره صوت پدر را در خانه شنیده است و همین آغاز راهی شد که در آن برای قرائت و حفظ قرآن مصمم شود.
خانم سبزه زاری افزود: از کودکی صدای قرآن خواندن پدرم را در خانه میشنیدم و همیشه دوست داشتم روزی مثل پدرم قرآن بخوانم. پدرم همیشه در ماشین قرآن پخش میکند و من با تلاوت سوره نمل استاد حمدی زامل شروع کردم. کوچک بودم و مدرسه نمیرفتم و کلمات را بلد نبودم، اما همین که تلاوتها را میشنیدم ملکه ذهنم میشد. ۷ ساله بودم که به پدر ومادرم گفتم میخواهم قرآن بخوانم و شروع به خواندن قرآن کردم و به صورت تخصصی یادگیری تلاوت قرآن را از ۷ سالگی آغاز کردم.
وی در ادامه میگوید: از سال دوم دبیرستان شرکت در مسابقات قرآن دانشآموزی را آغاز کردم و رتبههای متعددی مثل قهرمان قهرمانان سیوهشتمین دوره مسابقات قرآن، عترت و نماز دانشآموزان سراسر کشور در رشته قرائت تحقیق، رتبه دوم رشته ترتیل در سی و نهمین دوره مسابقات قرآن، عترت و نماز دانشآموزان سراسر کشور و ... را به دست آوردم.
مریم، قاریانی همچون مصطفی اسماعیل، شحات انور، احمد شبیب، حامد شاکرنژاد تقلید میکنم، اما استاد شبیب را خیلی دوست دارد.
او ادامه داد : برای حفظ آمادگی در تلاوت قرآن همیشه تلاوت گوش میدهم و یادم نمیآید روزی باشد که من تلاوت گوش نداده باشم و بسیار هم بر این آمادگی تأثیر دارد، چون بالا رفتن هوش موسیقایی بر تسلط بر تلاوت بسیار کمک میکند. در زمینه حفظ قرآن هم به صورت مداوم کار نکردم، اما توانستم ۱۴ جزء از قرآن کریم را حفظ کنم و میخواهم این مسیر را ادامه دهم.
خام سبزه زاری افزود: در مورد تفاوت ورود خانمها و آقایان به عرصه تلاوت قرآن باید بگویم که خانمها از ابتدای کار مسابقهای کار میکنند، اما آقایان خیلی جدی بر روی تلاوت مجلسی کار میکنند و وقتی که میخواهند وارد عرصه مسابقات شوند فضای خواندن آیات برایشان محدود میشود و دایره لحنی کمتر میشود. اگر کسی بخواهد در فضای مسابقات وارد شود باید بیشتر از تلاوت مجلسی تلاوت کند، چون رقابت تنگاتنگ است و وقف و ابتدا و صوت و لحن باید تقویت شوند.
او میخواهد به چه چیزی برسد و از آنجا با برنامهریزی دقیق جلو برود. رقابت مسابقات دانشآموزی در پایههای بالا سخت و تنگاتنگ است. فضای مسابقات قرآن استان خوزستان در عین حالی که ما با هم بسیار صمیمی هستیم، اما بسیار پرشور است. استانهای تهران، مرکزی و خراسان رضوی هم قاریان خوبی دارند.
مریم سبزه زاری خاطر نشان کرد: قاریان خانم بسیار خوبی در استان خوزستان داریم و کسی که به عرصه مسابقات وارد میشود تازه متوجه میشود که ما چقدر قاریان خوب داریم، اما متأسفانه محافل و جلسات قرآنی برای خانمها برگزار نمیشود. ما خانمها وقتی در مسابقات شرکت میکنیم در یک فضای جدید و غریبی قرار میگیریم، چون برای اولینبار است که در حضور جمعیت میخوانیم.
او میگوید: قرآن به درس خواندن این بانوی قاری ۱۵ ساله کمک کرد، دوستانم به من میگویند مریم تو هر چه داری از دولت قرآن است و خودم هم مطمئنم که هر موفقیتی دارم همه از قرآن بوده و اگر نبود من این موفقیتها را نداشتم.
او همیشه دوست دارد قاری برتر جهان اسلام شود و مثل مصطفی اسماعیل باشد.
مریم در پایان می گوید : دوست دارم وقتی مردم تلاوتم را میشنوند جذب قرآن شوند. هدفم دلی خواندن قرآن است و اینکه طوری بخوانم که شنونده معنای آیات را بفهمد.
بیشتر بخوانید :تشکیل قرارگاه خادمان و یاوران قرآن کریم در خوزستان
تا جایی که میتوانم به قرآن خدمت کنم و به هر کس که میخواهد در این راه وارد شود کمک کنم.