وزیر علوم:
توسعه فناوری راهکار مؤثر در منع خروج نخبگان از کشور
وزیر علوم تحقیقات و فناوری گفت: تأسیس معاونت فناوری را در دستور کار است، زیرا توسعه فناوری راهکار مؤثر در ایجاد اشتغال و منع خروج نخبگان از کشور است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، آقای محمدعلی زلفی گل طی سخنانی در نشست رؤسای دانشگاهها فضای پارکهای علم و فناوری سراسر کشور افزود: هم اکنون کشورمان رتبه اول را از لحاظ تولید علم در منطقه و رتبه پانزدهم علمی را در جهان دارد، بنابراین باید بتوانیم تولید فناوری و نوآوری را ارتقا دهیم و در منطقه خودنمایی کنیم.
وی درباره سیاست وزارت علوم تحقیقات و فناوری برای ترویج علم به تولید ثروت گفت: باید در عرصه فناوری توجه ویژهای به فناوری و نوآوری در کشور داشته باشیم.
توجه به پارکهای علم و فناوری بهترین راه دستیابی به اقتصاد مقاومتی
وزیر علوم گفت: بهترین راه دستیابی به اقتصاد مقاومتی توجه به پارکهای علم و فناوری است، زیرا با افزایش قیمت واردات، ظرفیت جدید ایجاد میشود و میتوانیم رونق تولید داخلی را گسترش دهیم و به خود اتکایی برسیم.
آقای زلفی گل افزود: ایجاد اشتغال با سطح سواد ارتباط مستقیمی دارد، بنابراین باید بتوانیم شغل مناسب برای دانش آموختگان مقاطع تحصیلات تکمیلی در نظر بگیریم که این امر تنها از طریق شرکتهای دانش بنیان و مراکز رشد محقق میشود.
تأسیس معاونت فناوری در وزارت علوم
وی با بیان اینکه اگر میخواهیم خروج نخبگان از کشور کاهش یابد باید به توسعه فناوری توجه شود گفت: برای جلوگیری از خروج نخبگان از کشور راهی جز این نیست که برای توسعه فناوری هزینه کنیم.
آقای زلفی گل گفت: هزینه کردن برای فناوری بهترین نوع سرمایه گذاری برای آینده کشور است و ما در نخستین فرصت معاونت فناوری را تأسیس میکنیم، گامهای اولیه در این زمینه برداشته شده است.
وزیر علوم تحقیقات و فناوری در ادامه با بیان اینکه جایگاه فناوری و نوآوری در کشور باید تبیین شود گفت: این یک مطالبه عمومی و فناوری محسوب میشود، زیرا هم اکنون عمدهترین مشکل کشور بیکاری است و باید نهضت تولید اشتغال در کشور ایجاد شود.
وی افزود: بیش از ۲۰ میلیون تحصیلکرده دانشگاهی در کشور وجود دارد که باید اشتغال آنها از طریق پارکهای علم و فناوری ایجاد شود و همچنین ما مجوز تأسیس صندوق فناوری را دریافت و تلاش کردیم که اعتبار خوبی برای این صندوق اختصاص یابد.
آقای زلفی گل تأکید کرد: در راستای توسعه فرهنگ فناوری باید گامهای مؤثری برداریم، همچنین تعداد واحدهای مستقر در پارکهای علم و فناوری باید توسعه یابد و باید به دیپلماسی فناوری توجه شود.
وزیر علوم با بیان اینکه نباید سیاست عنکبوت وار برای خود ترسیم کنیم گفت: دیپلماسی فناوری باید در کشور توسعه یابد و ارتباط پارکهای علم و فناوری با کسب و کار کوچک نیز باید گسترش پیدا کند.
وی افزود: از طریق سامانه طراحی شده تمام نیازهای صنایع خصوصی و دولتی از طریق شورای عالی عتف به پایگاه استنادی جهان اسلام نمایه میشود و هر شهروند نیازهای خود را میبیند و اساتید و دانشجویان در راستای رفع نیاز شهروندان و جامعه گام بر میدارند.
وزیر علوم تأکید کرد: حرکت و فعالیت رؤسای پارکهای علم و فناوری یک حرکت جهادی است، زیرا شما میتوانید در راستای توسعه علم و فناوری گام بردارید.
کلاس های دانشگاه با توجه به شرایط حضوری میشود
وزیر علوم تحقیقات و فناوری گفت: با توجه به شرایط و اولویت بندی دانشگاه ها در مناطق کشور کلاسهای دانشگاهها و امتحانات حضوری میشود.
آقای محمدعلی زلفی گل در حاشیه نشست رؤسای پارکهای علم و فناوری سراسر کشور که در سالن همایشهای وزارت علوم تحقیقات و فناوری برگزار شد در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما درباره نحوه برگزاری کلاسهای حضوری دانشگاه ها و نحوه امتحانات گفت: ما مطیع تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا هستیم و با توجه به مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا مبنی بر آغاز کلاسهای حضوری دانشجویان تحصیلات تکمیلی و دانشجویان مقطع کارشناسی فعالیتهای گستردهای انجام شده است.
وی افزود: جلسات متعددی با رؤسا و معاونان دانشگاههای کشور برگزار و چالش های موضوع بررسی و در نهایت مقرر شد که رؤسای دانشگاهها با توجه به شرایط اولویت بندی کنند و حضوری شدن کلاسها را در دستور کار خود قرار دهند.
وی تأکید کرد: طبیعی است که با توجه به حضوری شدن کلاسها امتحانات نیز حضوری میشود.
وزیر علوم تحقیقات و فناوری در ادامه در خصوص تأسیس و راهاندازی صندوق علوم تحقیقات و فناوری و تأسیس معاونت فناوری گفت: صندوق علم و فناوری مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است و این صندوق برای توسعه علم و فناوری در کشور فعالیت دارد.
آقای زلفی گل تأکید کرد: معاونت فناوری با توجه به شرایط کشور در خصوص ایجاد اشتغال برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی شکل میگیرد و ما معاونت فناوری را تأسیس می کنیم و بر آن نظارت داریم تا شاهد رشد و توسعه شرکتهای دانش بنیان و ایجاد اشتغال برای دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی باشیم.
وی تأکید کرد: تا کنون شرکتهای دانش بنیان ملزومات سختافزار و نرمافزار متعددی را برای مقابله با کرونا فراهم کردند و از لحاظ نوع دارو و تولید دستگاه های مقابله با کرونا گامهای مؤثری برداشته اند.
وزیر علوم تحقیقات و فناوری گفت: ما از طریق دیپلماسی فناوری با کشورهای همسایه، صادرات محصولات دانشبنیان را گسترش میدهیم
آقای زلفی گل تأکید کرد: ما پیگیر تأسیس صندوق علم و فناوری و دریافت مجوز آن بودیم و خوشبختانه این مجوز دریافت و مقرر شده است سازمان مدیریت و برنامه ریزی درصد قابل توجهی از بودجه عمومی را به این صندوق اختصاص دهد تا شاهد توسعه فناوری در کشور باشیم.