پخش زنده
امروز: -
شهر گلاسگو در انگلیس در میان بی سابقهترین تدابیر امنیتی، میزبان بیست و ششمین نشست تغییرات اقلیمی سازمان ملل (Cop۲۶) است.
به گزارش قاسم زاده خبرنگار سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن، شهر گلاسگو در انگلیس در میان بی سابقهترین تدابیر امنیتی، میزبان بیست و ششمین نشست تغییرات اقلیمی سازمان ملل (Cop۲۶) است که اعلام شد آخرین فرصت برای پیش گیری از گرم شدن کره زمین و تغییرات گسترده اقلیمی محسوب میشود.
در این نشست سران و هیاتهای نمایندگی اغلب کشورهای جهان گردهم آمده اند تا در مدت سه هفته درباره مراحل دستیابی به صفر رساندن تولید گازکربن تا سال ۲۰۲۵ و راههای غلبه بر چالشهای زیست محیطی گفتگو و تبادل نظر کنند.
همزمان با آغاز این نشست شمار زیادی از فعالان محیط زیست در اعتراض به آنچه که بی توجهی به مشکلات زیست محیطی به ویژه از جانب کشورهای صنعتی از جمله کشور میزبان خواندند تظاهرات کردند.
معترضان میگویند گروه بیست حدود هشتاد گازهای کربن را تولید میکنند، اما حاضر نیستند متناسب با سهمشان در آلایندگی برای کاهش آن گام عملی بردارند و هزینه کنند.
پیگیری تعهد کشورها به کاهش آلایندهها مطابق پیمان آب و هوایی پاریس از جمله دستور کار این نشست اعلام شده است.
حدود ۱۱ هزار نیروی پلیس محل این نشست را که اعلام شد ۱۲۰ نفر از سران کشورها و سازمانهای بین المللی در آن حضور یافته اند از زمین، هوا و دریا محاصره کرده و تا شعاع چند صد متری محدودههای این نشست با تدابیر امنیتی و نردههای فلزی به محافظت آن پرداخته است. هزینه تامین امنیت این نشست بیش از یکصد میلیون پوند اعلام شده است.
با این حال شماری از خبرنگاران و کارشناسان شرکت کننده در این نشست از جمله شماری از خبرنگاران انگلیسی بی نظمی و ایجاد صفهای طولانی برای حضور در این نشست را هرج و مرج مثال زدنی توصیف کردند.
نشست سالانه تغییرات آب و هوایی سازمان ملل که تا ۲۱ آبان ادامه دارد، به "کنفرانس احزاب" مشهور شده است.
دبیرخانه این کنفرانس اعلام کرده است در نشست امسال، نمایندگان دولتها و مذاکرهکنندگان از سراسر جهان درباره چگونگی پایین نگه داشتن درجهی حرارت کرده زمین، زیر سطح خطرناک، پیشگیری از بحران آب و هوا و جلوگیری از فاجعههای بدتر برای فقیرترین و آسیبپذیرترین افراد جهان، گفتگو میکنند.
کنفرانس احزاب، اجلاس سران همهی کشورهایی است که بخشی از پیمان تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحدند که کنوانسیون چارچوب سازمان ملل متحد، دربارهی تغییرات آب و هوایی است. اکنون ۱۹۷ کشور به این پیمان پیوسته اند. پارسال به علت همه گیری کووید، این کنفرانس لغو شد و امسال در شهر گلاسگو در منطقه اسکاتلند واقع در شمال انگلستان برگزار شده است.
دولت انگلیس به عنوان میزبان این کنفرانس جهانی، آلوک شارما (Alok Sharma) را به عنوان رئیس نشست تغییرات آب و هوایی برگزیده است.
وی پیش از این، وزیر مشاغل در دولت حاکم محافظه کار بود که برای ریاست این نشست سازمان ملل، از سمت خود استعفاء کرد. آلوک شارما، ار سال ۲۰۲۰۱ میلادی، نماینده مردم شهر ردینگ (Reading) از حزب محافظه کار در مجلس عوام انگلیس و نیز وزیر هیات دولت است.
الوک شارما، رئیس نشست تغییرات اقلیمی، این کنفرانس را "آخرین امید" بشریت برای جلوگیری از فاجعهی ناشی از تغییرات اقلیمی توصیف کرده و تاکید کرده است نتیجهی این نشست، اثر فراوانی بر نسلهای آینده میگذارد.
بر اساس پیمان زیست محیطی پاریس در مورد آب و هوا در سال ۲۰۱۵ میلادی، کشورهای امضاء کننده توافق کردند که افزایش دمای کرهی زمین را به یک و نیم درجهی سانتیگراد بالاتر از سطح قبل از صنعتی محدود کنند و انتشار سوختهای فسیلی را کاهش دهند تا در سال ۲۰۵۰ میلادی، میزان تولید گاز آلاینده کربن خنثی شود.
در نشست اقلیمی امسال سازمان ملل در شهر گلاسگو، قرار است درباره چگونگی دستیابی به سه هدف اصلی: کاهش انتشار گازهای گلخانهای، تقویت تلاشها برای مبارزه با تغییرات آب و هوا و بسیج امکانات و حمایت مالی، تصمیم گیری شود.
رسانهها گزارش میدهند برآورد شده است تا ۳۰ هزار نماینده از جمله کارشناسان آب و هوا، فعالان محیط زیست و سیاستگذاران درمدت برگزاری این نشست جهانی شرکت کنند. همچنین پیش بینی میشود هزاران نفر در برنامههای جنبی در "منطقهی سبز"، جایی که سازمانهای غیردولتی و نمایندگان ملی در آن دیدار میکنند، شرکت کنند.
در مراسم گشایش این نشست اقلیمی علاوه بر گوترش دبیر کل سازمان ملل و بوریس جانسون به عنوان میزبان، دیوید اتنبرو (David Attenborough)، به عنوان نماینده گروههای مردمی سخنرانی کرد تا از رهبران جهان، بخواهد کره زمین را حفظ کنند.
دیوید اتنبرو، مستندساز و تاریخ طبیعی دان مشهور انگلیسی است. او برنامههای مستند فراوانی ساخته که از مشهورترین آنها در ایران، "زندگی" و "سیاره زمین" اند که در سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران نیز پخش شدهاند.