پخش زنده
امروز: -
بیش از هفت میلیون واحد دامی از مراتع و اراضی ملی استان استفاده میکنند که ۲.۲ برابر ظرفیت این عرصههای طبیعی است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز مهاباد، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجانغربی گفت: ظرفیت مراتع و اراضی ملی در استان برای چرای حدود ۳.۲ میلیون واحد دامی است که در حال حاضر بیش از هفت میلیون واحد دامی از این مراتع استفاده میکنند.
هادی قاسمی با تاکید بر اینکه اگر بحران چرای بی رویه دام مدیریت نشود، در سالهای آینده با مشکلات اساسی مواجه خواهیم بود، افزود: یکی از طرحها در این زمینه اخذ عوارض چرا است که سهم استان ۲ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان است که ۵۰ درصد این رقم شامل ۱.۵ میلیارد تومان را محقق کردهایم.
وی با بیان اینکه ۱۰۰ درصد مراتع آذربایجان غربی شناسنامهدار و دامداران مجاز به استفاده از این مراتع نیز مشخص شدهاند، عنوان کرد: یکی از برنامههای مهم اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجانغربی اجرای طرح های مرتعداری تلفیقی با هدف ایجاد فشار کمتر به اراضی ملی است که سهم استان در این حوزه طی سال جاری، ۳۷۰ هزار هکتار بوده که ۲۷۰ هزار هکتار آن، تحقق یافته است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجانغربی با اشاره به برنامهریزی این اداره کل در خصوص شناسایی ذخیره گاههای جنگلی اظهار کرد: تاکنون ۳۰ هزار هکتار در این حوزه شناسایی شده که مدیریت، نگهداری و حفاظت می شود.
وی در زمینه زراعت چوب در استان نیز اظهار داشت: استان ظرفیت بالایی در زمینه زراعت چوب دارد، دو شهرستان میاندوآب و خوی قطب صنوبر کشور هستند که در این زمینه سهم استان ۶۰۰ هکتار بود که تاکنون ۶۳۶.۵ هکتار محقق شده است.
قاسمی شناسایی ذخیره گاه های مرتعی را از دیگر اقدامات این اداره کل برشمرد و گفت: امسال نسبت به شناسایی ۱۶۷ هزار و ۷۳۰هکتار ذخیره گاه مرتعی اقدام کرده ایم که گام اساسی در راستای افزایش سرانه فضای سبز استان است که هم اکنون کمتر از میانگین کشوری قرار دارد..
وی عنوان کرد: آذربایجانغربی به لحاظ آب و خاک از پتانسیل بسیار بالایی برخوردار است برای اینکه بتوانیم سرانه فضای سبز را افزایش دهیم گام اصلی شناسایی نهالستانهای جدید است که تاکنون ۱۴ نهالستان جدید شناسایی شدند.
قاسمی به جنگلکاری مشارکتی با مشارکت مردمی در راستای افزایش سرانه فضای سبز نیز اشاره و تصریح کرد: سهم استان در خصوص جنگلکاری ۱۰۰ هکتار بود که بیش از ۴۱۸ هکتار از این رقم تحقق یافته است.
وی افزود: سهم استان در جذب همیاران طبیعت ۴ هزارو ۲۰۰ نفر بود که تاکنون نزدیک به ۲ هزار نفر همیار طبیعت جذب شده است.
مدیرکل منابع طبعی و آبخیزداری استان در بخش دیگری از صحبتهای خود به احیای رویشگاههای گیاهان دارویی اشاره و عنوان کرد: سهم استان در زمینه گیاهان دارویی ۲ هزارو ۵۰۰ هکتار است که امیدواریم به این امر مهم که توسعه آن تاکید مقام عالی استان نیز هست، دست پیدا کنیم.