شاهین، خطرناک ترین مخاطره جوی 10 سال اخیر دریای عمان
بررسی داده های تاریخچه ای طوفان های حاره ای نشان می دهد طوفان شاهین خطرناکترین مخاطره جوی دریای عمان در بیش از 10 سال اخیر بوده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز سیستان و بلوچستان، مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: در 15 سال اخیر تنها سه طوفان «فت»، «گونو» و «شاهین» وارد دریای عمان شده و مخاطرات ناشی از آن به طور مستقیم سواحل جنوب کشور را فرا گرفته است که از میان آنها طوفان شاهین با حفظ فاصله حدود 70 تا 100 کیلومتری از سواحل، تمام 300 کیلومتر نوار ساحلی جنوب سیستان و بلوچستان را طی کرده است.
محسن حیدری با بیان این که هشدارهای هواشناسی در جریان طوفان شاهین از وقوع هزار و 625 میلیارد تومان خسارت به شناورهای دریایی جلوگیری کرد، افزود: قبل از ورود طوفان به دریای عمان، حدود 900 قایق به خارج از دریا و حدود 200 لنج در دریا ایمن سازی شده است.
عضو ستاد مدیریت بحران سیستان و بلوچستان تصریح کرد: براساس اعلام مسئولان کشورعمان، طوفان شاهین 78 تا 130 میلیون دلار در این کشور خسارت برجای گذاشته که حدود 9 برابر خسارت های طوفان در سیستان و بلوچستان است.
حیدری با بیان این که توسعه زیرساختهای هواشناسی برای رصد و پیشبینی بهنگام و دقیق پدیده های جوی ضروری است، خاطرنشان کرد: این طوفان موجب فعالیت بارشی در 10 شهرستان و 35 ایستگاه شد که بیشترین بارش ها به میزان 72 میلیمتردر بریس، 68 میلیمتر در چابهار، 59 میلیمتر در نگور و48 میلیمتر درکنارک ثبت شد.
وی افزود: علاوه براین، وزش بادهای ناشی از این طوفان سبب شد تا بیشینه سرعت باد در چابهار به 42 نات برسد که نه تنها در این موقع از سال بلکه در تمام طول فصل پاییز این شهر در 40 سال اخیر بی سابقه بوده است.