واکسنهای مختلف، کرونا را مهار خواهند کرد؟
پژوهشگران در مطالعهای پیشنهاد کردهاند اصلاح مواردی، چون نظارت بر انجام و تسهیل قرنطینه، برنامهریزی پوشش واکسیناسیون و بازگشایی مدارس و دانشگاهها میتواند در کنترل همهگیری کرونا نقش مهمی داشته باشد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ همه گیری جهانی کرونا مهمترین و فوریترین مسأله بیشتر نقاط جهان است. تأثیرات این همه گیری جهانی منحصر به سلامت نیست و همه ابعاد زندگی تک تک انسانها و کلیه بشریت را تحت تاثیر قرار داده است. آقای دکتر کامران باقری لنکرانی، عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی و خانم مریم خیام زاده، استادیار فرهنگستان علوم پزشکی در مقاله ای؛ سیاست گذاری، برنامه ریزی و اقدامات لازم برای مهار کرونا را بررسی کردهاند.
در این پژوهش، از روش ترکیبی شامل میزگرد خبرگان و صاحبنظران و ارزیابی منابع علمی و بررسی تجربیات سایر کشورها برای دستیابی به گلوگاه هایی که به ارتقای برنامه ی ملی مهار کرونا بیانجامد، استفاده شده است.
نویسندگان این مقاله می گویند: «همه گیری کرونا در کشورهای مختلف منجر به تاثیرات متفاوت شده است. ما شاهد پیشرفت فوق العاده و بیسابقهای در زمینه توسعه واکسنهای کرونا هستیم، اما همچنان تداوم روند همهگیری نامشخص و مبهم است. واکسنهای کرونا در بسیاری از کشورها در حال تولید است، اما این بدان معنا نیست که بحران رو به اتمام است. ما به سادگی وارد طغیانهای جدید این ویروس خواهیم شد. آن چه که در آینده تظاهر مییابد تا حدی بستگی به جهش مداوم سارس کوو ۲، رفتار افراد جامعه، تصمیمات دولتها در مورد نحوه مدیریت همهگیری، پیشرفت در تولید واکسن و درمان دارد.»