پخش زنده
امروز: -
کارشناس ارشد مسائل بین الملل گفت: ایران آتی با گروه ۱+۴ مذاکره خواهد کرد و نقل قولهای رویترز شیطنت رسانهای بود که این شیطنتها در فرآیند جدید مذاکرات ادامه پیدا خواهد کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ آقای محمد قادری در برنامه زنده تلویزیونی با اشاره به مواضع اعلامی جمهوری اسلامی ایران برای مذاکرات آتی وین و شیطنت رسانهای رویترز مبنی بر حضور آمریکا در این مذاکرات افزود: هدف این شطینت، روایت مطلوب آنها از مجموعه فرآیند مذاکرات وین است، براین اساس، این مذاکرات بدون حضور ایالات متحده انجام میشود.
وی همچنین گفت: آن چه بین آقای علی باقری کنی معاون سیاسی وزیر خارجه ایران و آقای انریکه مورآ معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا جمع بندی شد، این است که فرآیند مذاکرات وین نه از نقطهای که در دور قبل به بن بست رسید، بلکه با شرایط جدید و در نظر گرفتن عملیاتی شدن منافع جمهوری اسلامی ایران در برجام در اوایل نوامبر آغاز خواهد شد.
آقای قادری، تضمین پایبندی طرفهای مقابل به اجرای تعهدات برجامی را یکی از موارد مهم مورد پیگیری جمهوری اسلامی ایران برشمرد و تصریح کرد: طرفهای اروپایی با فشار و جنگ روانی که بعد از تشکیل دولت سیزدهم وارد میکردند، سعی در متهم کردن ایران به مخالفت برای احیای مذاکرات برجام را داشتند. این در حالی بود که ایران از ابتدای مذاکرات و همچنین دولت جدید تاکید بر آن داشت که روال اگر مثل قبل باشد چنین مذاکراتی برای ما موضوعیت نخواهد داشت.
کارشناس ارشد مسائل بین الملل اظهار داشت: مسئول سیاست خارجی اروپا یا معاون وی باید یکی از محورهای مذاکرات آتی را موارد تضمین دهنده منافع برای ایران در نظر گیرند و همچنین طرفهای دیگر هم توجیه شدند که اولا فرآیند لغو تحریمها از سوی آمریکاییها و در ثانی موضوع راستایی آزمایی اجرایی شود.
وی افزود: آمریکا باید متعهد شود که در ادامه کار به هیچ عنوان حرکتی که ترامپ در سال ۹۷ انجام داد، برجام را یک طرفه نقض نکند در غیر این صورت ایران صراحتا اعلام کرده است که چنین مذاکراتی را نمیپذیرد.
کارشناس ارشد مسائل بین الملل در پایان با اشاره به اینکه افکار عمومی دنیا به این نتیجه رسیده است که طرف غربی حاضر نیست منافع ایران را در برجام تامین کند افزود: طرفهای اروپایی در تلاش هستند تا در یک فرآیند دیپلماسی اجبار، جمهوری اسلامی ایران را مجبور به خواستههای خود کنند، بنابراین نقش اروپاییها به عنوان تضمین دهنده در مذاکرات آتی حائز اهمیت است، به ویژه این که بعد از خروج ترامپ از برجام تعهد دادند که منافع ایران به خطر نیفتد، اما این موضوع محقق نشد.