پخش زنده
امروز: -
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس گفت: نحوه رسیدگی به وضعیت پرسنل نفت، صادرات فرآوردههای نفتی و دوگانه سوزکردن خودروهای عمومی از جمله علل تحقیق و تفحص از شرکت ملی پالایش و پخش است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت؛ آقای مصطفی نخعی درباره طرح تحقیق و تفحص از شرکت ملی پالایش و پخش، گفت: این طرح که به هیات رئیسه مجلس ارسال شده و در نوبت بررسی در صحن قرار دارد، موضوعات مختلفی را در رابطه با شرکت ملی پالایش و پخش همچون دوگانه سوزکردن خودروهای عمومی، قراردادهای پژوهشی، حمل و نقل، صادرات فرآوردههای نفتی و وضعیت برندهای فعال در حوزه جایگاههای سوخت را مدنظر قرار داده است.
نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: گزارشات بسیاری در رابطه با بروز تخلف در حوزه صادرات نفتی به دست ما رسیده است که باید در تحقیق و تفحص صحت و سقم آن را بررسی کرده و درصورت محرز شدن آن به دستگاههای قضایی ارجاع داده شود.
وی با بیان اینکه اشکالاتی نیز در مصوبه شورای اقتصاد درخصوص دوگانهسوز کردن خودروهای عمومی دیده شده است، افزود: طبق بررسیهای ما تخلفاتی در حوزه اجرایی این مسئله در شرکت ملی پخش و فرآوردههای نفتی اتفاق افتاده لذا به این موضوع ورود کرده و درخواست تحقیق و تفحص از این شرکت را داریم.
به گفته سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس، نحوه رسیدگی به وضعیت پرسنل نفت، نحوه و میزان فرآورده دریافتی از پالایشگاهها و خطوط لوله و توزیع آن بین مصرفکنندگان (عمده، جزء، مجاری عرضه، نیروگاهها، ادارات و غیره)، چگونگی ایفای وظایف شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران براساس قوانین و مقررات، بررسی سوخترسانی به کشتیها و شناورهای کوچک و بزرگ در دریا، اسکله و... که اصطلاحا بانکرینگ میگویند و نحوه و چگونگی و میزان مالیات و عوارض ارزش افزوده پرداختی از دیگر محورهای تحقیق و تفحص از شرکت ملی پالایش و پخش به شمار میآیند.
متاسفانه رسانه شما در پوشش اعتراض های سهامداران به وضعیت بورس در یکسال گذشته خوب عمل نکرده و بسیاری از خواسته های بحق سهامداران در بیشتر رسانه ها پیگیری نمیشود و عملا مسئولان مربوطه پاسخی به مردم زیان دیده در بورس نمی دهند.
البته عملکرد رسانه شما نسبت به بسیاری از رسانه ها بهتر بوده اما مطلوب نبوده.
چند نمونه از مسائلی که هنوز در بورس حل نشده اینجا اعلام میکنم.
1- عدم پرداخت سود مجامع سالیانه شرکتها در بورس از طریق سجام بعد از یکسال از الزام شرکتها به پرداخت سود از این سامانه.متاسفانه برخی شرکتها مبلغ سودشان اینقدر ناچیز است که ارزش یک کرایه اتوبوس هم ندارد.حداقل قانونی بگذارند که سودهای ناچیز را به سهام تبدیل کنند تا هم بنفع سهامدار باشد هم جلوی مراجعات بانکی گرفته شود.
2- برخی کارگزاری ها بخصوص کارگزاری هایی که از سامانه اکسیر و رایان همراه استفاده میکنند بعضا وجه مشتریان را بجای 48 ساعت در طول 5 تا 7 روز کاری پرداخت میکنند و سازمان بورس نظارتی بر این کارگزاری ها ندارد و سامانه نظارت و پیگیری سازمان بورس هم فعال نیست و پیگیر شکایتها نمیشود.
3-هر زمان بورس مثبت میشود سامانه های بورسی اختلال دارند و بعضا اختلال ها عمدی است چون در حال حاضر افراد فعال در بورس نصف تعداد افراد در تابستان پارسال است و نباید اختلال شبکه پیش بیاید اما مافیای بورس این اختلال را درست میکند و سازمان بورس هم پاسخگو نیست.
4- قرار بود نیم درصد مالیات در فروش سهام از افرادی که در ضرر هستند گرفته نشود اما این طرح بایگانی شد.در حالی که قانونا باید از افرادی که سود میکنند مالیات بگیرند نه سهامدار زیان دیده.
5-ضرر سهامداران صندوق پالایش و سهامدارانی که عرضه اولیه خریده بودند و عرضه اولیه به زیر قیمت عرضه آمده را دولت پرداخت کند.نه مبلغ آن را پرداخت کردن و نه سهامی بابت این ضرری که دولت به مردم وارد کرده به سهامداران خرد داده شد.یکسال هم از این ضررها میگذرد.
6-چرا عرضه اولیه هایی که دولت در بورس عرضه میکند قیمت کارشناسی نمیشود و دولت گرانتر از قیمت ذاتی به مردم عرضه میکند و بعد از چند ماه قیمت سهم به زیر قیمت عرضه می آید.چرا مبارزه با گران فروشی از سهام های دولت شروع نمیشود؟
7-چرا دولت دست از قیمت گذاری دستوری در بازار فولاد سیمان خودرو و ...... بر نمی دارد.اگر اینها خصوصی و سهامی عام است چرا دولت باعث ضرر به سهامداران حقیقی این شرکتها میشود.
8-چرا بساط رانت ارز 4200 تومانی جمع نمیشود تا جلوی واردات و ضرر به شرکتهای بورسی داخلی گرفته شود.
9-چرا سهامداران بورس به دو دسته حرفه ای و آماتور تقسیم نمیشوند تا سهامداران تازه وارد بعد از 6 ماه تا یکسال اجازه معاملات با مبلغ بالاتر را داشته باشند تا جلوی زیان سهامداران کم اطلاع گرفته شود.
10-چرا تمام کسری بودجه دولت در سال جاری حدود 260 هزار تا 400 هزار میلیارد از فروش اوراق و سهام و از جیب سهامداران تامین مالی شود؟چرا با مالیات بر جاهایی که از مالیات فرار میکنند و یا دلال بازی میکنند مثل بازار دلالی مسکن و خودرو کسری بودجه دولت را تامین مالی نمیکنند.از سهامداران خرد بالاتر پیدا نکردید.چرا فقط یک گروه در جامعه باید تاوان کسری بودجه را بدهند.بقیه گروهها چه میشود؟
11-رسانه ملی در اخبار سراسری روزانه اخبار بورس را پوشش نمیدهد.در شبکه خبر هم اخبار بورس یا اخبار اقتصادی مجزا در طول شبانه روز فعال نیست.چرا رسانه ملی کشور در حوزه اخبار بورس و اقتصاد ضعیف و غیر فعال عمل میکند.چرا چند بخش خبری مستقل برای پوشش اخبار بورس و مشکلات سهامداران فعال نمیکند.بخصوص در شبکه یک سراسری و شبکه خبر.
لطفا مشکلات سهامداران را چالشی تر و جسورانه تر از مسئولان مربوطه در وزارت اقتصاد و سازمان بورس و کمیسیون اقتصاد و سه قوه و سران آنها پیگیری کنید.
لطفا همه این موارد را پیگیری کنید.باتشکر