پخش زنده
امروز: -
حمله سایبری به پمپ بنزین ها حکایت از این دارد که دشمنان ایران پس از دستیابی کشور به بازدارندگی در برابر تهدیدهای سخت افزاری و نظامی , به تهدیدهای نرم افزاری و غیر نظامی روی آورده اند.
روزسه شنبه به یکباره سامانه هوشمند کارت سوخت در ایران دچار اخلال و تامین بنزین خودروهای سواری با استفاده از سهمیه یارانه ای موجود در کارت ها غیرممکن شد و رانندگان مجبور شدند بنزین مورد نیاز خود را برای مدتی به صورت آزاد تامین کنند که این مسئله خود به شائبه ها و شایعاتی درباره آزادشدن بهای سوخت دامن زد که در صورت مدیریت نشدن به موقع می توانست به ناآرامی ها و اغتشاشات داخلی دامن بزند و از این بابت جلوی یک بحران بزرگ گرفته شد که طرف ها و یا مخالفان هسته ای ایران با توجه به در پیش بودن مذاکرات جدید به آن نیاز داشتند.
با توجه به اینکه جمهوری اسلامی ایران به اذعان خود دشمنان و مخالفان به توان و قدرت بازدارندگی در عرصه نظامی دست یافته و قادر به پاسخ متقابل در هر سطح و اندازه و حتی شدیدتر از خود مهاجم است لذا از مدت ها پیش بخصوص با به قدرت رسیدن دموکرات ها در امریکا این احتمال مطرح بوده که شکل تهدیدها از سخت افزاری به نرم افزاری و از نظامی به غیرنظامی تغییر خواهد یافت و چه بسا حالت ترکیبی پیدا خواهد کرد.
بر این اساس مهمترین هدفی که در جریان حمله سایبری به سامانه هوشمند کارت های سوخت دنبال می شد تحریک به اعتراضات در ایران بود. روزنامه اسرائیلی هاآرتص که احزاب چپ را نمایندگی می کند در مطلبی با اذعان به این موضوع درباره کم وکیف جامعه هدف در ایران نوشت:" اسرائیل اکنون به دنبال آن است که زندگی را برای طبقه متوسط ایرانی ها دشوارتر کند. حتی اگر اسرائیل عامل حمله سایبری در ایران نبوده باشد– که باعث گرفتار شدن ده ها هزار راننده در پمپ بنزین ها در روز سه شنبه شده بود– این حمله با تازه ترین راهبرد ساختار امنیتی اسرائیل برای بهره برداری از ضربه زدن به کیفیت زندگی طبقه متوسط ایرانی ها به منظور مقابله با برنامه هسته ای ایران، همخوانی دارد.
هاآرتص افزود مقامات امنیتی اسرائیل اخیراً به مردم ایران یا دست کم طبق متوسط شهری ایرانی چشم دوخته اند که از دیدگاه آنها نقطه آسیب پذیر ایران هستند. اسرائیلی ها معتقدند تحمل افت کیفیت زندگی برای طبقه متوسط ایرانی دشوار است. اسرائیلی ها امیدوارند با ایجاد شرایط نامساعد برای این گروه از ایرانی ها، باعث وارد آمدن فشار بسیار زیاد به رژیم شوند".
در این میان روزنامه راستگرای جروزالم پست پای امریکا را نیز به میان کشید و در تشریح آن نوشت:"ایران هفته گذشته یک حمله پیچیده و هماهنگ به نیروهای آمریکایی در سوریه انجام داد. ایران از پنج پهپاد مسلح برای حمله به پادگان تنف، یک نقطه راهبردی کلیدی نزدیک مرز اردن و عراق استفاده کرد.این حمله جدیدترین حمله از یک رشته حملات پهپادی به نیروهای آمریکایی بود. رابرت مالی نماینده آمریکا در امور ایران روز دوشنبه در یک نشست مطبوعاتی به اقدامات بالقوه آمریکا برای جلوگیری از تجاوز ایران در منطقه اشاره کرد. وی در عین حال از اشاره به اینکه این اقدامات ممکن است چه باشند خودداری کرد". از این مطالب چند نکته قابل استنباط است:
نخست اینکه اذعان رژیم صهیونیستی را به دست داشتن در حمله سایبری به ایجاد اخلال در سامانه کارت های سوخت با هدف ایجاد آشوب و اغتشاش آن هم در طبقه متوسط ایران نشان می دهد که بخش عمده ای از جامعه ایران را تشکیل می دهند.
دوم اینکه نشان می دهد که دولت جدید رژیم صهیونیستی به رهبری نفتالی بنت که از ائتلاف چپی ها و راستی ها تشکیل یافته است همانند دولت راستگرای نتانیاهو مقابله با ایران را در دستور کار خود قرار داده هرچند که امکان دارد برخورد نرم افزاری همانند جنگ سایبری اخیر را بر برخورد سخت افزاری و نظامی ترجیح دهد و انعکاس خبر آن در روزنامه چپ گرای هاارتض با یک چنین منطقی همراه بوده است.
و سوم اینکه به نظر می رسد کشاندن پای امریکا و دولت بایدن به این حمله در روزنامه راستگرای جروزالم پست و نشانه گرفتن به سمت افرادی همچون رابرت مالی که مسئول گفتگو با ایران و احیای برجام است با هدف ایجاد اخلال در دور جدید مذاکرات همراه است.
-----------------------------------------------------------
احمد کاظم زاده