پخش زنده
امروز: -
در هفته ای که گذشت تالار شیشه ای روزهای پرنوسانی را شاهد بود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما با خروج برندهای خارجی لوازم خانگی گرایش مردم برای خرید و مصرف لوازم خانگی ایرانی بیشتر شده است ولی مردم این انتظار را دارند که تولید کنندگان افزایش کیفیت و کاهش قیمت را در دستور کارشان قراردهند.
با توجه به کسری 400 هزار میلیاردی دولت در سال جاری و تامین 260 هزار میلیارد از این کسری بودجه از بورس و 140 هزار میلیارد بقیه از افزایش حامل های انرژی مثل بنزین و گازوییل و گاز با هدف هدفمند کردن یارانه های انرژی لذا ماههای آینده وضعیت حساسی در اقتصاد کشور و بازار بخصوص در بورس و قیمت حامل های انرژی خواهیم داشت.لذا حتما اخبار عرضه اوراق دولتی برای تامین کسری بودجه و فروش روزانه سهام های دولتی در هر قیمتی حتی منفی 5- را هر روز در ماههای اخیر شاهد هستیم هر روز بیشتر سهم های بنیادی و حتی عرضه اولیه را منفی میکنند همه اینها کار دولت جدید و سازمان بورس با مدیریت عشقی است.حتی سهم هایی که ادعا میشود پی ای خوبی دارند و کف قیمت هستند آنها هم دستوری منفی میکنند.چون کسری بودجه دولت زیاد است و هیچ حساب کتابی و نظارتی هم بر کارهای سازمان بورس نیست.و همه کسری بودجه را دارند از جیب سهامداران بورس پرداخت میکنند.چرا پیگیری نمیکنید.
دولت فعلی پا جای پای دولت قبلی گذاشته و همان راه را می رود.تازه دولت جدید فهمیده کار دولت قبلی راحترین راه برای تامین کسری بودجه و پرداخت حقوق کارمندان و بازنشستگان است لذا با قوت راه دولت قبل در دولت جدید در بورس ادامه خواهد داشت..بنظر شما دولت جدید چه برنامه ای یا هدفی برای بورس در سال 1400 دارد؟چرا خبرنگاران صداوسیما این موضوعات را پیگیری نمیکنند.بخدا نابود شد سرمایه زندگی میلیونها خانواده که با هدف کمک به اقتصاد کشور پول وارد بورس کردند.چرا ارز دیجیتال سود می دهد اما بورس داخل کشور سود که نداده 30 تا 70 درصد سرمایه مردم را نابود کرده.لطفا پیگیری کنید.
پالایش و دارایکم صندوق دولت بودن این وضعشون است.دهها عرضه اولیه به زیر قیمت عرضه اولیه شون رفتن.چرا بر قیمت کارشناسی عرضه اولیه ها نظارتی نیست؟
سهام عدالت مردم چه میشود؟پس کی می توانند بفروشند؟همش وعده که نمیشه.چرا مسئولین چوپان دروغگو شدن.
متاسفانه رسانه شما در پوشش اعتراض های سهامداران به وضعیت بورس در یکسال گذشته خوب عمل نکرده و بسیاری از خواسته های بحق سهامداران در بیشتر رسانه ها پیگیری نمیشود و عملا مسئولان مربوطه پاسخی به مردم زیان دیده در بورس نمی دهند.
البته عملکرد رسانه شما نسبت به بسیاری از رسانه ها بهتر بوده اما مطلوب نبوده.
چند نمونه از مسائلی که هنوز در بورس حل نشده اینجا اعلام میکنم.
1- عدم پرداخت سود مجامع سالیانه شرکتها در بورس از طریق سجام بعد از یکسال از الزام شرکتها به پرداخت سود از این سامانه.متاسفانه برخی شرکتها مبلغ سودشان اینقدر ناچیز است که ارزش یک کرایه اتوبوس هم ندارد.حداقل قانونی بگذارند که سودهای ناچیز را به سهام تبدیل کنند تا هم بنفع سهامدار باشد هم جلوی مراجعات بانکی گرفته شود.
2- برخی کارگزاری ها بخصوص کارگزاری هایی که از سامانه اکسیر و رایان همراه استفاده میکنند بعضا وجه مشتریان را بجای 48 ساعت در طول 5 تا 7 روز کاری پرداخت میکنند و سازمان بورس نظارتی بر این کارگزاری ها ندارد و سامانه نظارت و پیگیری سازمان بورس هم فعال نیست و پیگیر شکایتها نمیشود.
3-هر زمان بورس مثبت میشود سامانه های بورسی اختلال دارند و بعضا اختلال ها عمدی است چون در حال حاضر افراد فعال در بورس نصف تعداد افراد در تابستان پارسال است و نباید اختلال شبکه پیش بیاید اما مافیای بورس این اختلال را درست میکند و سازمان بورس هم پاسخگو نیست.
4- قرار بود نیم درصد مالیات در فروش سهام از افرادی که در ضرر هستند گرفته نشود اما این طرح بایگانی شد.در حالی که قانونا باید از افرادی که سود میکنند مالیات بگیرند نه سهامدار زیان دیده.
5-ضرر سهامداران صندوق پالایش و سهامدارانی که عرضه اولیه خریده بودند و عرضه اولیه به زیر قیمت عرضه آمده را دولت پرداخت کند.نه مبلغ آن را پرداخت کردن و نه سهامی بابت این ضرری که دولت به مردم وارد کرده به سهامداران خرد داده شد.یکسال هم از این ضررها میگذرد.
6-چرا عرضه اولیه هایی که دولت در بورس عرضه میکند قیمت کارشناسی نمیشود و دولت گرانتر از قیمت ذاتی به مردم عرضه میکند و بعد از چند ماه قیمت سهم به زیر قیمت عرضه می آید.چرا مبارزه با گران فروشی از سهام های دولت شروع نمیشود؟
7-چرا دولت دست از قیمت گذاری دستوری در بازار فولاد سیمان خودرو و ...... بر نمی دارد.اگر اینها خصوصی و سهامی عام است چرا دولت باعث ضرر به سهامداران حقیقی این شرکتها میشود.
8-چرا بساط رانت ارز 4200 تومانی جمع نمیشود تا جلوی واردات و ضرر به شرکتهای بورسی داخلی گرفته شود.
9-چرا سهامداران بورس به دو دسته حرفه ای و آماتور تقسیم نمیشوند تا سهامداران تازه وارد بعد از 6 ماه تا یکسال اجازه معاملات با مبلغ بالاتر را داشته باشند تا جلوی زیان سهامداران کم اطلاع گرفته شود.
10-چرا تمام کسری بودجه دولت در سال جاری حدود 260 هزار تا 400 هزار میلیارد از فروش اوراق و سهام و از جیب سهامداران تامین مالی شود؟چرا با مالیات بر جاهایی که از مالیات فرار میکنند و یا دلال بازی میکنند مثل بازار دلالی مسکن و خودرو کسری بودجه دولت را تامین مالی نمیکنند.از سهامداران خرد بالاتر پیدا نکردید.چرا فقط یک گروه در جامعه باید تاوان کسری بودجه را بدهند.بقیه گروهها چه میشود؟
11-رسانه ملی در اخبار سراسری روزانه اخبار بورس را پوشش نمیدهد.در شبکه خبر هم اخبار بورس یا اخبار اقتصادی مجزا در طول شبانه روز فعال نیست.چرا رسانه ملی کشور در حوزه اخبار بورس و اقتصاد ضعیف و غیر فعال عمل میکند.چرا چند بخش خبری مستقل برای پوشش اخبار بورس و مشکلات سهامداران فعال نمیکند.بخصوص در شبکه یک سراسری و شبکه خبر.
لطفا مشکلات سهامداران را چالشی تر و جسورانه تر از مسئولان مربوطه در وزارت اقتصاد و سازمان بورس و کمیسیون اقتصاد و سه قوه و سران آنها پیگیری کنید.
لطفا همه این موارد را پیگیری کنید.باتشکر