پخش زنده
امروز: -
آکسفام، عفو بین الملل، و سازمان بین المللی اورژانس امروز از سران گروه ۲۰ خواست به نابرابری جهانی در توزیع واکسن و دیگر داروها و تجهیزات درمانی کرونا پایان دهند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از رویترز؛ آکسفام، عفو بین الملل، و سازمان بین المللی اورژانس (که یک سازمان مردم نهاد و بینالمللی است و درمانهای پزشکی رایگان به قربانیان جنگ، فقر و مینهای زمینی ارائه میکند) امروز از سران گروه ۲۰ خواست به نابرابری جهانی در توزیع واکسن و دیگر داروها و تجهیزات درمانی کرونا پایان دهند.
شماری از فعالان این سازمانهای بین المللی در شهر رم و در آستانه نشست گروه ۲۰، در حالیکه ماسک و لباسهای سفید به تن داشتند و تابوتی را حمل میکردند که روی آن عبارت "۵ میلیون کشته" نوشته شده بود، اسکناسهایی را به هوا پرتاب میکردند.
آکسفام اعلام کرد این تجمع اعتراضی برای درخواست از رهبران جهان برای پایان دادن به انحصار واکسن کرونا و نیز اجازه دادن به تولید آن در کشورهای کم درآمد، برگزار شد.
بنابر اعلام آکسفام هم اینک تنها درصد بسیار اندکی از جمعیت جهان واکسن کرونا دریافت و تزریق کرده اند.
یورن کالینسکی هماهنگ کننده آکسفام در گروه ۲۰ در این تجمع گفت "همین الان که ما صحبت میکنیم، تنها ۱.۸ درصد از مردم کشورهای فقیر به طور کامل واکسینه شده اند، در حالیکه برای مثال در اروپا ۶۰ تا ۷۰ درصد مردم واکسینه شده اند، و این غیرقابل تحمل است. ما فقط در صورتی میتوانیم ویروس را شکست دهیم که در سراسر جهان ایمن باشیم. آنچه ما از گروه ۲۰ میخواهیم این است که واکسنهای موجود را به شیوهای عادلانهتر توزیع کنند تا همه صرف نظر از جایی که زندگی میکنند به این واکسنها دسترسی داشته باشند. "
فرانسسکو پترلی سخنگوی آکسفام در ایتالیا نیز گفت "اگر میخواهیم همه در امان باشند، همه باید واکسینه شوند. این درس بزرگ همه گیری است. اکنون رهبران جهان باید اقدامات مشخصی برای تحقق این امر انجام دهند. "
این سه سازمان امدادی بین المللی گزارشی با عنوان "یک دوز واقعیت" منتشر کردند که نشان میدهد چگونه کشورهای ثروتمند قول داده بودند ۱.۸ میلیارد دوز واکسن کرونا به کشورهای در حال توسعه اختصاص بدهند، ولی تاکنون فقط ۲۶۱ میلیون دوز از این واکسنها را اهدا کردهاند.
بر اساس این گزارش، شرکتهای دارویی که حق ثبت اختراع واکسنها را در اختیار دارند، تنها ۱۲ درصد از واکسنهای تولیدی خود را به سازوکار بین المللی موسوم به کوواکس COVAX اختصاص داده اند تا در اختیار کشورهای کم درآمد قرار بگیرد.