پخش زنده
امروز: -
هم اکنون بیش از ۲ هزار نشریه علمی در کشور اعتبارگذاری شده است
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس،رئیس مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC) در وبینار "ارزیابی و رتبهبندی سال ۱۴۰۰ نشریات علمی: رویکردها و برنامهها" گفت: در سال ۱۳۸۰ تعداد نشریات علمی اعتبارگذاری شده کشور کمتر از ۳۰۰ عنوان بود، اما هم اکنون بیش از ۲۰۰۰ عنوان است. همچنین، تعداد ۲۷۶ نشریه در ISI و اسکوپوس نمایه و نیز کمتر از ۱۷۰۰ نشریه در ISC نمایه شده است.
دکتر محمدجواد دهقانی در وبینار "ارزیابی و رتبهبندی سال ۱۴۰۰ نشریات علمی: رویکردها و برنامهها" ویژه سردبیران و مدیران مسئول نشریات علمی که با همکاری موسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC) و کمیسیون نشریات علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اظهار کرد: محورهای موضوعی این وبینار شامل، سیاستهای کلی، برنامهها و حمایت وزارت عتف برای ارتقای کمی و کیفی نشریات علمی، جایگاه ارزیابی و رتبه بندی نشریات علمی در نظامهای ارزیابی آموزش عالی شامل ارتقا، ترفیع، تشویق مقالات و تحصیلات تکمیلی، ضوابط قبل از ورود به ارزیابی و رتبه بندی سال ۱۴۰۰، ارائه گزارش و تحلیل وضعیت ارزیابی و رتبه بندی سال ۱۳۹۹ و نگاهی گذرا به تغییرات شاخصها و نحوه ارزیابی و رتبه بندی ۱۴۰۰ بود.
وی افزود: هدف از برگزاری چنین وبینارهایی کمک به ارتقای سطح کمی و کیفی نشریات علمی است. در نظام جدید نشریات تاکید بر ارزیابی و رتبهبندی سالیانه است و هر سال نشریات یک بار مورد ارزیابی قرار میگیرند.
دهقانی در ادامه به ارائه گزارش مختصر ارزیابی نشریات در سال ۹۹ پرداخت و گفت: ارزیابی مطابق با شاخصهای آییننامه کمیسیون نشریات در دو بخش کمی و کیفی انجام شده است که بخش کمی بر اساس ساختار وبگاه، مشخصات شناسنامهای و رعایت آیین نگارش در مقالات نشریات و بخش کیفی شامل حضور نشریه در نمایههای معتبر علمی و استنادی، داوری تخصصی محتوای علمی بوده است.
رییس ISC سپس سهم نشریات مورد ارزیابی در حوزههای موضوعی مختلف را براساس نمودار زیر بیان کرد.