پخش زنده
امروز: -
بر اساس برآوردهای سازمان بینالمللی کار ، پیامدهای منفی همهگیری کووید ۱۹ بر مشاغل و کسب و کارها در جهان به مراتب شدیدتر از حد انتظار بوده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از ژنو، بررسیهای جدید مرکز نظارت بر همه گیری کووید ۱۹ در سازمان بینالمللی کار حاکی از آن است که حذف مشاغل و از دست رفتن ساعات کار در سال ۲۰۲۱ به دلیل همه گیری کووید ۱۹ به طور قابل توجهی بیشتر از آن چیزی است که پیش از این تخمین زده شده بود.
گای رایدر مدیر کل سازمان بین المللی کار اعلام کرد از سرگیری آرام و کند اشتغال، ظهور خطراتی که میتواند وخامت اوضاع بازار اشتغال را به دنبال داشته باشد و بروز شکافهای بزرگ بین اقتصادهای توسعه یافته و در حال توسعه بارزترین علایم و نشانههای مسیری است که بازار جهانی کار در حال حاضر در ان قرار گرفته است.
رایدر ادامه داد دسترسی نابرابر کشورهای جهان به واکسنهای کووید ۱۹ و ظرفیتهای مختلف کشورها برای احیای بودجه و بهبود شرایط مالی، به خطرات موجود در بازار کار دامن میزند، اما این وضعیت باید هر چه زودتر اصلاح شود.
سازمان بین المللی کار پیش بینی میکند که ساعات کلی کار در سال کنونی ۴.۳ درصد کمتر از سطح قبل از همه گیری کرونا (سه ماهه چهارم ۲۰۱۹) خواهد بود. این یک تجدید نظر قابل توجه در پیش بینیهایی است که کارشناسان سازمان بین المللی کار پیش از این در ماه ژوئن در این باره منتشر کرده و اعلام کرده بودند ساعات کلی کار امسال در سطح جهانی ۳.۵ درصد کمتر از دوره قبل از همه گیری خواهد بود.
گزارش سازمان بین المللی کار نشان میدهد که ساعات کار در کشورهای با درآمد بالا و با درآمد متوسط بالا در سال ۲۰۲۱ بهبود یافته است در حالی که کشورهای با درآمد متوسط پایین و کم درآمد همچنان تحت فشارهای شدید قرار دارند و زیانهای زیادی را متحمل میشوند.
در میان مناطق مختلف جهان، اروپا و آسیای مرکزی کمترین تلفات ساعات کار را در مقایسه با سطوح قبل از همهگیری کرونا تجربه کرده اند (-۲.۵ درصد) و پس از این دو منطقه آسیا و اقیانوس آرام (-۴.۶ درصد) قرار دارند. آفریقا، آمریکا و کشورهای عربی نیز به ترتیب با ۵.۶ درصد، ۵.۴ درصد و ۶.۵ درصد تلفات ساعات کار در مقایسه با دوره ماقبل کرونا در ردههای بعدی قرار میگیرند.
تازهترین برآوردهای صورت گرفته توسط سازمان بین المللی نشان دهنده تاثیر نابرابر بحران کووید ۱۹ بر اشتغال در جهان است. بررسیهای این سازمان نشان میدهد که جوانان به ویژه زنان جوان بیشترین لطمه را در زمینه اشتغال از پیامدهای بحران کرونا دیده اند و در حال حاضر نیز با کمبود مشاغل بیشتری مواجه هستند.