روابط عمومی سازمان سینمایی:
جشنواره جهانی فیلم فجر منحل نمیشود
مدیرکل روابط عمومی سازمان سینمایی درباره ادغام دو جشنواره ملی و جهانی فیلم فجر گفت: جشنواره جهانی فیلم فجر منحل نمیشود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی سازمان سینمایی، آقای یزدان عشیری افزود: پیرو خبری که دیروز منتشر شد قرار است که بصورت همزمان دو رویداد جشنواره ملی و جشنواره جهانی فیلم فجر از سال آینده به صورت یکپارچه برگزار شود و خبری از انحلال آن نیست. به هیچ وجه و در هیچ زمانی خبری از انحلال این جشنواره مطرح نبوده است و نیست.
وی با بیان اینکه وجهه بینالمللی و جهانی سینمای ایران برای مدیریت سازمان سینمایی اهمیت دارد، گفت: راهبردهای بین المللی سینما و دیپلماسی فرهنگی به طور قطع، برای مدیریت سازمان سینمایی در این دوره از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. طرح یکپارچه سازی و ایجاد ساختار اجرایی منسجم با هدف تقویت و گسترش مناسبات بخش بین الملل جشنواره و برگزاری باشکوه آن در کنار جشنواره ملی به مثابه راهبردیترین رویداد هنری سال کشور است.
عشیری نسبت به حواشی ایجاد شده در فضای مجازی و گزارشهایی که برخی از رسانهها با تکیه بر انحلال جشنواره جهانی فیلم فجر منتشر کردهاند واکنش نشان داد و گفت: متأسفانه از دیروز در فضای مجازی برخی، از واژه انحلال استفاده میکنند که در حقیقت دارند با آدرس غلط نعل را وارونه میزنند. احتمال میدهم که از سر ناآگاهی و نه غرض ورزی است.
وی گفت: جشنواره جهانی فجر منحل نشده و نخواهد شد و تغییر تقویم زمانی جشنواره با حفظ عضویت در فیاپف، قابل پیگیری است. در همین دو سالی که پاندمی کرونا در جهان شیوع پیدا کرد شاهد تغییر تقویم برگزاری مراسمهای مختلف بودهایم. حتی پیش از کرونا در تقویم برگزاری جشنواره اسکار ما شاهد تغییرات بودیم بنابراین نمیشود تغییر زمانی یک جشنواره را انحلال یک رویداد قلمداد کنیم.
عشیری افزود: جشنواره بین المللی فیلم فجر از سال ۱۴۰۱ قطعاً با برنامهریزی دقیقتر و در مقیاس بزرگتر و با در نظر گرفتن راهبردهای ملی و جهانی برای تقویت سینمای ایران و بازاریابی منطقهای و بینالمللی برگزار میشود.
مدیر روابط عمومی سازمان سینمایی نیز با اشاره به اینکه این ادغام درخواست بسیاری از اعضای خانواده بزرگ سینمای کشور بوده است، گفت: خوشبختانه تصمیم گرفته شده علاوه بر نظرسنجی و ارزیابی بررسی کارگروه جشنوارهها مطالبهای بوده است که طیف گسترده خانواده سینما و سینماگران از سال ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ داشتهاند.
وی ادامه داد: نامهها و بیانیههای فراوانی از طرف اصناف سینمایی مانند کانون کارگردانان سینما، جامعه صنفی تهیهکنندگان سینما، انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی، انجمن تهیهکنندگان مستقل و بسیاری از صنوف صورت گرفت که یکصدا درخواست آنان این بوده که این دو جشنواره با یکدیگر بصورت یکپارچه برگزارشود حتی چهرههایی مانند مجید مجیدی که یک چهره بین المللی سرشناس است از ناکارآمدی این جداسازی صحبت میکنند.
عشیری گفت: همه این بررسیهای صورت گرفته باعث شده است که سازمان سینمایی به این جمعبندی برسد که این دو جشنواره بصورت واحد و یکپارچه و همزمان خصوصاً با توجه به حضور مهمانان خارجی سیاسی، فرهنگی و اجتماعی و همینطور رسانهای از سرتاسر جهان در کشور بدلیل ایام دهه فجر انقلاب، برگزار شوند.
وی ادامه داد: در دروه قبل از جداسازی این رویداد سینمایی به اذعان بسیاری از سینماگران و کارشناسان ظرفیت و امکان معرفی تولیدات داخلی به میهانان حاضر جشنواره مهیاتر بوده است. البته تردید نکنیم که آقایان میرکریمی، عسگرپور و رضاداد در ادوار برگزاری این جشنواره زحمات بسیاری کشیدند و قطعاً، از نتایج تجربیات آنان در ساختار جدید استفاده خواهد شد. یادمان باشد که سینمای ایران از بستر جشنواره فجر، میهمانان و بازار آن در سالهای دورتر فیلمهای زیادی را به دنیا معرفی شدهاند.
عشیری افزود: شکی ندارم که منتقدان معدود این طرح دلسوزانه نگران ظرفیت بین الملل سینما هستند. به شخصه از این آنان تشکر میکنم، اما حواسمان باشد به اشتباه با استفاده از کلیدواژههای غلط مانند" انحلال" به برخی جریانات ضد ایرانی آدرس ندهیم. با همفکری و خردجمعی و با کمک دبیران پیشین فجر جهانی و مدیران خبره عرصه بین الملل مزیتهای نسبی این رویداد سرجایش میماند مگر اینکه برخی با غرضورزی و شیطنتهای ژورنالیستی بخواهند آب به آسیاب دشمن بریزند.