پخش زنده
امروز: -
در پی اخراج مهاجران و پناهندگان هائیتی از آمریکا، سازمان ملل این اقدام واشنگتن را محکوم کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری رویترز از ژنو، سازمان ملل اقدام آمریکا در اخراج مهاجران را محکوم کرد. این گزارش می افزاید کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل روز دوشنبه اقدام واشنگتن در خصوص اخراج مهاجران و پناهندگان هائیتی را محکوم کردند و آن را بخشی از سیاست "محرومیت نژادی" سیاه پوستان هائیتی در بنادر ورودی آمریکا دانستند. بر اساس سیاست موسوم به «بند ۴۲» که سال گذشته در دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا و در زمینه بهداشتی به تصویب رسید، آمریکا به مقامات اجازه داده است مهاجران و پناهجویان را اخراج کنند. مقامات آمریکایی اعلام کردند بر اساس این مصوبه بهداشتی تاکنون صدها مهاجر از اردوگاهی در «دل ریو» تگزاس، به هائیتی بازگردانده شده اند و هزاران نفر از اردوگاه به نقطه دیگری منتقل شده اند.
بر اساس بیانیه مطبوعاتی، گروه پنج نفره متشکل از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل که بر موضوع نژادپرستی و بیگانه هراسی تمرکز دارند "ادعا نامه ای" به واشنگتن نوشتند تا به اقدامات دولت اعتراض کنند. هنوز متن این نامه در دسترس عموم قرار نگرفته است. این کارشناسان اعلام کردند "آمریکا با شتاب بخشیدن به اخراج دسته جمعی مهاجران هائیتی، گروه متشکل از مهاجران عمدتا سیاه پوست را در معرض خطرهای ناموجه بازگشت اجباری و نقض حقوق بشر بدون هیچ گونه ارزیابی فردی" قرار داده است." آنها در ادامه افزودند: این اقدامات نقض قوانین بین المللی پناهندگان و حقوق بشر است. این کارشناسان گفتند: «دولت ها نمی توانند به همه مهاجران از یک ملیت برچسب بزنند که برای امنیت ملی تهدید هستند و همه مهاجران بدون توجه به ملیت، نژاد یا وضعیت مهاجرت باید از حمایت هایی که طبق قوانین بین المللی مورد نیاز است برخوردار شوند.
یکی از سخنگویان کارشناسان سازمان ملل در خصوص اینکه چالش حقوقی خاصی مطرح شده است، اظهار بی اطلاعی کرد. جو بایدن رئیس جمهور آمریکا، با فشار فزاینده ای از سوی برخی کارشناسان بهداشتی و دموکرات های هم حزب خود مواجه شده است تا از اعمال مصوبه موسوم به بند ۴۲ که اساسا دسترسی صدها هزار مهاجر، از جمله بسیاری از مهاجران کشورهای حوزه کارائیب را به پناهندگی قطع کرده است، خودداری کند. دولت بایدن این سیاست را در مواقع ضروری برای محدود کردن شیوع ویروس کرونا توجیه کرده است.
پیش از این در پی افزایش دوباره شمار مهاجرانی که غیرقانونی وارد خاک آمریکا شده اند به ویژه در تگزاس، مسئولان دولت بایدن دوشنبه گذشته اعلام کردند میخواهند از ساز و کار اخراج سریع استفاده کنند. تقریبا یک سوم مهاجرانی که در ماه ژوئن بازداشت شدند، از مکزیک و پس از آن از هندوراس، گواتمالا و السالوادور آمده بودند. بیشتر مهاجران آمریکای جنوبی از اکوادور و ونزوئلا میآیند.