راهبرد وحدت، پادزهر ویروس تفرقه
«وحدت اسلامی» به عنوان یکی از بنیادیترین موضوعات دینی به شمار میرود که آثار و برکاتش به گستره جوامع اسلامی است.
ب
ه گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای سید محمد کاظمی شیخ شبانی به مناسبت هفته وحدت به موضوع موضوع وحدت اسلامی تحت عنوان «راهبرد وحدت، پادزهر ویروس تفرقه» پرداخته است:
این عنصر مهم و حیاتی زمینه را برای «ایستادگی جمعی در برابر زورگوییهای نظام سلطه» و «دفاع از منافع و حقوق ضایعشدهی جهان اسلام» فراهم میکند. این مسئله که از آن به خمیرمایه و جوهرهی انسجامبخشی به جبههی اسلام ناب و شکلگیری تمدن نوین اسلامی، یاد میشود از چنان اهمیتی برخوردار است که مقام معظم رهبری میفرماید: «بنده آرزویم این است که حیاتم در راه وحدت مسلمین باشد؛ مماتم هم در راه وحدت مسلمین باشد».
وحدت اسلامی به معنای وحدت عقاید و مذاهب و انصراف مسلمانان از اصول اعتقادیِ شان نیست، بلکه به معنای اعتصام و تمسکِ جمعی به حبل الله، عروة الوثقی، کفر به طاغوت و مبارزه با سلطه ظالمین و ستمگران است که طبق فرموده مقام معظم رهبری «امروز طاغوت اعظم در دنیا، رژیم ایالات متحده امریکاست»؛ به تعبیر دیگر وحدت اسلامی یعنی آنکه مسلمانان با نگاه و در نظر گرفتن مشترکات عقیدتی خود، همچون قرآن کریم و وجود مبارک نبی مکرّم اسلام (ص)، در برابر دشمن مشترک، متّحدانه ایستادگی کنند.
این معنای وحدت از اصول مسلّم قرآنی است که مسلمان در آیاتی چون: «وَاعتَصِموا بِحَبلِ اللَّهِ جَمیعًا وَلا تَفَرَّقوا» (آل عمران/۱۰۳) و «فَمَن یَکفُر بِالطّاغوتِ وَیُؤمِن بِاللَّهِ فَقَدِ استَمسَکَ بِالعُروَةِ الوُثقیٰ» (البقره/۲۵۶) به انجام آن مأمور شده اند.
اما دشمن اهداف دیگری دارد و ترس و طمع او دو عامل مهم جهت اتّخاذ «تاکتیک تفرقه» در میان مسلمانان است؛ ترس از غلبه تفکر وحیانی و کلمه توحید بر مبانی سلطه جو و شیطانی ِغرب و چشم طمع به منابع طبیعی و ذخایر نفتی در کشورهای اسلامی. دشمن به خوبی میداند که تنها مبانی توحیدیِ اسلام میتواند به عنوان سدّ عظیمی در برابر زیاده خواهیهای او قرار گیرد؛ بنابراین اسلام یک تهدید جدّی برای او محسوب میشود، و به نیک میداند که منطقه غرب آسیا سوق الجیشی و سرزمینی سرشار از منابع طبیعی است، پس این منطقه یک گنج عظیم برای او به شمار میآید. با وجود این تهدید و طمع به منابع عظیم طبیعی در این منطقه، دشمن به فکر چاره افتاده و سالهاست برای استحاله اسلام حقیقی و غارت منابع طبیعی در کشورهای اسلامی به یک استراتژی و تاکتیک مهم روی آورده و آن «تفرقه» است.
«استعمار» از کج فهمی ها، احساساتِ سطحی و بی اطلاعی برخی مسلمانان نسبت به نقشه کلّی دشمن سوء استفاده کرده و در پیشبرد منافع خود از آن بهره میگیرد و با دمیدن در شعله اختلاف به دنبال سوزاندن هویّت و حقیقت اسلام ناب است. آمریکا و انگلیس به عنوان دو رژیم استعمارگر با شعار «تفرقه بینداز و حکومت کن» عدهای از مسلمانان سهل اندیش را بازیچه اهداف سیاسی و اقتصادیِ ظالمانه خود قرار داده، و با کم رنگ و بی اهمیت جلوه دادن مشترکات و برجسته ساختن اختلافات، مهمترین دشمن اهل سنت را شیعه، و دشمن شیعه را اهل سنت معرفی میکنند و به جای جنگ رودررو با مسلمانان، جنگهای نیابتی به راه انداخته، آنها را در مقابل یکدیگر قرار داده و به جان هم میاندازد.
به طور کلی دشمن برای سلطه بر منطقه غرب آسیا و کشورهای اسلامی به دو حربه و تاکتیک نیاز دارد، «تجزیه» و «تفرقه»؛ تاکتیک آمریکا ایجاد گروههای تکفیری در بین اهل سنت و برپایی پادگانهای نظامی در قلب منطقه غرب آسیا، خصوصاً مرزهای میهن اسلامی ایران، و تاکتیک انگلیس ایجاد پادگانهای فکری در قالب هیئات مذهبی ِسکولار به دنبال تربیت شیعیان افراطی و وحدت شکن است که تنها وظیفه دینی خود را توهین به مقدسات اهل سنت تعریف میکنند تا با ایجاد اختلاف و کشمکش در بین مذاهب اسلامی قدرت و شوکت جامعه اسلامی را تضعیف و به کج راهه سوق دهند.
از آنجایی که «تفرقه» همچون سمّ مهلکی میتواند جان جامعه اسلامی را به خطر اندازد، خداوند متعال به مسلمان دستور میدهد: «وَأَطیعُوا اللَّهَ وَرَسولَهُ وَلا تَنازَعوا فَتَفشَلوا وَتَذهَبَ ریحُکُم: و خدا و پیامبرش را اطاعت نمایید! و نزاع نکنید، تا سست نشوید، و قدرت (و شوکت) شما از میان نرود!» (الأنفال/۴۶)
مسلمانان باید بدانند دشمن با حربۀ «اختلاف» و «شقاق» در بین آنها به دنبال آن است که اسلام را به قربانگاه برده و با ایجاد زخم عمیقِ تفرقه بر پیکر اسلام و مسلمین، آنان را به بردگی گرفته و با تاراج و چپاول اموال و منابعشان، سلطه و قدرت خود را بر تمام دنیا تحمیل کند؛ بنابراین در زمانی که دشمنان اسلام و در رأس آنها آمریکا و انگلیس "تفرقه" را به عنوان یک استراتژی مهم در دستور کار قرار داده اند، «استراتژی وحدت و برادری» به عنوان پادزهر چنین ویروسی و به فرموده مقام معظم رهبری تنها نسخهی شفابخش برای التیام دردهای پیکر زخمآلود امت اسلام در جامعه اسلامی لازم و ضروریتر است تا با چنین استراتژیِ مهمی از فتنه و شکاف مذهبی بین مسلمان و تبدیل آن به گسل و تنازع جلوگیری کنیم.