پخش زنده
امروز: -
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش گفت: موفقیت مناطق آزاد کشور به اراده ملی و مدیریت یکپارچه بستگی دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز کیش، جعفر آهنگران در همایش فرصتهای سرمایه گذاری در حوزههای نفت و گاز و پتروشیمی و انرژیهای تجدید پذیر در کیش، گفت: اگر قانون مناطق آزاد به درستی اجرا شود نقش مهمی در اقتصاد ملی و اقتصاد مقاومتی خواهد داشت.
جعفر آهنگران با بیان اینکه سازمانهای بین المللی اقتصادی از مناطق آزاد به عنوان الگوی پیوستن به اقتصاد جهانی یاد میکنند، گفت: در کشورهای توسعه یافته دنیا، هنوز هم از مناطق آزاد استقبال میکنند و مناطق آزاد تخصصی، جایگاه خاصی در این کشورها دارند.
خانم فرشچی عضو هیات مدیره سازمان منطقه آزاد قشم هم با اشاره به ظرفیتهای این منطقه گفت: عبور کشتیهای بین المللی از کنار جزیره قشم فرصت مناسبی را ایجاد کرده که این جزیره به پایگاه سوخت رسانی به کشتیها تبدیل شود که باید از این ظرفیت به درستی استفاده کنیم.
مدیر عامل سازمان منطقهی آزاد چابهار هم با اشاره به ظرفیت لجستیکی و ارتباطی چابهار گفت: کشور ما همچون جعبه تقسیمی در مسیر کشورهای مختلف قرار دارد که باید با سرمایه گذاری در این زمینه، از مزایای آن بهرهمند شویم.
کردی با بیان اینکه هنوز در حال خام فروشی مواد نفتی هستیم گفت: کشور پاکستان با جمعیت دویست و بیست میلیونی در همسایگی ماست، اما سهم ما از تجارت پاکستان حدود یک درصد است که با طرح توسعهی چابهار و تمرکز بر بازار پاکستان در آمد خوبی وارد کشور میشود.
رئیس انجمن سازندگان تجهیزات نفتی افزود: حدود هشتاد و پنج درصد از تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت در کشورمان تولید میشود.
محمد پور اظهار داشت: برای سرمایه گذاری در مناطق آزاد کشور باید جذابیتهای مناسبی ایجاد شود تا سرمایه گذاران و تولید کنندگان تجهیزات نفتی به جای سرمایه گذاری در کشورهای همسایه، داخل کشورمان سرمایه گذاری کنند.
شریف زاده دبیر ستاد آب و انرژی معاونت علمی وفناوری رئیس جمهور از دیگر سخنرانان این مراسم بود که ایجاد مرجعیت علمی، شناسایی فناوری ها، دستیابی به فناوری و بازار سازی برای تولید شرکتهای دانش بنیان را از مهمترین ماموریتهای این ستاد عنوان کرد.
سیدی مدیرعامل بانک صادرات هم با بیان اینکه نمایشگاه نفت و گاز و پتروشیمی فرصت مناسبی برای توسعه کشور است، گفت: نفت و گاز و پتروشیمی بازار مناسبی در دنیا دارد و سازندگان و تولید کنندگان داخلی در زمینه تجهیزات نفتی پیشرفتهای خوبی داشته اند و بانک صادرات هم در زمینه تامین مالی طرحهای نفت و گاز و پتروشیمی همکاری خواهد کرد.
ابوالحسنی، معاون اقتصادی صندوق توسعه ملی نیز گفت: بخشی از درآمد ناشی از فروش نفت و گاز به منابع زاینده اقتصادی و ثروتهای ماندگار برای نسلهای آینده تبدیل میشود و در برنامه هفتم توسعه، باید بخش انفال را نیز اضافه کنیم تا سود آن به مردم و بخش خصوصی برسد.
وطنی مشاور معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور هم با بیان اینکه حوزه انرژی ریسک پایینی دارد بر استفاده از سند آمایش سرزمینی، استفاده از ظرفیتهای قانونی مناطق آزاد، ایجاد مراکز نوآوری تخصصی و استفاده از ظرفیتهای موجود در توافق نامه شانگهای تاکید کرد.
محمدی معاون وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی هم گفت: هر سال حدود هفتاد درصد از محصولات پتروشیمی به خارج از کشور صادر میشود و هر سال تقاضا برای محصولات پتروشیمی افزایش مییابد که باید با تکمیل زنجیرهی ارزش، با ارز آوری برای کشور، از خام فروشی نیز جلوگیری شود.