پخش زنده
امروز: -
جنگ تجاری واشنگتن-پکن، موجب ناامیدی سرمایه گذاران در آمریکا و کاهش رشد اقتصادی این کشور شده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی راشا تودی، قفسه های خالی فروشگاهها در آمریکا، مردم این کشور را به خشم آورده است. این گزارش می افزاید با نزدیک شدن فصل تعطیلات، قفسههای خالی از کالای فروشگاهها شهروندان آمریکایی را عصبانیتر کرده است. این موضوع ناشی از مشکلات در زنجیره تامین کالا است. شمار زیادی از کشتیهای باری در بنادر آمریکا در صف تخلیه کالاهای خود قرار دارند. ما میدانیم که همه گیری بر روی زنجیره تامین کالا در جهان اثرگذار بوده است، اما به نظر میرسد که بحران در زنجیره تامین کالا در آمریکا به مراتب بدتر از دیگر کشورهای جهان است. کمبود کارگر در بنادر و همچنین کمبود راننده کامیون سبب ترافیک شدید در بنادر شده است. قفسههای خالی از کالا در فروشگاههای زنجیرهای بزرگ آمریکا به خوبی قابل مشاهده است. با وجود انباشت شدید کالا در بنادر، اما قفسههای فروشگاهها خالی است. اگر چه برخی میگویند که اقتصاد آمریکا در زمان بایدن درحال رشد است، اما عامه مردم آمریکا هنوز در این رابطه متقاعد نشده اند.
مجری این شبکه تلویزیونی گفت: بر اساس یک نظرسنجی در آمریکا، ۵۴ درصد از شرکت کنندگان معتقدند دولت آمریکا به روشی بد به موضوع اقتصاد کشور رسیدگی کرده است. در ادامه دیو پرکینز تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: تعطیلی اقتصاد از سال ۲۰۱۹ تا اواخر سال ۲۰۲۱ تاثیر بسیار بدی بر روی اقتصاد آمریکا داشته است. تعطیلی سبب شده است که زنجیره تامین کالا متوقف شود، زیرا شرکتهای تجاری سفارش کالا نداده اند، چون نمیتوانسته اند این کالاها را منتقل و به فروش برسانند. آنها از وضعیت آینده خود مطمئن نبوده اند. وی افزود: با وجود اینکه دولت از واقعیتهای اقتصادی آمریکا و وضعیت زنجیره تامین کالا آگاه بوده، اما نتوانسته است به خوبی عمل و این وضعیت را به درستی مدیریت کند. مقامات دولت گفته اند این وضعیت در پایان سال ۲۰۲۲ به پایان میرسد، اما به نظرم نمیتوان زمانی برای پایان آن تعیین کرد و این وضعیت ممکن است برای سالها و دههها ادامه پیدا کند. ما باید به طرف یک وضعیت رفاهی عاقلانه حرکت کنیم پیش از آنکه شکافهای ناشی از بحران زنجیره تامین کالا برطرف شوند تا بتوانیم به وضعیت عادی برسیم.
پیش از این نیز فروشگاههای خواروبار برای پر نگهداشتن قفسههای خود با سختی مواجه بودند؛ چرا که تامینکنندگان نمیتوانستند تغییر ناگهانی تقاضای مصرفکنندگان را بهسوی فروشگاههای خردهفروشی مدیریت و تامین کنند؛ زیرا عرضه محصولات به فروشگاههای خواربار نیازمند بستهبندی و شبکه توزیع قوی است. قبل از بحران کرونا، یکسوم از کالاهای مورد نیاز توسط سوپرمارکتهایی تامین میشد که دارای غذا یا خشکباری بودند که مهلت انقضای آنها نزدیک بود. جنگ تجاری میان آمریکا و چین نیز موجب ناامیدی سرمایه گذاران شده بود و رشد اقتصادی آمریکا به علت همین جنگ تجاری، کاهش پیدا کرد.