پخش زنده
امروز: -
نتیجه یک نظرسنجی نشان داد 88 درصد جوانان عرب همچنان رزیم صهیونیستی را دشمن خود می دانند و عادی سازی روابط برخی کشورهای عربی با تل آویو نتوانسته اشغالگری این رژیم را تحت الشعاع قرار دهد.
به گزارش جوئیش اینسایدر، نتیجه نظرسنجی سالانه "ارزیابی جوانان عربی" 2021 که به دنبال سنجش نبض تفکرات حدود 200 میلیون عرب از خاورمیانه تا شمال افریقا حاصل شده است نشان می دهد مسئله فلسطین علی رغم عادی سازی روابط برخی کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی همچنان در اولویت آنان است و عادی سازی چند کشور عربی نتوانسته وجهه اشغالگری این رژیم را در میان جوانان عرب ترمیم کند.
بر اساس طرح معامله قرن که از سوی ترامپ رئیس جمهور سابق امریکا مطرح شد امارات وبحرین و مغرب با رژیم صهیونیستی روابط دیپلماتیک برقرار کردند و تحرکاتی هم برای عادی سازی روابط باهیات حاکمه نظامی سودان به جریان افتاد که تاکنون نتیجه ای نداشته است.
عادی سازی این چند کشور عربی با رژیم صهیونیستی درشرایطی است که به دلیل پیروزی های محور مقاومت در منطقه و مجبور شدن امریکا به ترک غرب آسیا, این رژیم چه در داخل سرزمین های اشغالی و چه در محیط پیرامونی با تهدیدهای فزاینده موجودیتی روبروست.
از سویی این چند کشور عربی در حالی تن به سازش با رژیم صهیونیستی داده اند که ارزیابی گروه مشورتی پی بی اس اینسایت از نظرسنجی که از 6 تا 30 ژوئن از 3400 نفر از جوانان با سن 18 تا 24 سال در خاورمیانه و شمال آفریقا آشکار می کند 88 درصد آنان ، اسرائیل را دشمن می دانند.
نکته مهم اینکه با وجود اینکه جوانان در کشورهای عربی با مشکلاتی چون بیکاری, تبعیض و عدم برخورداری از برخی حقوق اجتماعی وسیاسی روبرو هستند اما با این حال 80 درصد آنان هم در نظرسنجی اعلام کردند که برای آنان مسئله فلسطین از فساد دولتی یا بدهی شخصی شام اهمیت بیشتری دارد.
نکته دوم اینکه از این نظر سنجی می توان نتیجه گرفت با توجه به میزان زیاد جمعیت جوان در کشورهای عربی, مسئله عادی سازی برخی کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی دارای مشروعیت ومقبولیت مردمی نیست و بنابر این همین موضوع می تواند مشکلات امنیتی صهیونیست ها با حضور بیشتر در کشورهای عربی افزایش یابد.
نکته سوم اینکه این انتظار می رفت که با وجود شبکه های اجتماعی و دسترسی جوانان به این شبکه ها و نفوذ صهیونیست ها در رسانه ها برای مهندسی افکار عمومی, اما همچنان نسل جدید موضوع فلسطین را همچون نسل گذشته مسئله اول خود می داند.
از سویی با توجه به اینکه رژیم صهیونیستی همچنان به هیچ یک از حقوق حداقلی فلسطینی ها که بر اساس قطعنامه های شورای امنیت از جمله قطعنامه 242 بر راه حل دو کشوری و تشکیل کشور فلسطینی در مرزهای 1967 تاکید می کند ارزشی قائل نیست و به شهرک سازی و کوچ اجباری فلسطینی ها و هتک حرمت مسجدالاقصی ادامه می دهد انتظار می رود که افکار عمومی در کشورهای عربی علیه صهیونیست ها بیشتر برانگیخته شود.
به نظر می رسد بر اساس همین مخالفت های عمومی است که با وجود تلاش امریکا برای استفاده از برخی برگ ها برای وادار کردن عربستان به عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی , سعودی ها همچنان ورود به این عرصه را به صلاح خود نمی دانند.
----------------------------------------------------
رضا محمدمراد