پخش زنده
امروز: -
صادرات کودشیمیایی اوره و آمونیاک از شرکت پتروشیمی لردگان در استان چهارمحال وبختیاری به کشورترکیه آغاز شد.
.به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز چهارمحال و بختیاری، امروز سری زدم به یکی از بزرگترین واحدهای تولیدی استان مجتمع پتروشیمی لردگان را که از دور دیدم به ایرانی بودن خودم بالیدم. ابهتی درچرخهی تولید این مجتمع دیده میشد. انبوهی از کارگران، حرکت خودروهای سبک و سنگین از مرحلهی تولید تا بارگیری و خروج کامیونها همه وهمه صحنههایی بیاد ماندنی بود.
ارز آوری و بالندگی
صادرات اوره از این مجتمع در شش ماه اخیر آغاز شده و تداوم دارد.
مدیرعامل پتروشیمی لردگان گفت:از ابتدای امسال تاکنون هشت هزار و ۵۰۰ تُن آمونیاک و ۴۸ هزار تُن اوره به کشور ترکیه صادر شده است.
محسن محمودی افزود: صادرات این محصولات بیش از ۱۱ میلیون دلار ارزآوری داشته است.
با یک حساب سرانگشتی که رئیس سرویس ارزیابی گمرک استان انجام داد ارزش صادرات کود شیمیایی اوره را ۱۰ میلیون دلار اعلام کرد.
آقای ربیعی گفت:۲۰ تانکر روزانه در این مجتمع بارگیری و به کشور ترکیه اعزام میشوند.
به گفته وی: بر اساس پیشبینیها، این صادرات سالانه ۲۴۰ میلیون دلار درآمد برای کشور به همراه خواهد داشت.
از بهره برداری تا دوام پتروشیمی
استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: پتروشمی لردگان در اوج جنگ اقتصادی نه تنها به مرحله بهرهبرداری رسید بلکه ۸۰ درصد تولیدات آن صادر میشود و ارزآوری خوبی برای کشور به دنبال خواهد داشت.
اقبال عباسی گفت: مجتمع پتروشیمی لردگان نشان داد که با وجود تحریمهای سخت و تنگناهایی نظیر شیوع ویروس کرونا، با تکیه بر توان داخلی و اعتماد به نیروهای بومی میتوان کارهای بزرگ و ارزشمندی انجام داد.
وی ادامه داد: مشکلاتی نظیر محدودیت در تبادلات بانکی، گمرگی، شیوع کرونا و محرومیت از حضور متخصصان خارجی سبب نشد تا ما به راه خود ادامه ندهیم و امروز نتیجه این تلاشها موفقیت ششمین مجتمع پتروشیمی کشور است.
آقای عباسی گفت: اگر چه عملیات اجرایی طرح پتروشیمی لردگان از سال ۸۷ آغاز شد، اما عمده اقدامات اساسی این طرح طی سه سال اخیر انجام شده است.
استاندار چهارمحال و بختیاری، میزان سرمایهگذاری این طرح را ۷۵۴ میلیون یورو ارزی و یک هزار و ۱۲۳ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: این مجتمع ظرفیت سالانه تولید ۶۷۰ هزار تن آمونیاک و یک میلیون و ۷۰ هزار تن اوره را دارد که بر اساس مصوبات مقرر شده تا بخشی از فروش اوره به جهاد کشاورزی اختصاص یابد و مازاد آن صادر شود.
به گفته اقبال عباسی، اشتغالزایی مستقیم برای نیروی کار بومی، ایجاد صنایع پایین دستی، رونق حمل و نقل، تقویت شرکتهای باربری، توسعه صادرات و ایجاد اشتغال غیرمستقیم از دیگر دستاوردهای پتروشیمی لردگان در این استان به شمار میرود.
وی خاطر نشان کرد: در طول اجرای طرح پتروشیمی لردگان در حدود یک هزار نفر از نیروهای بومی منطقه مشغول به کار شده اند و پس از تکمیل و بهرهبرداری از دیگر بخشهای جانبی نیز سهم قابل توجهی از اشتغال مجتمع برای نیروهای استان در نظر گرفته شده است.
در انتظار آیندهای درخشانتر
محصول تولیدی این شرکت آمونیاک با ظرفیت تولید روزانه ۲۰۵۰ تن و اوره باظرفیت تولیدی روزانه ۳۲۵۰ تن است.
شرکت پتروشیمی لردگان با فرایند تحقیق، در راستای نیاز داخل وصادرات محصول با کیفیت بالا در سطح جهانی چشم اندازی روشن پیش رویش است ودر سطوح بالایی از این تکنولوژی قرار دارد. همچنین با هدف توسعه صنایع پایین دستی از سوی بخش خصوصی وتکمیل زنجیره ارزش در استان زیرساخت تامین خوراک این واحدها در سطح بالایی از کیفیت فراهم شده است.
شکست تحریمها زیر چرخهای تولید
همهی کارها با سرعت و در کوتاهترین زمان انجام میشود تا کامیونها بعنوان مسافران از راه رسیده برای سفری دوباره به ترکیه لحظهای معطل نمانند.
مدیر کل گمرک استان میگوید: پس از اینکه کامیونها بارگیری شدند تشریفات گمرکی آنها دقیق و کامل انجام میشود.
اسماعیل الله دادی گفت: ارزیابی کامونیها، پلمپ بار، و صدور مجوز خروج آنها در همین مجتمع تولیدی انجام میشود و مستقیما به سمت مرز حرکت میکنند.
او معتقد است از آنجا که با هر روز ماندگاری محصولات در گمرک یک درصد به قیمت تمام شده کالا افزوده میشود به همین دلیل تشریفات گمرکی ما در کمتر از یک ساعت انجام میشود.
جوانانی که با شکست تحریمها دینشان را به کشور ادا کردند
رئیس ساخت و نصب پتروشیمی لردگان هم گفت: این مجتمع از ابتدای ساخت در فهرست تحریمها قرار گرفت.
آقای میرزاخانی میگوید:در دوران تحریم ساخت و نصب تجهیزات آغاز شد، در دوران تحریمها به بهره برداری رسید و حالا صادرات آن انجام میشود.
وی معتقد است این موفقیت حاصل تلاش جوانانی است که در همین دانشگاههای کشور تحصیل کردند، خواستند و توانستند تحریمها را شکست دهند.
اما جالب بود وقتی فهمیدم که رئیس بهداشت، ایمنی، ومحیط زیست پتروشیمی لردگان ۳۲ میلیون نفر ساعت کارکرد بدون حادثه را ثبت کرد و این اقدام یک رکورد عالی است.
آقای خیری میگوید: بیش از ۸۰ درصد نیروهای کار این مجتمع، افراد بومی منطقه هستند که در این طرح مشغول به کار شدهاند.
در زمان ساخت این طرح به طور متوسط ۲ هزار و ۸۰۰ نفر مستقیم و ۴۵۰ نفر غیر مستقیم مشغول به کار بودند و در زمان بهرهبرداری یک هزار نفر مستقیم و هزار و ۵۰۰ نفر غیر مستقیم، از شرکت پتروشیمی لردگان نان بر سر سفره هایشان میبرند.
رد پای پتروشیمی لردگان در توسعه کشاورزی
این تولید به رونق اقتصادی و صنعت کشور هم کمک کرده به طوری که آقای عابدینی یکی از رانندههای کامیون میگفت: من بارم را از پتروشیمی لردگان تحویل میگیرم و آذربایجان غربی شهر ارومیه، یا اصفهان و یا فارس تحویل میدهیم تا در مصارف کشاورزی استفاده شود.
رئیس بهره برداری مجتمع پتروشیمی لردگان گفت: کود اوره بعنوان یکی از غنیترین کودهای شیمیایی است و از عناصر اصلی رشد و نمو گیاه محسوب میشود. کود اوره با ۴۶ درصد نیتروژن به شکل بلور سفید رنگ بوده و از آمونیاک و کربن دی اکسید تشکیل شده است این کودها میزان حلایت بالایی دارند بنابراین، علاوه بر خاک، میتوانند طریق شاخ و برگ گیاه نیز جذب شوند.
آقای گودرزی میگوید: در شش ماهه گذشته ۲۸ هزار تن اوره و ۳۴ هزار تن آمونیاک از تولیدات مجتمع پتروشیمی لردگان، در داخل کشور برای مصارف کشاورزی و صنعتی استفاده شده است.
پتروشیمی لردگان، بومیترین واحد پتروشیمی کشور
به گفته مدیرعامل پتروشیمی لردگان، این مجتمع که با وجود همه تحریمها با توان داخلی طراحی و به بهره برداری رسید، امروز بومیترین پتروشیمی کشور است که گوی سبقت را از ۵ مجتمع هم سطح خود در کشور گرفته است و ۸۰ درصد محصولاتش صادر میشود.
محسن محمودی میگوید: الان تصمیم برتوسعه و تولید بیشتره تصمیمی که با آماده سازی زیرساختها بزودی محقق میشود.
تا پایان امسال ظرفیت تولید به صدرصد خواهد رسید واین افزایش تولید یعنی صادرات محصول از این واحد تولیدی به خارج از کشور به افزایش دوبرابری میرسد.
مجتمع پتروشیمی لردگان در منطقه فلارد (۵۵) کیلومتری مرکز شهرستان لردگان و ۱۳۰ کیلومتری شهرکرد قرار دارد.
شرکت پتروشیمی لردگان در سال ۱۳۸۷ تاسیس شد و به دلیل دسترسی مناسب به منابع آب و گازی و نزدیکی به سه خط لوله گازکشور و همچنین دارا بودن زمین وموقعیت مناسب از نظر تسطیح و انجام کار زیر بنایی از موقعیت مکانی مناسبی برخوردار است.
گزارش از عصمت همتی