بازگشت همه گیری کرونا
تشدید بحران کرونا در شرق اروپا
درکشورهای شرق اروپا به علت افزایش موارد ابتلا به کرونا وضعیت بحرانی اعلام شد همزمان سازمان بهداشت جهانی به شیوع موج جدید کرونا در جهان هشدار داد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از تلویزیون سی ان ان؛ درکشورهای شرق اروپا به علت افزایش موارد ابتلا به کرونا وضعیت بحرانی اعلام شد همزمان سازمان بهداشت جهانی به شیوع موج جدید کرونا در جهان هشدار داد.
اوضاع در کشورهای سابق شوروی بسیار بدتر از غرب اروپاست.
خبرنگار سی ان ان در گزارشی در این باره گفت: در رومانی بیمارستانها کم کم تحت فشار (ناشی از خیل بیماران کرونایی) از زانو در میآیند. بعضی از بیماران اکنون (از اینکه واکسن نزده اند) احساس پشیمانی میکنند.
اِلِنا کرویتورو، بیمار ۶۷ ساله گفت: «من درباره تزریق واکسن میگفتم بگذار ببینیم چه میشود. اما این کار درستی نبود. الان پشیمانم. اگر همیشه چیز به عقب بر میگشت، من اولین نفر در صف تزریق واکسن بودم.»
با شیوع چهارمین موج کرونا در رومانی، هر پنج دقیقه یک نفر در این کشور جان خود را بر اثر این بیماری از دست میدهد. رومانی این هفته بیشترین سرانه مرگ بر اثر کرونا در جهان را دارد.
بلغارستان از نظر آمار مربوط به کرونا به همسایه اش رومانی نزدیک است. هر دو کشور در حالی برای کنترل شیوع موج اخیر کرونا تقلا میکنند که باید با دیدگاههای تردیدآمیز (مردم درباره تزریق واکسن) نیز مبارزه کنند. تردید افراد درباره تزریق واکسن در این کشورها و سراسر شرق اروپا ظاهراً گسترده است.
یکی از شهروندان گفت: این فاشیسم است. افرادی که این کشور را اداره میکنند قطعاً مجازات خواهند شد. از این بابت مطمئنم. هر شخص باید آزادی اراده داشته باشد.
محدودیتهای شدید جدیدی که از این هفته در سراسر لتونی اعمال شد قرار است تا اواسط نوامبر ادامه یابد. افزایش شمار مبتلایان در این کشور پنجشنبه به سطح بی سابقهای رسید.
در استونی، لهستان، لتونی، و کرواسی تعداد بزرگسالانی که هر دو نوبت واکسن کرونا را زده اند، بسیار کمتر از دیگر کشورهای اتحادیه اروپاست.
میزان واکسیناسیون در روسیه، رومانی، بلغارستان، و نیز اوکراین که تنها بیش از ۱۵ درصد بزرگسالان در آن هر دو دو دوز واکسن را زده اند، حتی بسیار پایینتر از متوسط واکسیناسیون در اتحادیه اروپاست.
برخی تحلیلگران میگویند شهروندان کشورهای سابق شوروی احتمالاً به این دلیل درباره زدن واکسن تردید زیادی دارند که دههها حکومت کمونیستی موجب کاهش اعتماد عمومی در این مناطق شده است.
اکنون که موجهای جدید کرونا در منطقه شیوع مییابد، بازگرداندن اعتماد به مقامات شاید به اندازه مهار خود ویروس دشوار باشد.
همچنین موارد ابتلا در ترکیه ؛ انگلیس و همچنین شرق آسیا در حال افزایش است
۱۹۸ نفر دیگر از مبتلایان به بیماری کرونا دیروز در ترکیه جان خود را از دست دادند.
به گزارش پایگاه اینترنتی روزنامه جمهوریت ترکیه، پنجشنبه (دیروز) ۳۶۲ هزار و ۲۱۳ نفر در ترکیه تحت آزمایش کرونا قرار گرفتند و نتیجه آزمایش ۲۸۴۶۵ نفر مثبت اعلام شد. وزارت بهداشت ترکیه اعلام کرد: ۲۹۱۶۰ نفر از افراد مبتلا به کرونا در این کشور دیروز پس از بهبودی از مراکز درمانی ترخیص شدند. بر اساس آخرین آمار وزارت بهداشت ترکیه ۵۵ میلیون و ۵۹ هزار و ۷۳۲ نفر در ترکیه دوز نخست واکسن کرونا را دریافت کرده اند. ۴۷ میلیون و ۸۱۷ هزار و ۶۶۱ نفر از این افراد دوز دوم و ۱۰ میلیون و ۹۲۴ هزار و ۵۸۰ نفر دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند. در مجموع ۱۱۴ میلیون و ۸۰۷ هزار و ۷۷۴ دوز واکسن کرونا در ترکیه تزریق شده است.
بر اساس آمار وزارت بهداشت ترکیه ۸۸.۷۱ درصد از افراد بالای ۱۸ سال در این کشور دوز نخست و ۷۷.۴ درصد نیز دوز دوم را دریافت کرده اند.
تاکید اپک بر لزوم تلاش برای مقابله با کرونا
وزرای دارایی سازمان همکاریهای اقتصادی آسیا-پاسفیک (APEC) روز جمعه دیدار و بر سر افزایش تلاشها برای افزایش تولید و توسعه عرضه واکسن و حمایت از توزیع جهانی واکسن توافق کردند.
گرنت رابرتسون، وزیر دارایی نیوزیلند و معاون نخست وزیر این کشور که میزبانی این نشست مجازی را برعهده داشت، در بیانیهای این مطلب را اعلام کرد. این نشست بدون حضور رسانهها برگزار شد.
وزرای دارایی کشورهای عضو اپک همچنین توافق کردند با استفاده از همه ابزارهای سیاسی در دسترس، به مقابله با بیماری کووید ۱۹ بپردازند. آنها تاکید کردند برای حراست از اقتصاد کلان و ثبات مالی و خودداری از کاهش نرخ ارز رقابتی تلاش خواهند کرد.