خواص کرفس را بشناسید
کرفس، منبع خوب ویتامینها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان است.
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، کرفس گیاه علفی از خانواده جعفری بوده که مورد توجه بسیاری قرار گرفته است. طرفداران آن، خواص کرفس را شامل مبارزه با طیف وسیعی از بیماریها از جمله التهاب، فشار خون بالا و کلسترول بالا میدانند. کرفس، منبع خوبی از ویتامینها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان است.
ارزش غذایی کرفس
این گیاه حاوی مقدار زیادی ویتامین K، ویتامین A، ویتامین B ۲ و B ۶ و ویتامین C است. کرفس همچنین منبع خوبی از فولات، پتاسیم، منگنز، اسید پانتوتنیک و فیبر غذایی است. گیاه کرفس و دانههای آن هر دو حاوی مواد شیمیایی هستند که متخصصان تغذیه آنها را فیتونوترینت مینامند. کرفس حاوی دو آنتی اکسیدان مفید است. دانشمندان این دو ترکیب آپیژنین و لوتئولین را مینامند.
تحقیقات نشان میدهند که آپیژنین و لوتئولین، التهاب را کاهش میدهند و ممکن است به درمان طیف وسیعی از بیماریهای التهابی کمک کنند. کالری و قند کرفس نیز کم بوده و آن را به یک انتخاب مناسب برای یک میان وعده سریع و سالم تبدیل کرده است.
خواص ضد التهابی
یکی از خواص کرفس، کاهش التهاب در بدن است. یک مطالعه در سال ۲۰۱۹ نشان داد که برگ کرفس ممکن است بر سایتوکاینها که مولکولهای پیام رسان سیستم ایمنی بدن هستند و مسئولیت اثر ضد التهابی در بدن را بر عهده دارند، تأثیر بگذارد؛ زیرا برگها ممکن است دارای سطوح بالایی از آپیژنین، لوتئولین و کمپرفرول باشند.
محققان به این نتیجه رسیدند که کرفس میتواند یک عنصر بالقوه برای درمان و پیشگیری از بیماریهای التهابی باشد.
کاهش سطح کلسترول
فیبر موجود در کرفس ممکن است به کاهش کلسترول کمک کند. فتالیدهای موجود در این سبزی همچنین ممکن است به تحریک ترشح صفرا کمک کنند که سطح کلسترول را کاهش میدهد. کلسترول کمتر به معنی پلاک کمتر روی دیواره شریان و بهبود کلی سلامت قلب است.
فیبر موجود در آن همچنین میتواند برای از بین بردن چربیها عمل کند و آنها را از جریان خون خارج و با حرکات منظم روده، آن را از بدن دفع کند و سلامت قلب و عروق را بهبود دهد.
کاهش فشار خون
کرفس، حاوی ترکیبات شیمیایی آلی به نام فتالید است. این ترکیبات ممکن است به کاهش سطح هورمونهای استرس در خون کمک کنند. همچنین یک مطالعه نشان داد که ممکن است این گیاه، اثرات کاهش چربی خون داشته باشد که به عروق خونی اجازه میدهد گسترش یابد، به خون فضای بیشتری برای حرکت دهد و در نتیجه، فشار را کاهش دهد.
همچنین، کرفس حاوی پتاسیم بوده که یک گشادکننده عروق است و میتواند در کاهش فشار خون مفید باشد. هنگامی که فشار خون کاهش مییابد، استرس کمتری بر کل سیستم قلبی عروقی وارد میکند و احتمال ابتلا به تصلب شرایین یا ابتلا به حمله قلبی یا سکته را کاهش میدهد.
تقویت سامانه ایمنی بدن
کرفس، سرشار از ویتامین A و C و همچنین آنتی اکسیدانها بوده و یکی از خواص کرفس، تقویت سامانه ایمنی است. منظم خوردن این سبزی غنی از ویتامین C میتواند خطر ابتلا به سرماخوردگی را کاهش دهد و از بدن در برابر انواع دیگر بیماریها محافظت کند.
کاهش نشانههای آسم
ویتامین C موجود در کرفس، ممکن است از آسیب رادیکالهای آزاد جلوگیری کند. همچنین، دارای خواص ضد التهابی است که میتواند شدت شرایط التهابی مانند آسم را کاهش دهد. شواهدی نشان میدهند که ویتامین C ممکن است یک اثر محافظتی بر مجاری تنفسی بیماران مبتلا به آسم ناشی از ورزش داشته باشد.
تقویت اعصاب
کرفس، حاوی مقدار زیادی کلسیم و منیزیم است. دو ماده معدنی که به میزان قابل توجه، اضطراب و استرس را کاهش میدهند. علاوه بر این، کلسیم نقش مهم در ترشح انتقالدهندههای عصبی دارد که به مغز اجازه میدهد با بدن ارتباط برقرار کند.
همچنین، کرفس حاوی کومارین است که میتواند چند اختلال تخریب کننده عصبی از جمله آلزایمر، پارکینسون، صرع و موارد دیگر را درمان کند.
کاهش وزن
گفته میشود که یک فنجان کرفس خرد شده، تنها ۱۴ کالری و حدود ۱.۵ گرم فیبر دارد. اگر برنامه غذایی کاهش وزن دارید، میتوانید از کرفس به عنوان یک افزودنی عالی برای سالاد یا سوپ استفاده کنید.
ادعاهایی مبنی بر منفی بودن کالری کرفس وجود دارد، به این معنی که فرد پس از خوردن این گیاه، کالری بیشتری مصرف میکند. البته هیچ مدرک علمی در این ادعا وجود ندارد. شواهدی وجود دارند که نشان میدهند آب کرفس میتواند به کاهش وزن کمک کند.