پخش زنده
امروز: -
آیت الله حسینی بوشهری در دیدار با رئیس مجلس شورای اسلامی، گفت: انتظار داریم خروجی کار مجلس انقلابی در تدوین قوانین، به الگویی در تراز انقلاب اسلامی تبدیل شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری، رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در دیدار رئیس مجلس شورای اسلامی، گفت: مجلس یازدهم همانگونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند، مجلسی انقلابی و قوی است لذا انتظار داریم خروجی کار مجلس در تدوین قوانین، الگویی برای مجلس تراز انقلاب اسلامی باشد.
این استاد سطوح عالی حوزههای علمیه دو مأموریت اصلی قانونگذاری و نظارت را متوجه مجلس دانست و افزود: علاوه بر کمیسیون اصل نود که به شکایات و مسائل اداری نظام میپردازد، کار کلیدی دیگر قانونگذاری است که عرصه بسیار مهمی در نظام مقدس جمهوری اسلامی است.
وی همچنین موافقتنامهها و مقاوله نامههای خارجی را بسیار مهم عنوان کرد که مجلس عهده دار بررسی آن است و ادامه داد: اگر گرهای مثل گرانی کالاها و کاهش ارزش پول ملی در مسائل کشور میبینیم نگاهها به سمت مجلس میرود که چه قوانین موثری را تصویب میکند تا از این گردنه عبور کنیم.
آیت الله حسینی بوشهری بحث سیاست جمعیتی ابلاغ شده از سوی رهبری معظم انقلاب اسلامی را بسیار مهم دانست و افزود: جمعیت ما رو به پیری میرود و این به خاطر شعاری است که مدتها تحت عنوان «فرزند کمتر، زندگی بهتر» رواج یافت.
وی افزود: البته عدهای هم بهانهها و مشکلاتی مانند تربیت و معیشت فرزندان مطرح میکنند که به هر صورت مسأله جمعیت دغدغه جدی است.
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، با اشاره به وضعیت اشتغال عمومی به عنوان یک موضوع جدی، گفت: گاهی میبینیم دو یا سه فرزند از یک خانواده بیکار هستند و از طرفی آن زمان که فرزندان راه پدر را دنبال میکردند گذشته و روستاها مقداری از جمعیت خالی شده اند که به خاطر عدم حمایت از روستا و کشاورزی بوده است که آن هم نیازمند قانون است.
آیت الله بوشهری نظارت مجلس را ظرفیت مهمی برای این نهاد دانست و افزود: نوع نظارت نمایندگان باید ملی باشد از این رو شما که به عنوان وظیفه اصلی به وزرا رأی اعتماد داده و آنها را نظارت میکنید، ظرفیت بسیار بالایی دارید که اگر درست ریل گذاری کنید مشکلات برطرف میشود.
وی همچنین با تأکید بر اینکه اصلاح رویکرد مدیریتی کشور نیاز به ریل گذاری در مجلس دارد، بیان داشت: نیاز داریم مسیر مدیریتی را در سالهای بعد از انقلاب بررسی کرده و نقاط قوت و ضعف آن را مشخص کنیم.
این مدرس حوزه علمیه قم در ادامه با بیان اینکه زمانی که جزئی نگری کنیم و از کلیات غافل بمانیم، مسائل جزئی نیز محقق نمیشود، نیاز به تحول در مسائل اداری و انقلاب در این حوزه را ضروری دانست و افزود: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در برخی بخشها نیز باید انقلاب میشد که نشد که یکی از آنها مسائل اداری و نظارت بر عملکردها است.
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در پایان سخنان خود تقویت قانون مداری میان مردم و مسائل فرهنگی را از مسائل کلیدی دانست و گفت: اولویت کاری ما در شرایط شیوع کرونا رسیدگی به مسائل درمانی کرونا است، همچنین تأکید میکنم نظارت مجلس بر دستگاههای فرهنگی و قانون گذاری در این حوزه میتواند بسیار مهم باشد.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه در ادامه با بیان اینکه جامعه مدرسین سابقهای ۶۰ ساله یعنی بیش از نیم قرن دارد، عنوان کرد: این جامعه در نهضت امام خمینی (ره) نقش برجستهای داشته و با ایشان از پیش از انقلاب و تا کنون با رهبر معظم انقلاب همکاری و همراهی کرده است و تا جایی که بتوانیم برای نظام اسلامی تلاش میکنیم.
قالیباف: برای حل مشکلات بین ۳ قوه اجماع وجود دارد
دکتر محمد باقر قالیباف در این دیدار ضمن تبریک هفته وحدت و میلاد نبی اکرم (ص) و امام جعفر صادق (ص) و نیز گرامیداشت یاد و خاطره مرحوم آیت الله محمد یزدی رئیس فقید جامعه مدرسین، عنوان کرد: نامه مفصلی که از جامعه مدرسین دو ماه بعد از تشکیل مجلس یازدهم ارسال شد، نامه دقیقی بود که تک تک موضوعات اصلی آن نامه از اولویتهای مجلس قرار گرفت.
وی در ادامه با اشاره به تصویب قانونی در حوزه جمعیت و خانواده، اشتغال عمومی و رفع موانع اشتغال در مجلس، گفت: در حوزه سیاست خارجی نیز قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها تصویب شد.
قالیباف در ادامه با بیان اینکه فهم مشترکی میان مجلس و نکاتی که مطرح کردید وجود دارد، مسائلی چون کنترل رشد نقدینگی، اصلاح ساختار بودجه و بورس را از موضوعات مهم مجلس دانست و افزود: اقتصاد و فرهنگ را اولویت نخست خود قرار داده و در قانونگذاری و نظارت به آن تأکید میکنیم که بر این اساس نظارتهای ستادی و میدانی نمایندگان و کمیسیونهای مجلس، هیئت رئیسه و رئیس مجلس را داریم.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان اظهارات خود با اشاره به اینکه اجماع برای حل مشکلات مردم بین سه قوه وجود دارد، گفت: هرچند ممکن است در روشها اختلاف نظرهایی وجود داشته باشد، اما این امر در نهایت منجر به انتخاب بهترین راه میشود و هم افزایی ایجاد میکند.