پخش زنده
امروز: -
مشاور گردشگری مدیرکل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان گفت: احیای سفال شهر فرسفج در اولویت برنامههای توسعه اشتغال قرار دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز همدان، محمدجواد فتحی گفت: بناهایی که در فهرست ثبت جهانی قرار میگیرند به عنوان مهمترین مقصد برای گردشگران حرفهای در دنیا انتخاب میشوند که رشد گردشگران به ویژه گردشگری خارجی را به دنبال دارد.
مشاور گردشگری مدیرکل میراث فرهنگی همدان تأکید کرد: مردم شهر فرسفج و منطقه قلقلرود بسیار علاقهمند به کاروانسرای شاه عباسی فرسفج و مشتاق ثبت جهانی شدن این بنا هستند.
وی نوع مرمت و بازسازی کاروانسرا را در ثبت جهانی آن حائز اهمیت دانست و تصریح کرد: این مهم در کاروانسرای فرسفج به نحوی عالی توسط استادکاران، مهندسین و مشاوران در حوزه میراث فرهنگی انجام شده است.
فتحی حفظ حریمها، دید و منظر کاروانسرا را مولفه مهم دیگر در ثبت جهانی این اثر خواند و افزود: کاروانسرای شاه عباسی فرسفج در این بخش یکی از نوادر است، محدوده حریم کاروانسرا حفظ و آزادسازی شده و هیچ گونه مزاحمت منظر و بصری در اینجا شاهد نیستیم.
وی کاروانسرای فرسفج را یکی از بهترین گزینههای سلسله کاروانسراهای ایرانی دانست و تصریح کرد: ما به حق کاروانسرای شاه عباسی شهر فرسفج را نگین جاده عتبات نامگذاری کردهایم.
وی با بیان اینکه نمونههایی از سفالینهها موجود است که برخی را از کارگاههای تهیه سفال و کورهها، پیدا کردیم افزود: این موضوع نشان میدهد از دیرباز در این منطقه موضوع سفال رایج بوده که شاید نوع جنس خاک فوقالعاده برای ساخت ظروف سفالی و ذوق اهالی این منطقه از دلایل آن باشد.
وی با بیان اینکه در دهههای گذشته فرسفج یک قطب تولید سفال بوده و محصولات آن به مراکز مهم کشور ارسال میشده است، تأکید کرد: متاسفانه این مهن بنا به دلایلی رو به افول رفته است.
فتحی گفت: احیای سفال فرسفج در اولویت برنامههای توسعه اشتغال در حوزه صنایع دستی در شهرستان قرار دارد.