سنجش آمادگی بیمارستانی در رزمایش مواجهه با حوادث پرتوی
تمرین عملیاتی پاسخ و مواجهه با حوادث پرتوی در بیمارستان شریعتی تهران برگزار شد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا وسیما؛ آقای احمد رضا جمشیدی رئیس بیمارستان شریعتی در حاشیه این رزمایش گفت: در حوادث و بحرانها باید آمادگیها از قبل وجود داشته باشد یکی از بحرانهایی که ممکن است با آن روبرو شویم بحران حوادث ناگواری مثل حوادث هستهای است.
وی افزود: موقعیت بیمارستان شریعتی در نزدیکی سازمان انرژی اتمی سبب شد که امروز این رزمایش با همکاری پدافند غیر عامل، سپاه، استانداری و دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شود که اگر مجروحین حوادث هستهای که خودش آالوده است چگونه روند درمان را طی کند که دیگران را آلوده نکند و ما با این روش نقاط ضعف و کمبودها را بررسی و اقدام به رفع آن کنیم.
سرهنگ محمد ذوالقدر معاون هماهنگ کننده پدافند پرتوی کشور نیز با تأکید بر اینکه رزمایش مقابله با حوادث پرتوی نخستین بار نیست که برگزارمی شود گفت: این برنامه به طور معمول در کشور و در طول سال انجام میشود. این رزمایش تمرینی است براساس سناریویی که سازمان پدافند هم آن را تأیید کرده است.
وی خاطر نشان کرد: این رزمایشها بر اساس قواعد بین المللی است، به سازمان انرژی اتمی اعلام میشود و آژانس به همه کشورها اعلام میکند خیلی از بیمارستانها بخشهای پرتوی برای تشخیص و درمان دارند، بنابراین هر اتفاقی در این قسمتها رخ دهد، نیاز به تمرین برای چگونگی مواجهه با آن و بررسی کمبودهاست، این رزمایش در شهرهای مختلف انجام شده و نخستین بار نیست و آخرین بار نیز نخواهد بود.
خانم رقیه چمانی مدیر مرکز مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز با اشاره به اینکه این رزمایش در راستای آموزش و آمادگی بیمارستانها برای حوادث پرتوی برگزار شده است گفت: قسمتهای مختلف پذیرش تا آلودگی زدایی و درمان بیماران در این رزمایش برگزار و بررسی میشود.
وی گفت: حوادث پرتوی که امکان ایجاد رعب و وحشت در آن وجود دارد و پرتوها دیده نمیشوند پاسخگویی به آن نیز متفاوت است و تجهیزات خاص میخواهد از این رو آمادگی و آموزش بیمارستانها و مراکز اورژانس را میطلبد که در راستای این هدف یکسری آمبولانسهای خاص فراهم شده، اما واقعیت این است که در بیمارستانها کارهای زیادی بجز در یکی دو استان انجام نشده و نیاز است که برای بیمارستانهای درحال احداث سازهها و تجهیزات خاص برای این امور در نظر گرفته شود.
وی تأکید کرد: بعنوان مثال هر بیمارستانی قسمتهای پرتوی و رادیو هستهای دارد، با فرض اینکه اصلا حادثه پرتوی در خارج بیمارستان نباشد اگر روزی در یک بیمارستان در بخش هستهای آن حادثهای رخ دهد باید برای پاسخ به حوادث پرتوی آمادگی همه جانبه وجود داشته باشد.