نماینده تنگستان و دشتی در مجلس شورای اسلامی:
وزارت نفت توجه چندانی به استان بوشهر ندارد
نماینده تنگستان و دشتی در مجلس شورای اسلامی گفت: راهآهن عسلویه ـ بوشهر ـ شیراز اگر راهاندازی شود بار اصلی صنعت نفت را بهدوش خواهد کشید، ولی دوستان ما در صنعت نفت و پارس جنوبی توجهی به آن ندارند.
بهگزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر؛ نماینده مردم دشتی و تنگستان در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در نشست اعضای این کمیسیون با مدیران نفتی در پارس جنوبی با انتقاد از برخی کمکاریها و بیتوجهیهای این صنعت به مردم استان بوشهر و کند بودن میزان پیشرفت راهآهن استان گفت: اکر این صنعت به راهآهن عسلویه ـ بوشهر ـ شیراز کمک نکند، تا ۵۰ سال آینده هم این راهآهن راه نمیافتد و ما خواهش میکنیم توجه جدی کنند.
غلامحسین کرمی همچنین گفت: وزارت نفت باید تکلیف پارس شمالی را مشخص کند؛ زیرا آنهمه زمین در محدوده آن فریز و نگهداشته شده و هیچ استفادهای از آن نشده. مردم این محدوده حتی برای بردن خاک دچار مشکل میشوند.کسانی که در مناطق دشتی و تنگستان سکونت ارند برخی املاک و زمین های مردم در این مناطق مشکل پیدا کرده است. اگر این طرح محقق شود ضمن توسعه استان زمینه اشتغال نیروهای بومی همب یشتر فراهم می شود.
او ادامه داد: باید پرسید که سود صنایع نفت، گاز و پتروشیمی برای منطقه چیست؟ البته گاهی سیاست آبنباتی را برای دلخوش کردن مردم منطقه انجام میدهند، که این در شأن مردم و استان بوشهر نیست.
کرمی گفت: با جذب تعدادی کارگر در استان بوشهر مصوبه 50 درصدی دولت در جذب نیروهای بومی استان بوشهر محقق نمی شود.
وی در خصوص نقش وزارت نفت و عمل به مسئولیت های اجتماعی گفت: مدیر عامل شرکت ملی نفت قول داده که مشکل قانونی این طرح در مجلس برطرف شود تا زمینه عمل وزارت نفت به این مسئولیت های اجتماعی در استانب وشهر بیشتر فراهم شود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: طبق گفته مسئولان نفتی، اصل سرمایهگذاری در طرحهای وزارت نفتی پس از یک سال برمیگردد و باید دید پس از گذشت ۱۰ سال از افتتاح یک طرح در استان، سود حاصل از ۹ سال دیگرِ آن چه فایدهای برای منطقه داشته است.
همچنین دیگر اعضای این کمیسیون نیز در سخنانی یه این موارد اشاره کردند؛ یکی از نمایمدکان گفت: چرا قطب اقتصادی کشور هنوز محل سکونت مناسبی برای بومیان و کارکنان این صنایع نشده و بیشتر آنان پروازی هستند.
نماینده دیگری افزود: کارکنان پروازی در جریان مشکلات منطقه قرار نمیگیرند و مدیران صنعت هم تا چنین شرایطی باشد، توجهی به پیشرفت منطقه نمیکنند.
یکی دیگر از نمایندگان کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: یا باید بومیان منطقه آموزش و پیشرفت داده شوند تا بتوانند در صنایع اینجا مدیر شوند و یا باید مدیران در اینجا ساکن شوند.