پخش زنده
امروز: -
هزاران زباله فضایی در اطراف زمین در حال حرکت هستند که تهدیدی در فضا به شمار میروند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی سی ان ان، در سالهای اخیر فعالیتهای فضایی کشورهای مختلف با رشد قابل توجهی همراه بوده است. اما همین تحقیقات و کاوشهای فضایی سبب بروز نگرانیهای جدیدی نیز شده است.
سی ان ان افزود: یکی از این نگرانیها، رها شدن تکههای ماهوارهها و فضاپیماهای از بین رفته در فضا است. برآوردها نشان میدهد حدود بیست و نه هزار و چهارصد و نود تکه از قطعات لاشههای فضاپیماها و ماهوارهها در حال حاضر بر فراز ما قرار دارد. بیش از هفت هزار و پانصد و پنجاه ماهواره نیز در حال حاضر در فضا قرار دارند.
این ماهوارها با سرعت هزاران کیلومتر در ساعت در حال حرکتند. بیش از پانصد و هفتاد تصادف بین ماهوارهها یا دیگر رویدادها سبب تکه تکه شدن این ماهوارهها و دیگر اجسام پرتاب شده توسط انسان به فضا بوده است. این آمار و ارقام را سازمان فضایی اروپا اعلام کرده است. این نهاد اروپایی، تصاویری شبیه سازی شده درباره این مشکل منتشر کرده است.
این تصاویر نشان میدهد که مشکل مذکور هر سال بدتر و بدتر میشود. تحقیقات فضایی برای حیات روی کره زمین بسیار مهم است به طوری که میتوان از آن برای پایش مشکلاتی از قبیل بیابان زایی و از بین بردن درختان، نشتهای نفتی یا ذوب یخرودها استفاده کرد. حالا سوال مطرح این است که اگر با این اطلاعات و تصاویر ماهوارهای بتوانیم زندگی بهتری پس از عصر صنعتی شدن روی کره زمین رقم بزنیم، چه فکری برای عصر فضا و زبالههای فضایی خواهیم داشت!